× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κ. Γκάγκα απλά διαπίστωσε το πρόβλημα...»

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο νησί στις 25 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2023

«Η κ. Γκάγκα απλά διαπίστωσε το πρόβλημα...»

«Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα απλώς διαπίστωσε τα προβλήματα του νοσοκομείου της Λήμνου και τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ της Λήμνου, με αφορμή της επίσκεψη της Υφυπουργού στο νησί για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Λήμνου αναφέρει: 

«Με ιδιαίτερη χαρά, είναι αλήθεια, μάθαμε για την εκπροσώπηση της Κυβέρνησης, σε υπουργικό επίπεδο, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2023.

Η χαρά μας μεγάλωσε όταν, εντελώς τυχαία, συνέπεσε και με την ταυτόχρονη μετακίνηση αναισθησιολόγου για 15ημέρες, για να καλυφθούν πρόσκαιρα, οι ανάγκες του Νοσοκομείου Λήμνου και των κατοίκων του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσδοκούμε σε ανάλογες συχνές επισκέψεις, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα συνδυάζονται με μετακινήσεις αναισθησιολόγων, ιδίως τώρα που διανύουμε προεκλογική περίοδο. 

Ήταν ιδιαιτέρα θετικό ότι  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Ασημίνα.Γκάγκα, οι αρμοδιότητες της οποίας, σαφώς, άπτονται του βασικού προβλήματος που απασχολεί τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας και είναι οι ποιοτικές και ποσοτικές παροχές υπηρεσιών υγείας από το Ε.Σ.Υ., άρα και η πλήρης κάλυψη με γιατρούς, των απαραίτητων έστω ειδικοτήτων, ώστε να διασφαλίζεται η αντιμετώπιση τακτικών και έκτακτων περιστατικών.

Αντίθετα, λοιπόν, από όσα είχαμε μια αμυδρή ελπίδα ότι θα δρομολογηθούν, η κα. Γκάγκα,απλά διαπίστωσε και παραδέχτηκε κι εκείνη, όπως κάθε απλός πολίτης τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς δηλαδή για εμάς, η αρμόδια Υπουργός, άρα και η  Κυβέρνηση περιορίζεται να διαπιστώνει τα προβλήματα και να συμπάσχει μαζί μας. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος της! Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, όφειλε να κινηθεί για την επίλυση τους. Κι αφού, όπως μας λένε τα προβλήματα είναι χρονίζοντα και γνωστά από την προηγούμενη, της ανάληψης των καθηκόντων της προεκλογική περίοδο, μήπως μπορούν να μας πουν και τι έκαναν για να τα λύσουν;

Μόνο διαβεβαιώσεις ότι πρόσφατα κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί αλλά χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν αποτελέσματα. Πολύ σωστά, όμως έχουν περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από την παρούσα Κυβέρνηση. Στο ίδιο έργο έχουμε υπάρξει θεατές  και από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα τα έλυνε, άλλα η επίσπευση κατάδύο ολόκληρους μήνες των εκλογών δεν το επέτρεψε. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακούσουμε την ίδια δικαιολογία. Άλλωστε και οι δύο κυβερνήσεις, η προηγούμενη και η απερχόμενη έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι τελευταίοι δυο μήνες της κυβερνητικής τους ζωής, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν, θα έλυναν τα προβλήματα.

Για όλα αυτά, εμείς τους απαντάμε: Το δημόσιο σύστημα υγείας, για να το υπηρετείς και να το ενισχύεις, πρέπει να το πιστεύεις κιόλας. Και αυτή η κυβέρνηση δεν το πιστεύει. Τέσσερα χρόνια τώρα, το πολεμάει και κάνει ό,τι μπορεί, με την πολιτική της, για να το διαλύσει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ