× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούμενο η συνεργασία για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Η υποστελέχωση των συναρμόδιων υπηρεσιών οδηγεί σε λιγοστούς ελέγχους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2023

Ζητούμενο η συνεργασία για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

 Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη και πάταξη της τεράστιας μάστιγας του παρεμπορίου και της παραοικονομίας», η οποία πλήττει την Ελληνική οικονομία, το νόμιμο εμπόριο και τον υγιή ανταγωνισμό.  Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και συγκεκριμένα της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας της Κ.Ε.Ε.Ε..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Κατά την έναρξη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, αφού καλωσόρισε τον Α’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Ιορδάνη Τσώτσο, τον  Δ’ Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρο της Θεματικής Επιτροπής Παρεμπορίου και Παραοικονομίας, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Διευθυντή της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Βασίλη Αποστολόπουλο και τους εκπροσώπους των φορέων όπου συμμετείχαν, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που δημιουργεί το παρεμπόριο και η παραοικονομία, τόσο στην υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και στους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία.

  Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση και τα τρέχοντα δεδομένα που αφορούν στο παρεμπόριο και την παραοικονομία, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των φορέων, σχετικά με τα φαινόμενα παραοικονομίας που πλήττουν το στεγασμένο εμπόριο και τους νόμιμους επαγγελματίες. Ο διάλογος ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού για την πάταξη του παραεμπορίου και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες -φορείς δεσμεύτηκαν ότι - από κοινού με το Επιμελητήριο Λέσβου - θα συντονίσουν τη δράση τους, με στόχο την προστασία της τοπικής αγοράς και την προάσπιση του υγιούς ανταγωνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην υφιστάμενη έλλειψη στελέχωσης και μέσων των αρμόδιων για τους ελέγχους υπηρεσιών.

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι απαιτείται στενότερη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ Επιμελητηρίων και αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να καταστεί εντονότερος και περισσότερο αποτελεσματικός ο έλεγχος του παραεμπορίου και της παραοικονομίας. Επίσης η ΚΕΕΕ δεσμεύτηκε από την πλευρά της, ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την Πολιτεία για την ενίσχυση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, για την επιτέλεση του έργου τους.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου μετά το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε: «Ως Επιμελητήριο εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την παραγωγική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στρέφοντας τον ενδιαφέρον όλων στην πάταξη της μάστιγας της παρακοινονομίας και του παρεμπορίου. Με την συστράτευση των δυνάμενων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα υπάρξει η προάσπιση της υγιούς επιχειρηματικότητας καθώς και του δημοσίου συμφέροντος».

  

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου εκτός του Προέδρου, παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Φραντζέσκος, ο Γεν. Γραμματέας και  Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου κ. Χατζηκυριάκος και τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Καρίπης και Πουλέλλης.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Αθανασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουφέλος, και εκπρόσωποι από το Τμήμα Εμπορίου της Π.Β.Α., ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βαζούρας καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μυτιλήνης, ο Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κ. Λυραντωνάκης,  η Προϊσταμένη του Τελωνείου Μυτιλήνης κα. Ζαχαριάδου, ο κ. Κατουσέλλης ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λέσβου κ. Καρέκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής κ. Χαλκοδαίμων, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου εστίασης «Ασπίδα» κ. Καραμπεάζης, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου κ. Σπέντζας,

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι