× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χαμόγελα και αισιοδοξία για την νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις του συντονιστή Σταύρου Καραβασίλη, και των υποψηφίων βουλευτών και βουλευτριών Μυσρίνης Βασίλα, Αντώνη Ματζαβέλα, Δημήτρη Μοιρασγεντή, Γιάννης Μπουρνού και Μαρίας Νικολάρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2023

Χαμόγελα και αισιοδοξία για την νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Με μια σύντομη ομιλία του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία άνοιξε την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου το κόμματος για τα νησιά του νομού Λέσβου που έγινε στην Μυτιλήνη, την Παρασκευή 28 Απριλίου. Ο Σταύρος Καραβασίλης τόνισε πως το κυρίαρχο συναίσθημα όλου του λαού σε αυτές τις εκλογές είναι το «Ως έδω». Ως εδώ, με τη διαφθορά, ως εδώ με την ακρίβεια, ως εδώ με την ανασφάλεια, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με τη γενικευμένη αδικία. Ως εδώ, με τους μισθούς που εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, στα ενοίκια,  στο ρεύμα, στα καύσιμα και στο σούπερ μάρκετ, ενώ η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια έχουν γίνει νόμος του κράτους». Αναφερόμενος στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα του λαού ο κ. Καραβασίλης τόνισε ότι στηρίζεται σε τέσσερις άξονες α) αύξηση μισθών, β) μείωση τιμών, γ) ρύθμιση χρεών και δ) δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Αμέσως μετά ακολούθησε η ομιλία της υποψήφια βουλεύτριας του κόμματος Μυρσίνη Βασίλα, νέας αγρότισσας από τον Μεσότοπο η οποία στάθηκε κυρίως στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο προτάσεων και θέσεων που έρχονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των αγροτών. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για έλλειψη στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα και για εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής. Ακόμη μίλησε για απώλειες αγροτικών επιδοτήσεων που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την παραγωγή μεγάλου αριθμού αγροτών και κτηνοτρόφων ως αποτέλεσμα του τρόπου εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

Ο Αντώνης Ματζαβέλας είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. από το νησί της Λήμνου, είναι δασολόγος, ζει και εργάζεται μαζί με την οικογένεια του στη Λήμνο. Στην ομιλία του τόνισε πως στρατεύτηκε στην προσπάθεια να απαλλαγή η χώρα από τις ακραίες και βίαιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση για γιγάντωση των ανισοτήτων, χτύπημα του κοινωνικού κράτους και βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων. Μόνοι κερδισμένοι από την διακυβέρνηση της χώρας από την Ν.Δ. του Μητσοτάκη ήταν οι ημέτεροι επιχειρηματίες που πήραν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από απευθείας αναθέσεις συμβάσεις έργων. Ακόμη υπογράμμιζε πως με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις εκλογές της 21 Μαΐου η πολιτική θα ξαναβρεί το ρόλο της ως μια διαδικασία αναζήτησης λύσεων για τα προβλήματα της καθημερινότητας, της βελτίωσης του επιπέδου ζωής των πολιτών, αλλά και της μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

Ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρης Μοιρασγεντής, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. όπως είπε προκειμένου να γίνει η φωνή των νέων ανθρώπων, αυτών που σε πολλές περιπτώσεις αποστρέφονται την πολιτική. Να γίνει η φωνή όλων όσων αγανακτούν όταν διαπιστώνουν την ατιμωρησία των μεγάλων συμφερόντων μέσα από την διαπλοκή και την αδιαφάνεια. Επίσης ανέφερε πως κατεβαίνει στις εκλογές θέλει με τις δικές του δυνάμεις να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις, στις ελλείψεις στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία, στην ερημοποίηση των νησιών μας. Ακόμη ανέφερε πως σε όλες του τις περιοδείες το μήνυμα της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση είναι διάχυτο. Η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ανέφερε ο κ. Μοιρασγεντής μπορεί να κάνει ξανά ισχυρό το κοινωνικό κράτος που θα έχουν δίπλα τους οι πολίτες όταν το χρειάζονται. Ένα κράτος δικαίου που θα διέπεται από το βασικό σύνθημα του κόμματος για αυτές τις εκλογές «δικαιοσύνη παντού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στο κοινοβουλευτικό του έργο και στην αδιαφορία της κυβέρνησης για τα νησιά του νομού μας. Χαρακτηριστικά σημείωσε πως οι επιλαγχόντες νέοι αγρότες του βορείου Αιγαίου έμειναν εκτός των χρηματοδοτήσεων, η de minimis επιδότηση στους ελαιοπαραγωγούς δόθηκε λίγο πριν τις εκλογές ενώ η κυβέρνηση την είχε υποσχεθεί από το 2021. Ακόμη θύμισε πως η κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει και απαξιώσει το μεταφορικό ισοδύναμο. Το μεγαλύτερο «αναπτυξιακό» έργο για την Λέσβο της κυβέρνησης – τόνισε ειρωνικά ο κ. Μπουρνούς – είναι η κατασκευή του νέου ΚΥΤ στην Βάστρια, ένα έργο που πραγματοποιείται κόντρα στην βούληση των κατοίκων του νησιού. Στην συνέχεια κάλεσε τα μέλη του κόμματος σε πανστρατιά προκειμένου στις εκλογές της 21 Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να βγει νικητής και πρόσθεσε πως την επόμενη ημέρα όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους ώστε είτε να δημιουργηθεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας είτε να δώσουν την δυνατότητα για άλλη μια τετραετή θητεία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Κεντρικής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Μαρία Νικολάρα, είναι η δεύτερη γυναίκα υποψήφια βουλεύτρια του κόμματος για τον νομό Λέσβου. Στην ομιλία της υπογράμμισε πως το κόμμα έχει αποφασίσει και υλοποιεί την ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών σε όλα τα όργανα. Αναφέρθηκε στην ερήμωση των πόλεων και των χωριών των νησιών μας. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τις πολιτικές της οδηγεί την Ελληνική κοινωνία σε φτωχοποίηση, εντείνουν την απομόνωση των νησιωτών και οδηγούν σε κατάρρευση τις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής. Η κ. Νικολάρα δήλωσε βέβαιη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την μάχη των εκλογών και τόνισε «στις 21 του Μάη ψηφίζουμε για να αποκτήσουμε μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο και τον Αλέξη Τσίπρα Πρωθυπουργό. Είναι πια ορατή η δυνατότητα αλλαγής σελίδας για την χώρα με το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις με τα άλλα δημοκρατικά, προοδευτικά και αριστερά κόμματα. Διότι η απλή αναλογική δίνει κίνητρο στους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, διότι κανείς δεν θα κλέψει την ψήφο τους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια

Όσα ανέλυσαν στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ για την επόμενη μέρα
Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια
ΧΩΡΙΑ

2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδύκτιο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό

Μετά από βλάβη που σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση στις καθημερινές εκκλήσεις των πολιτών για αποκατάσταση της ζημιάς. Σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής
2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδύκτιο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των ακτών ενώ φέτος αναμένεται να προστεθούν και νέα μηχανήματα για Άτομα με Αναπηρία σε 4 τουλάχιστον παραλίες
Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες
ΥΓΕΙΑ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια

Ενημέρωση από ειδικούς και δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Πέμπτη 30 Απριλίου
Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης

Συνάντησαν τον Παναγιώτη Χριστόφα στο γραφείο του και συζήτηση μαζί του για το σχολείο και τη γειτονιά τους
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μίνι φωτιά στον δρόμο Μυτιλήνης – Λάρσου

Σπεύδουν δύο πυροσβεστικά οχήματα για την αντιμετώπισή της
Μίνι φωτιά στον δρόμο Μυτιλήνης – Λάρσου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από Αγιάσο έως Πολιχνίτο οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Ξεναγήσεις σε γεωλογικά μνημεία, μνημεία πολιτισμού και θερμές πηγές την Κυριακή 24 Μαΐου
Από Αγιάσο έως Πολιχνίτο οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεγάλο κόλπο» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας για ΔΕΗ και δημόσιους πόρους

Στο επίκεντρο η νέα ΑΜΚ, οι επενδύσεις στο εξωτερικό και το ερώτημα ποιος τελικά ωφελείται από δαπάνες δισεκατομμυρίων
«Μεγάλο κόλπο» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας για ΔΕΗ και δημόσιους πόρους
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά το θέμα του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Παρέμβαση 8 βουλευτών με αιχμή τον εμβολιασμό και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά το θέμα του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους» λέει ο Πρωτοψάλτης από τη Λέσβο

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
«Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους» λέει ο Πρωτοψάλτης από τη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Εκπαιδευτικές δράσεις και στο Γεωπάρκο
Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Συνολικά υπηρετούν πλέον στην Υπηρεσία πέντε μόνιμοι υπάλληλοι
Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης