× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προεκλογικού τύπου φιέστα για το ξεκίνημα του σιδηροδρόμου με... συμπτώσεις

Και αρκετή δόση προπαγάνδας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2023

Προεκλογικού τύπου φιέστα για το ξεκίνημα του σιδηροδρόμου με... συμπτώσεις

Με όλους τους τρόπους προσπαθεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί επικοινωνιακά την οργή των πολιτών, μετά την τραγωδία των Τεμπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το πρόγραμμα δρομολογίων των τρένων να επανεκκινεί «κουτσουρεμένο» σε σχέση με αυτό που είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, από το πρωί της Δευτέρας στήθηκε επικοινωνιακό σόου με «πρωταγωνιστή» τον Γιώργο Γεραπετρίτη και σε δεύτερους ρόλους φιλικά προσκείμενος στην «γαλάζια» παράταξη... ταξιδιώτες.

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν φωτογραφίες και βίντεο του κ. Γεραπετρίτη να παίρνει πόζες στη θέση του μηχανοδηγού αλλά και «αυθόρμητες» μαρτυρίες επιβατών που πραγματοποιούσαν το πρώτο τους ταξίδι, μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο φακός των τηλεοπτικών συνεργείων συνέλαβε λοιπόν μεταξύ άλλων δύο «τυχαίες» δηλώσεις ανθρώπων που έχουν βρεθεί ξανά μπροστά από τις κάμερες και χωρίς κανένα ενδοιασμό εμφανίστηκαν απόλυτα σίγουροι για την ασφάλεια των τρένων, σε αντίθεση με άλλους επιβάτες που φαίνονταν αρκετά επιφυλακτικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tυχαίοι επιβάτες

Ο πρώτος επιβάτης που τα βρίσκει όλα καλά, τυχαίνει να είναι στέλεχος της Ν.Δ. στην Κατερίνη ενώ ο δεύτερος επιβάτης απασχόλησε την επικαιρότητα πρόσφατα δίπλα στο πλευρό του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου όταν ο δεύτερος προσπαθούσε ανεπιτυχώς από τη Λάρισα να δώσει εξηγήσεις για το ανύπαρκτο σύστημα διοίκησης. Ήταν αυτός που «σφύριξε» το τέλος των δηλώσεων του υφυπουργού, με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο.

Όταν ρωτήθηκε αν θα πάρει το τρένο απάντησε με ενθουσιασμό:«Βεβαίως. Πολύ ασφαλή τα τρένα. Τώρα πάω μέχρι Οινόη. Αλλά το παίρνω άνετα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα δρομολογίων που ξεκίνησαν είναι μικρότερο από αυτό που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν δόθηκαν στους μηχανοδηγούς (ΠΕΠΕ) της Hellenic Train οι απαραίτητες διασφαλίσεις, που ζητούσαν και έθεταν ως αναγκαία προϋπόθεση για την επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε το πρωί ότι η «επανεκίννηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για την Βόρεια Ελλάδα για Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα» γίνεται με «μια μικρή χρονική υστέρηση καθώς είχε προγραμματιστεί για προχθές» και ταυτόχρονα ότι είναι «μέσα στο πρόγραμμά όσον αφορά στο σύνολο σχεδόν των αμαξοστοιχιών».

Όμως, το αρχικό χρονοδιάγραμμα έχει τιναχθεί στον αέρα, καθώς αποδείχτηκαν τεράστια τα προβλήματα στις ασυντήρητες και χωρίς φωτισμό σήραγγες, ενώ στο περίμενε βρίσκονται ακόμα όσοι θέλουν να ταξιδεύσουν με τη γραμμή Αθήνα - Κιάτο.

Από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης είπε «ο προαστιακός σιδηρόδρομος για το Κιάτο θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία