× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι νέοι να μείνουν μακριά από τα ακροδεξιά κόμματα που καλλιεργούν τη βία στην πολιτική»

Για τους συνυποψηφίους στο ψηφοδέλτιο, το χιουμοριστικό σποτ με τον κομματάρχη, αλλά και τις ανησυχίες και τα προβλήματα των νέων του τόπου μας μιλά ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Πιπίνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2023

«Οι νέοι να μείνουν μακριά από τα ακροδεξιά κόμματα που καλλιεργούν τη βία στην πολιτική»

Στην προεκλογική του δραστηριότητα, το πρόγραμμα και τους στόχους που βάζει για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, μίλησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Πιπίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε το πρώτο διαφημιστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον κομματάρχη, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του δεν ήταν σε καμία περίπτωση να φωτογραφίσει συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους υποψηφίους στη Λέσβο, αλλά να καυτηριάσει το φαινόμενο της παλαιοκομματικής αντίληψης του βουλευτή, το οποίο όπως σημείωσε το συναντά κανείς διαχρονικά όχι μόνο στο δικό μας νησί αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα ξεκαθάρισε ο κ. Πιπίνης δεν έχει κάποιο προσωπικό ανταγωνισμό με τους συνυποψηφίους του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο και επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να επικοινωνήσει στους νέους κυρίως ανθρώπους τα μηνύματα του κόμματος και της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.

«Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι ο κοινός στόχος όλων των υποψηφίων και για το σκοπό αυτό εργαζόμαστε. Προσωπικά πρεσβεύω μια τελείως διαφορετική νοοτροπία και απευθύνομαι σε όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτως του κόμματος που ανήκουν. Αυτό είναι για μένα άλλωστε το ζητούμενο. Δεν απευθύνομαι μόνο στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας για να με ψηφίσουν αλλά σε όλους τους πολίτες. Καταθέτω συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, όπως η Υγεία, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο τουρισμός, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αντιστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης στα χωριά μας  και τόσα άλλα που απαιτείται άμεσα να γίνουν το επόμενο διάστημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο νέο διαφημιστικό του μήνυμα ωστόσο, ο Ιάσων Πιπίνης, σημειώνει ότι αναφέρεται αναλυτικά στα ζητήματα που αφορούν στα νησιά μας και στις προτεραιότητες που βάζει.

«Στην τελευταία φωτογραφία του νέου μου διαφημιστικού βίντεο φαίνεται ο πατέρας μου ο κ. Παναγιώτης ο οποίος ψαρεύει στο Ταβάρι. Με αυτή την εικόνα θέλω να δείξω ότι γνωρίζω καλά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Λέσβου. Έχω βιώσει τις αγωνίες των αγροτών, των αλιέων και των κτηνοτρόφων από πρώτο χέρι, αφού οι περισσότεροι συγγενείς μου στο χωριό ασχολούνται με αυτά. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη. Δεν είναι σημαντικό μόνο το πότε θα βγει η επιδότηση, υπάρχουν πολλά άλλα ζητήματα τα οποία τις επόμενες ημέρες θα αναπτύξω αναλυτικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιάσων Πιπίνης, στους νέους ανθρώπους οι οποίοι όπως είπε έχουν αρκετούς λόγους μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να είναι θυμωμένοι και απογοητευμένοι. Όπως τόνισε μέσα από την ενασχόλησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης παρατηρεί ότι υπάρχει εκτός από το θυμό και την απογοήτευση και τεράστια παραπληροφόρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Βλέπω αναρτήσεις με δηλώσεις υπουργών από την περίοδο της πανδημίας ή δηλώσεις υπουργών από την περίοδο της οικονομικής κρίσης και την περίοδο των μνημονίων και αναρωτιέμαι τι νόημα έχουν όλα αυτά και τι εξυπηρετούν.

Είμαστε στο 2023 και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα αυξάνοντας μισθούς, μειώνοντας φόρους και πολλά ακόμη. Μία από τις σημαντικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού είναι ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη της νέας γενιάς στην επόμενη διακυβέρνηση με παρεμβάσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο στη Λέσβο».

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ο κ. Πιπίνης οι νέοι άνθρωποι  και τα παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά περίπου 400.000 σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τις ακραίες φωνές της πολιτικής και κυρίως από την ακροδεξιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε μάλιστα ότι στη Λέσβο ζήσαμε εφιαλτικές καταστάσεις αναβίωσης ακροδεξιών στοιχείων λόγω των συνθηκών αλλά και ορισμένων που καλλιέργησαν τέτοιες νοοτροπίες χαϊδεύοντας αυτιά.

«Η ακροδεξιά ταυτίζει την πολιτική με τη βία κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο και οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που υπάρχουν για την ίδια τη ζωή μας και τη δημοκρατία από τέτοιες πολιτικές νοοτροπίες».

Μιλώντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λέσβο, ο κ. Πιπίνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι απαιτείται μία ενιαία πολιτική και στρατηγική προς τις αγορές που έχουμε χάσει ή θέλουμε να ενισχύσουμε βάζοντας προτεραιότητες. «Απαιτείται η ενεργοποίηση ανθρώπων με επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του τουρισμού οι οποίοι θα μας κατευθύνουν ανάλογα με τους στόχους μας. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη».     

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο της Αγίας Τριάδας Καλλονής»

Ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Β.Α. Αιγαίου, με αφορμή τα ατυχήματα που έγιναν την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δρόμου Καλλονής - Σιγρίου
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Στο πλευρό των χωριών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του ου Αντιδημάρχου Συντονισμού Κοινοτήτων και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Γιώργου Μακρογιάννης, με τους Προέδρους των 36 τοπικών κοινοτήτων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναντήσεις των αιμοδοτών Μυτιλήνης με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ συναντήθηκε με όλα τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑΜ στη νέα, μόνιμη πλέον αίθουσα όπου διενεργούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύσταση της Υπηρεσίας καθαριότητας Μυτιλήνης για τα ογκώδη αντικείμενα

Διαβάστε αναλυτικά τι θα ισχύσει για τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χωρίς φαναράκια η Μεγάλη Παρασκευή, λόγω αντιπυρικής περιόδου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυτιλήνης. Κύκλοι της πυροσβεστικής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί να πετάξουν φαναράκια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ στηρίζει την Κίνηση κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών

Η βουλευτής Λέσβου Μαρία Κομνηνάκα συναντήθηκε με μέλη της κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχει αδικηθεί η Λέσβος»

Δεν περίμενε τον Ιούνιο του 2023 όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί ότι θα γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Βρέθηκαν στον «μαγικό κόσμο των βιβλίων»!

Εντυπωσιακή μουσικο-αφηγηματική παράσταση από την Αθανασία Δαφιώτη και τον Γρηγόρη Μολυβιάτη στην Πέτρα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα