× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έρχεται δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις στην προκυμαία»

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο χώρος περιπάτου και χαλάρωσης να μην πάει περίπατο» τόνισε στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη για το έργο ανάπλασης της Προκυμαίας, ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2023

«Έρχεται δύσκολη περίοδος για τις επιχειρήσεις στην προκυμαία»

Σειρά συναντήσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέλη του, είχε ο Σύλλογος καταστημάτων εστίασης «ΑΣΠΙΔΑ» με τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης. Στις συναντήσεις κυριάρχησε όπως ήταν αναμενόμενο το έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες Τετάρτη 5 Απριλίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Γιαννάκας πήγε να ενημερωθεί για τις εργασίες της ανάπλασης από τον αρμόδιο εργολάβο στο τόπο των εργασιών. «Να επισημάνουμε ότι είμαστε εστιάτορες και δεν έχουμε τεχνικές γνώσεις για τον τρόπο υλοποίησης του έργου, η παρουσία μας ήταν μόνο για ενημέρωση ώστε να μεταφέρουμε την πορεία του προς τα μέλη μας στην προσπάθεια όλων να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας βιώσιμες. Οι συνεχόμενες καθυστερήσεις και αλλαγές του προγραμματισμού έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις της προκυμαίας και όχι μόνο με αποτέλεσμα το αβέβαιο μέλλον τους και μεγάλη πιθανότητα νέων λουκέτων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου «ΑΣΠΙΔΑ» έγινε συνάντηση στον Δημαρχείο Μυτιλήνης με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τους Αντιδημάρχους Στρατή Τζιμή και Κώστα Κουνέλη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκο Κουζινόγλου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου  Μυτιλήνης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ανάπλαση της προκυμαίας Μυτιλήνης και των έργων στην πόλη. Η λειτουργία του κέντρου την περίοδο που έρχεται, οι πεζοδρομήσεις και η στάθμευση και τέλος το αίτημα για μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της ανάπλασης υπήρξε δέσμευση από τη Δημοτική αρχή ότι το πρώτο κομμάτι των έργων θα παραδοθεί το πρώτο 15ήμερο του Μαΐου 2023 και το δεύτερο κομμάτι το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου 2023.

Ο Σύλλογος «ΑΣΠΙΔΑ» ανέφερε τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη λόγω των έργων και των καθυστερήσεων του. «Η σεζόν που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολη για την πόλη και ειδικά για την προκυμαία και το κέντρο της πόλης. Επισημάναμε ότι από την έναρξη του έργου μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία άλλη ενημέρωση σαν Σύλλογος ενώ είχαμε κάνει αιτήματα και ότι το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα έχει αλλάξει τελείως από αυτό που γνωρίζαμε δημιουργώντας πολύ μεγαλύτερα προβλήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου. Επίσης τονίζεται ότι «ο Σύλλογος μας πάντα ήταν και θα είναι υπέρ των έργων που θα αναβαθμίσουν το νησί μας και την ποιότητα ζωής στον τόπο. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεχής και σωστή ενημέρωση των μελών μας για να μπορέσουν να οργανώσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.’.

Ο Σύλλογος ζητά για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τακτοποιήσει οικονομικά το δημοτικό τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων (0,5%) και έχουν μπει πολύ μεγαλύτεροι τόκοι, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να τα  ρυθμίσουν και να μην χρεωθούν τους τόκους.  Επίσης την απαλλαγή ή έστω μείωση των δημοτικών τελών, τελών κοινόχρηστων χώρων και τελών χρήσης χερσαίας ζώνης λιμένα (ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και από άλλους Δήμους της Ελλάδος). Τέλος ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα κάποιου προγράμματος στήριξης ή αναβάθμισης των επιχειρήσεων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι επιχειρήσεις μας έχουν εξαντλήσει τους πόρους από το αποθεματικό που είχαν προγραμματίσει για τον δύσκολο χειμώνα που μεσολάβησε, το έργο οφείλει να περατωθεί εντός του αρχικού σχεδιασμού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο χώρος περιπάτου και χαλάρωσης να μην πάει περίπατο, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε και εμείς.».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου