× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τουρκία‑Συρία: Πάνω από 800.000 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά λόγω των σεισμών

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στην Τουρκία οι σεισμοί προκάλεσαν μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που ισοδυναμεί με την εργασία περίπου 658.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2023

Τουρκία‑Συρία: Πάνω από  800.000 εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά λόγω των σεισμών
' χρόνος ανάγνωσης

Περίπου 828.000 εργαζόμενοι έχασαν τα μέσα διαβίωσής τους από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στην Τουρκία οι σεισμοί προκάλεσαν μείωση της οικονομικής δραστηριότητας που ισοδυναμεί με την εργασία περίπου 658.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ. Στη Συρία, όπου η οικονομία και η αγορά εργασίας πληρώνουν το βαρύ τίμημα του 12ετούς εμφυλίου πολέμου, περίπου 170.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους λόγω των σεισμών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χωρίς την παροχή κατεπείγουσας και στοχευμένης βοήθειας, η φτώχεια, η αδήλωτη εργασία και η απασχόληση παιδιών υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν, προειδοποιεί ο ΔΟΕ.

 

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η καταστροφή αυτή», σχολίασε στην ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Ζιλμπέρ Χουνγκμπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξαναρχίσουν να φτιάχνουν τη ζωή τους παρά μόνο αν ξαναβρούν τα μέσα για την επιβίωσή τους. Οφείλουμε σε αυτούς που έχασαν τόσα πολλά από τον σεισμό να φροντίσουμε ώστε οι αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρεπούς εργασίας θα συνοδεύουν τη διαδικασία αποκατάστασης και ανοικοδόμησης», πρόσθεσε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΔΟΕ υπολογίζει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι θα χάνουν κατά μέσο όρο περίπου 230 δολάρια μηνιαίως στην Τουρκία, όσο συνεχίζονται οι δυσλειτουργίες της αγοράς. Στις επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς οι περισσότεροι από τα 4 εκατομμύρια των εργαζομένων απασχολούνται στη γεωργία, τη μεταποίηση, το εμπόριο και άλλες υπηρεσίες. Στη Συρία την κατάσταση αυτή βιώνουν περίπου 154.000 νοικοκυριά, δηλαδή 750.000 άνθρωποι και έχουν πληγεί 35.000 πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Την περασμένη εβδομάδα οι διεθνείς δωρητές δεσμεύτηκαν ότι θα χορηγήσουν βοήθεια ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ στους πληγέντες στην Τουρκία και τη Συρία. Από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι ενώ οι ζημιές ξεπερνούν τα 100 δισεκ. ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα στο e‑banking

Σταδιακή η επαναφορά των ψηφιακών συναλλαγών μέσω των τραπεζών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αντέχει ακόμα το ανάχωμα του Τσικνιά

Μετά τις πρόσφατες εργασίες που έκαναν τα συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Καμία επιστροφή χρημάτων από τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παρά το «πάγωμα» λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, κανείς από τους 250 εμπλεκόμενους δεν έχει επιστρέψει ούτε ευρώ σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή»
ΕΛΛΑΔΑ

Με αγροτικό περνούν οι πολίτες τον πλημμυρισμένο δρόμο

Πρωτόγνωρες εικόνες στην Αθήνα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Ανατολικό Αιγαίο στο μάτι της κακοκαιρίας

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προειδοποιεί για βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους μέχρι το Σάββατο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η επιστροφή ενοικίου

Tι ωρα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νησιά με κοινή μνήμη και κοινό μέλλον

Ομοσπονδίες και σύλλογοι ενώθηκαν στην Αθήνα για μια γιορτή ιστορίας, ταυτότητας και συλλογικής συνέχειας
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν όλα στις οικοδομικές άδειες

Mεταφορά της έκδοσης οικοδομικών αδειών και του ελέγχου κατασκευών από τους δήμους στο Κτηματολόγιο
ΕΛΛΑΔΑ

Η έλλειψη κεφαλαίων παγώνει τις διασυνδέσεις του Αιγαίου

Η αδυναμία χρηματοδότησης φρενάρει έργα κρίσιμα για Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο ενώ παραμένει ανοικτό το σενάριο αύξησης κεφαλαίου με ξένους επενδυτές
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κάλεσμα για υποβολή πολιτιστικών δράσεων για το 2026

Στόχος η ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και η ενίσχυση θεσμών με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κραύγη αγωνίας από τον πρωτογενή τομέα των νησιών του βορείου Αιγαίου

Η ακαρπία «ξηλώνει» επιχειρηματικά σχέδια και επαγγελματική ιδιότητα – Επείγον αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη για προστασία των Νέων Αγροτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Ικαρία η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο Κώστας Μουτζούρης τονίζει ότι η δέσμευση για συνεδριάσεις σε όλα τα νησιά γίνεται πράξη με στόχο την άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες