× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έρχεται δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις στην προκυμαία»

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο χώρος περιπάτου και χαλάρωσης να μην πάει περίπατο» τόνισε στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη για το έργο ανάπλασης της Προκυμαίας, ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2023

«Έρχεται δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις στην προκυμαία»
' χρόνος ανάγνωσης

Σειρά συναντήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέλη του, είχε ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» με τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης. Στις συναντήσεις κυριάρχησε όπως ήταν αναμενόμενο το έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας.

Χθες Τετάρτη 5 Απριλίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Γιαννάκας πήγε να ενημερωθεί για τις εργασίες της ανάπλασης από τον αρμόδιο εργολάβο στο τόπο των εργασιών. «Να επισημάνουμε ότι είμαστε εστιάτορες και δεν έχουμε τεχνικές γνώσεις για τον τρόπο υλοποίησης του έργου, η παρουσία μας ήταν μόνο για ενημέρωση ώστε να μεταφέρουμε την πορεία του προς τα μέλη μας στην προσπάθεια όλων να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας βιώσιμες. Οι συνεχόμενες καθυστερήσεις και αλλαγές του προγραμματισμού έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις της προκυμαίας και όχι μόνο με αποτέλεσμα το αβέβαιο μέλλον τους και μεγάλη πιθανότητα νέων λουκέτων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου «ΑΣΠΙΔΑ» έγινε συνάντηση στον Δημαρχείο Μυτιλήνης με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τους Αντιδημάρχους Στρατή Τζιμή και Κώστα Κουνέλη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκο Κουζινόγλου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου  Μυτιλήνης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ανάπλαση της προκυμαίας Μυτιλήνης και των έργων στην πόλη. Η λειτουργία του κέντρου την περίοδο που έρχεται, οι πεζοδρομήσεις και η στάθμευση και τέλος το αίτημα για μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της ανάπλασης υπήρξε δέσμευση από τη Δημοτική αρχή ότι το πρώτο κομμάτι των έργων θα παραδοθεί το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου 2023 και το δεύτερο κομμάτι το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου 2023.

Ο Σύλλογος «ΑΣΠΙΔΑ» ανέφερε τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη λόγω των έργων και των καθυστερήσεων του. «Η σεζόν που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη για την πόλη και ειδικά για την προκυμαία και το κέντρο της πόλης. Επισημάναμε ότι από την έναρξη του έργου μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία άλλη ενημέρωση σαν Σύλλογος ενώ είχαμε κάνει αιτήματα και ότι το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα έχει αλλάξει τελείως από αυτό που γνωρίζαμε δημιουργώντας πολύ μεγαλύτερα προβλήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου. Επίσης τονίζεται ότι «ο Σύλλογος μας πάντα ήταν και θα είναι υπέρ των έργων που θα αναβαθμίσουν το νησί μας και την ποιότητα ζωής στον τόπο. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεχής και σωστή ενημέρωση των μελών μας για να μπορέσουν να οργανώσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.’.

Ο Σύλλογος ζητά για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τακτοποιήσει οικονομικά το δημοτικό τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων (0,5%) και έχουν μπει πολύ μεγαλύτεροι τόκοι, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να τα  ρυθμίσουν και να μην χρεωθούν τους τόκους.  Επίσης την απαλλαγή ή έστω μείωση των δημοτικών τελών, τελών κοινόχρηστων χώρων και τελών χρήσης χερσαίας ζώνης λιμένα (ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και από άλλους Δήμους της Ελλάδος). Τέλος ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα κάποιου προγράμματος στήριξης ή αναβάθμισης των επιχειρήσεων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι επιχειρήσεις μας έχουν εξαντλήσει τους πόρους από το αποθεματικό που είχαν προγραμματίσει για τον δύσκολο χειμώνα που μεσολάβησε, το έργο οφείλει να περατωθεί εντός του αρχικού σχεδιασμού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο χώρος περιπάτου και χαλάρωσης να μην πάει περίπατο, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε και εμείς.».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια

Όσα ανέλυσαν στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ για την επόμενη μέρα
Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια
ΧΩΡΙΑ

2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδύκτιο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό

Μετά από βλάβη που σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση στις καθημερινές εκκλήσεις των πολιτών για αποκατάσταση της ζημιάς. Σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής
2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδύκτιο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των ακτών ενώ φέτος αναμένεται να προστεθούν και νέα μηχανήματα για Άτομα με Αναπηρία σε 4 τουλάχιστον παραλίες
Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες
ΥΓΕΙΑ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια

Ενημέρωση από ειδικούς και δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Πέμπτη 30 Απριλίου
Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης

Συνάντησαν τον Παναγιώτη Χριστόφα στο γραφείο του και συζήτηση μαζί του για το σχολείο και τη γειτονιά τους
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς στο Δημαρχείο Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μίνι φωτιά στον δρόμο Μυτιλήνης – Λάρσου

Σπεύδουν δύο πυροσβεστικά οχήματα για την αντιμετώπισή της
Μίνι φωτιά στον δρόμο Μυτιλήνης – Λάρσου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από Αγιάσο έως Πολιχνίτο οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

Ξεναγήσεις σε γεωλογικά μνημεία, μνημεία πολιτισμού και θερμές πηγές την Κυριακή 24 Μαΐου
Από Αγιάσο έως Πολιχνίτο οι πράσινες πολιτιστικές διαδρομές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεγάλο κόλπο» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας για ΔΕΗ και δημόσιους πόρους

Στο επίκεντρο η νέα ΑΜΚ, οι επενδύσεις στο εξωτερικό και το ερώτημα ποιος τελικά ωφελείται από δαπάνες δισεκατομμυρίων
«Μεγάλο κόλπο» καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας για ΔΕΗ και δημόσιους πόρους
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά το θέμα του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

Παρέμβαση 8 βουλευτών με αιχμή τον εμβολιασμό και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Στη Βουλή από τη Νέα Αριστερά το θέμα του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους» λέει ο Πρωτοψάλτης από τη Λέσβο

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
«Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους» λέει ο Πρωτοψάλτης από τη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Εκπαιδευτικές δράσεις και στο Γεωπάρκο
Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Συνολικά υπηρετούν πλέον στην Υπηρεσία πέντε μόνιμοι υπάλληλοι
Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης