× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η ΝΔ «σταυρώνει» κτηνοτρόφους και κρεοπώλες»

Προστασία των καταναλωτών και των κτηνοτρόφων από την αισχροκέρδεια υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/4/2023

«Η ΝΔ «σταυρώνει» κτηνοτρόφους και κρεοπώλες»

Με εκτενή ανακοίνωση του το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επιτίθεται κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο που διαχειρίζεται την λειτουργία της αγοράς κρέατος την πασχαλινή περίοδο. Συγκεκριμένα την κατηγορεί πως με την πολιτική της άνοιξε το δρόμο στην ελληνοποιήσεις αρνιών και κατσικιών, δεν λαμβάνει μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους και παραμένει παρατηρητής των φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά. Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει την δέσμευση του να εφαρμόσει, ως κυβέρνηση, ένα συνολικό σχέδιο για την ελληνική κτηνοτροφία, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα την επαρκή οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων και την άμεση επαναδημιουργία των υπηρεσιών ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων, για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων, της αισχροκέρδειας σε όλα τα επίπεδα, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και για την ουσιαστική στήριξη όλου του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

 

«Εδώ και 4 χρόνια η πρωτογενής παραγωγή έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Κι ενώ η κυβέρνηση έχει εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής στα ύψη και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους της χώρας, έρχεται τώρα, το Πάσχα, να τους δώσει τη χαριστική βολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Συγκεκριμένα κλείνει το μάτι στις αθρόες και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις ώστε οι καταναλωτές να προμηθευτούν φθηνό κρέας αμφιβόλου ποιότητας. Είναι ξεκάθαρο πως:

-Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στην πώληση των προϊόντων τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

-Οι Έλληνες καταναλωτές λόγω έλλειψης ελέγχων δεν γνωρίζουν τι αγοράζουν

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Οι κρεοπώλες είναι απροστάτευτοι απέναντι στις μεγάλες αλυσίδες super market.

Αλήθεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ενημερώσει τον Υπουργό Ανάπτυξης για το αυξημένο κόστος παραγωγής ή παρακολουθεί απαθής την καταστροφή των Ελλήνων κτηνοτρόφων;

 

Θα κάνει κάτι για τις ελληνοποιήσεις; Ας του θυμίσουμε ότι πέρυσι έφεραν από Ρουμανία αρνιά και τα έσφαξαν και τα σφράγισαν σαν ντόπια με αποτέλεσμα να μείνουν στη βόρεια Ελλάδα πάνω από 20.000 αρνιά απούλητα, κάτι που «νομιμοποίησε» με ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ, παραπλανώντας και τον καταναλωτή.

 

Η κυβέρνηση δεν θέλει σκόπιμα να καταλάβει ότι όσο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, που έχει εκτοξευθεί (με τις τιμές στις ζωοτροφές να έχουν διπλασιαστεί και το ενεργειακό κόστος να έχει υπερβεί το 300%), οι κτηνοτρόφοι δεν θα μπορούν να επιβιώσουν και ταυτόχρονα ο καταναλωτής θα πληρώνει πανάκριβα τα είδη πρώτης ανάγκης.

 

Φαίνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης εκτός από τα μικρά εμπορικά καταστήματα έχει βαλθεί να εξοντώσει τους εναπομείναντες Έλληνες κτηνοτρόφους και τα συνοικιακά κρεοπωλεία προς όφελος των μεγάλων εισαγωγέων κρέατος και των σούπερ μάρκετ. Των πολιτικών του φίλων με τους οποίους διαφημίζεται αλλά και διαφημίζει ο ίδιος σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια

 

Αν ο κ. Γεωργιάδης θέλει να είναι χρήσιμος δεν έχει παρά να πιέσει την κυβέρνησή του να επιδοτήσει την τιμή του οβελία στον παραγωγό ώστε και αυτός να μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος παραγωγής, και να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους προέλευσης των αρνιών ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι αγοράζει και να προμηθευτεί όχι μόνο από super market αλλά και από κρεοπωλεία ποιοτικό, ασφαλές και εγχώριο κρέας για το πασχαλινό τραπέζι.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί για ένα συνολικό σχέδιο για την ελληνική κτηνοτροφία, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα την επαρκή οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων και την άμεση επαναδημιουργία των υπηρεσιών ελέγχου ασφάλειας και ποιότητας των τροφίμων, για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων, της αισχροκέρδειας σε όλα τα επίπεδα, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και για την ουσιαστική στήριξη όλου του ελληνικού λαού».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ