× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το ΠΑΣΟΚ μάχεται για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια»

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες για λαϊκιστές με γραβάτες και κολάρα και ψηφιακό παρακράτος έστειλε από τη Μυτιλήνη στην κεντρική του ομιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2023

«Το ΠΑΣΟΚ μάχεται για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια»
' χρόνος ανάγνωσης

Με το διαχρονικό σύνθημα του κόμματος «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», χαιρέτησε τους εκατοντάδες φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος που πήγαν στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης για να παρακολουθήσουν την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε πολλά καίρια ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν συνολικά τη χώρα και την πολιτική επικαιρότητα όπως η δημοσιοποίηση του ονόματος της γυναίκας που κατήγγειλε την κακοποίησή της από τον Αλέξη Γεωργούλη καθώς και σε προβλήματα που αφορούν στο νησί της Λέσβου όπως η διαχείριση του Μεταναστευτικού, η ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο πρωτογενής τομέας κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, εκτενή αναφορά στο λεγόμενο ψηφιακό παρακράτος το οποίο δημιουργεί τοξικές συγκρούσεις και απαξιώνει ανθρώπους καταπατώντας τα δικαιώματά τους  έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για την περίπτωση της γυναίκας που κατήγγειλε την κακοποίησή της από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποδείξουμε περίτρανα ότι κάθε νέα κοπέλα που βρίσκεται σε ανάλογη θέση θα προστατευτεί ώστε να έχει θάρρος να καταγγείλει ανάλογες κακουργηματικές πράξεις»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο κ. Ανδρουλάκης στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού επισήμανε ότι η χώρα μας οφείλει να πιέσει προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

«Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό και προφανώς για εμάς η θάλασσα έχει σύνορα. Δεν αρκεί όμως η φύλαξη των συνόρων και αν σήμερα έχει μειωθεί η ανθρώπινη κινητικότητα αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεσα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Δουβλίνου και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι το φορτίο της απονομής του ασύλου δεν μπορεί να το σηκώνει μία χώρα μόνη της. Όποιος μπαίνει στην Ευρώπη από οποιοδήποτε σύνορο θα πρέπει η αίτηση που θα κάνει να αφορά το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι έπειτα με δίκαιο τρόπο να γίνει η κατανομή κι όχι με ζητιανιές και χρονοβόρα προγράμματα μετεγκατάστασης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μίλησε ξεκάθαρα για εφαρμογή μεταναστευτικής πολιτικής με την υιοθέτηση βιώσιμων και όχι ακραίων λύσεων οι οποίες θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν την οικονομία μας σε κρίσιμους τομείς όπως είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός όπου υπάρχει έλλειψη εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η Λέσβος μεταξύ άλλων περιοχών με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να δοθεί το 8% από το Ταμείο Ανάκαμψης σε ένα νέο σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Δεν είναι δυνατόν τα νησιά μας να είναι χωρίς ισχυρές δομές υγείας που να παρέχουν σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες. Η Ελλάδα είναι τρίτη χώρα μετά τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία σε δαπάνες υγείας. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν αυτές τις δαπάνες γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό σύστημα Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι παράλογο και επικίνδυνο να παραδίδονται χιλιάδες ιδιοκτησίες, σπίτια και αγροτική γη σε ξένα κεφάλαια που δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου.

«Προτείνουμε να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους δανειολήπτες θα γίνονται με τραπεζικά κριτήρια διαφάνειας για να στηριχθούν οι άνθρωποι αυτοί και να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία με αξιοπρέπεια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραγωγής ηλεκτρικής και στα λάθη που έγιναν όπως είπε από την παρούσα κυβέρνηση και οδήγησαν στην εξάρτηση της χώρας μας από το φυσικό αέριο με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα με τον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι η χώρα να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αυτάρκειας με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων. «Η πράσινη μετάβαση δεν είναι μία μπίζνα πέντε ολιγαρχών σημείωσε, αλλά ένα εργαλείο ενεργειακής δημοκρατίας όπως συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να αγωνιστούν τις 30 μέρες που απομένουν για τη δικαιοσύνη  και την εθνική αξιοπρέπεια αξίες όπως είπε που πρεσβεύει η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη και ο ιδρυτής της Ανδρέας Παπανδρέου.

 Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Μήλιος παρουσίασε τους 5 υποψηφίους βουλευτές του κόμματος οι οποίοι χαιρέτησαν τον κόσμο μαζί με το Νίκο Ανδρουλάκη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον