× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Θα ψηφίσουμε θετικούς νόμους για τον λαό, αν λείπουν ψήφοι, δεν θα στηρίξουμε όμως αντιλαϊκή κυβέρνηση»

Απάντηση μεταξύ άλλων στο κάλεσμα του Α. Τσίπρα για συγκυβέρνηση, έδωσε μέσω της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ συνέντευξης που παραχώρησε στο «Ν», ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2023

«Θα ψηφίσουμε θετικούς νόμους για τον λαό, αν λείπουν ψήφοι, δεν θα στηρίξουμε όμως αντιλαϊκή κυβέρνηση»
' χρόνος ανάγνωσης

Παραδοσιακούς αλλά και σύγχρονους τρόπους χρησιμοποιεί το ΚΚΕ για να κοινωνήσει τα μηνύματά του στον λαό, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την Ανθή Παζιάνου, λίγο πριν από την ομιλία του στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Ν», γνωρίζοντας την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ενημέρωση», μετά την άφιξή του.

Ρωτήσαμε λοιπόν αρχικά τον κ. Κουτσούμπα για την εκτόξευση της δημοφιλίας του ΚΚΕ, τον ρόλο που έπαιξε το Luben.Tv με τις ατάκες του (βλ. «Αυτοί είστε» κλπ), τις συναυλίες που οργάνωσε για να μας απαντήσει ότι το ΚΚΕ χρησιμοποιεί όλες τις μορφές επικοινωνίας. Μνημόνευσε τη συμπάθεια που τρέφει για τον έντυπο Τύπο, τα διαχρονικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ και τις μεγάλες συναυλίες αφιερώματα στον Ξαρχάκο, τον Θεοδωράκη και μεταξύ άλλων στον Χατζιδάκι, καθώς αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του ΚΚΕ είναι ο πολιτισμός. «Αν εκφράζεις τους πόθους, την αγανάκτηση και την οργή της νεολαίας και του λαού μας, δεν χρειάζονται ειδικοί επικοινωνιολόγοι όπως έχουν τα άλλα κόμματα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε θερμά για το μεταφορικό ισοδύναμο ως αναδιανεμητικό μέτρο, και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ καθυστερεί την καταβολή του στους νησιώτες, δικαιολογώντας την αγανάκτησή τους, αλλά και των φορέων. «Το μεταφορικό ισοδύναμο εκτόξευσε τα ναύλα και γίνεται και έμμεση πριμοδότηση των εφοπλιστών», είπε.

«Μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου ψήφισαν την κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά. Δεν ξεχνάμε ότι η επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά με το προσφυγικό δεν συναντά τις ανάγκες των νησιωτών που διαμαρτυρήθηκαν έντονα», ανέφερε και πρόσθεσε την τροπολογία του ΚΚΕ στη βουλή για να πάψει η κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ και να αφορά όλα τα νησιά.

Για το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσουν με το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «Στήριξη σε μια κυβέρνηση δίνεις όταν έχεις συμφωνία με τις προγραμματικές θέσεις. Όταν δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, αν φέρει δυο-τρία ζητήματα θετικά, να τα φέρει στη βουλή και αν του λείπουν ψήφοι στη βουλη να τα ψηφίσουμε κι εμείς. Αν είναι επαναφορά 13ου μισθού, [...] η κατάργηση πλειστηριασμών, μείωση της φορολογίας για τα λαϊκά στρώματα κλπ. Δεν χρειάζεται να στηρίξουμε ή να έχουμε ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί θα είναι από χέρι αντιλαϊκή. Θα επιβεβαιωθούμε, θα είμαστε να τα πούμε, γιατί καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»...

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι την επόμενη τετραετία το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, μέσα στη βουλή και έξω από αυτή ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους πλειστηριασμούς, τη φορολογία, και με πάλη για την υγεία, την έλλειψη γιατρών, την αύξηση των μισθών, τα προβλήματα σχολικής στέγης και ελλείψεων εκπαιδευτικών κ.ά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

25 αθλητές, 20 μετάλλια και πολύτιμες εμπειρίες στο κλειστό στάδιο Άνω Λιοσίων
Σπουδαία παρουσία του Παλλεσβιακού Κουνγκ Φου στο 26ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα