× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στα κάγκελα» η αντιπολίτευση με την παραχώρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ

Κάθετα και απολύτως αντίθετοι με οποιαδήποτε ανάμειξη του ΤΑΙΠΕΔ στο σχεδιασμό των χρήσεων και των δράσεων του λιμανιού της Μυτιλήνης δηλώνουν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2023

«Στα κάγκελα» η αντιπολίτευση με την παραχώρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ
' χρόνος ανάγνωσης

Στο σοβαρό ζήτημα της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων του σχεδιασμού για το λιμάνι της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή του Θράσου Αβραάμ «Καλημέρα στο Νησί».

Όπως σημειώσαν  οι επικεφαλής των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη, «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη και «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης η περίεργη αυτή υπόθεση δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά στα  οποία οφείλει, όπως σημειώνουν η Δημοτική Αρχή να δώσει απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα περίμενα αναφέρει, η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» η ίδια η δημοτική αρχή να καλέσει τις παρατάξεις να πάρουμε ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό που έγινε και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας. Μέσα σε μια νύχτα χωρίς να ξέρουμε τίποτα χάνουμε σαν διαδημοτικό λιμενικό ταμείο τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον της πόλης μας, την ιδιοκτησία και τις δράσεις του λιμανιού. Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουμε δαπανήσει άπειρα χρήματα και ώρες συζήτησης για να φτιάξουμε master plan».

Στην τοποθέτησή της για το θέμα η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκη Τσιριγώτη σημειώνει ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζεται και επιχειρείται και στην περίπτωση του λιμανιού της Μυτιλήνης με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα – έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη. «Είναι η πολιτική της κερδοφορίας και των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνει η κ. Τσιριγώτη και σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και  η μεταφορά των αρμοδιοτήτων σχεδιασμού του λιμανιού της Μυτιλήνης στο ΤΑΙΠΕΔ. Μιλάμε για ένα ακόμη προσχεδιασμένο έγκλημα πριν ακόμη στεγνώσουν τα δάκρυα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στα Τέμπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο σοβαρό αυτό ζήτημα ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» Κώστας Αστυρακάκης σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δώσει στο ΤΑΙΠΕΔ το λιμάνι της Μυτιλήνης, σε μια περίοδο μάλιστα που είμαστε εκτός μνημονίων είναι άλλη μια εχθρική στάση απέναντι στο νησί μας και ακυρώνει τη δυνατότητα διαχείρισης του λιμανιού και την εκπόνηση master plan. «Η πόρτα του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρέπει να ανοίξει ποτέ για το λιμάνι της Μυτιλήνης διότι ουσιαστικά ανοίγει πόρτα στους ιδιώτες οι οποίοι χωρίς τον έλεγχο της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας γίνονται ασύδοτοι.

Ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, επισήμανε ο κ. Αστυρακάκης σε επικοινωνία που είχα μου είπε ότι η ανάμειξη του ΤΑΙΠΕΔ αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας και μόνο επί πληρωμή από εμάς σε περίπτωση που το ζητήσουμε».  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα