× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στάση εργασίας στους Δήμους την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2023

Στάση εργασίας στους Δήμους την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους προκήρυξη η ΠΟΕ ΟΤΑ για την Πέμπτη 30 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απεργία στην ποία συμμετέχει και ο Σύλλογος ΟΤΑ Λέσβου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμπαράταστασης στο Δήμο Αγίου Δημητρίου όπου παραπέμπεται ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο μετά από δικαστική απόφαση, προχώρησε στην μετατροπή συμβάσεων 34 εργαζομένων σε Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου. 

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση αναφέρεται: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΤΑ  Λέσβου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στο Σωματείο Εργαζομένων  του Δήμου Αγίου Δημητρίου  που αποφάσισε κινητοποιήσεις προκειμένου να λυθεί οριστικά και θετικά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πρωτοφανές, αυταρχικό και άκρως επικίνδυνο να καλείται σε απολογία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, προφανέστατα κατόπιν άνωθεν πολιτικής-κυβερνητικής εντολής, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με δόλο, γιατί αρνήθηκε να ασκήσει έφεση επί των δύο (2) πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχθεί την μετατροπή της σύμβασης των τριάντα τεσσάρων (34)  εργαζομένων από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

Τέτοιου είδους πράξης, που βρίσκουν πάτημα σε Νόμους εκτρώματα, όπως ο 4915/2022 (άρθρο 37 προβλέπει την υποχρεωτική έφεση εκ μέρους των Δήμων), αποτελούν «νάρκη» στα θεμέλια της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γίνονται «όπλο» τρομοκράτησης και εκφοβισμού στα χέρια πολιτικών που κόπτονται για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά αδιαφορούν πλήρως για τα συμφέροντα των πολιτών. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι χαρακτηριστική περίπτωση.

Δεν νοείται Αιρετός και Δημοτικό Συμβούλιο που σκέφτηκαν και αποφάσισαν για το καλό της πόλης και των Δημοτών που τους εμπιστεύτηκαν, να βρίσκονται κατηγορούμενοι γιατί χαλάνε τη… σούπα της ιδιωτικοποίησης που με μεγάλο κόπο και ιδρώτα προσπαθεί να φτιάξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.). Τα έργα τους μιλούν από μόνα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν και παραμένει κάθετα αντίθετη σε μεθοδεύσεις και νομικά πρόσωπα που στόχο έχουν την υπονόμευση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

-Καταγγέλλουν ως εκβιαστική και τρομοκρατική την ενέργεια της κλήσης σε Απολογία Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι αποφάσισε το καλύτερο για τον Πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Ζητά από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. να συγκαλέσει άμεσα, σε δια ζώσης συνεδρίαση το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. προκειμένου παρουσίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρει αποφάσεις.

Προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου από τις 11:00 ΕΩΣ τη λήξη του ωραρίου. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην Στάση Εργασίας.

Για τους Διοικητικούς 11:00 μέχρι λήξη εργασίας και των εργαζομένων στην Καθαριότητα 07:00 έως λήξη ωραρίων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις 11.000 οι αφίξεις Τούρκων στη Λέσβο

Το 21% των Τούρκων επισκεπτών του Απριλίου έβαλε βίζα στο Τελωνείο Μυτιλήνης. Αύξηση των αφίξεων κατά 128% το πρώτο τετράμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Ολονυχτία για τον στολισμό του Επιταφίου

Στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου Μιστεγνών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Μεγάλη Πέμπτη στην Αμαλή

Ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας της Θείας Σταύρωσης, μαζί με τους πιστούς, ανηφόρισε στο εξωκλήσι που βρίσκεται σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ