× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επι τάπητος τα προβλήματα του Αγίου Ευστρατίου

Ανοικτή συνάντηση με πολίτες πραγματοποίησε ο Ιάσων Πιπίνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2023

Επι τάπητος τα προβλήματα του Αγίου Ευστρατίου

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, όπου πραγματοποίησε ανοικτή συνάντηση με πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πιπίνης συνομίλησε με κατοίκους του ακριτικού νησιού στο καφενείο «Αρτεμώνας», ενώ περπάτησε στις γειτονιές και συνάντησε αλιείς και άλλους επαγγελματίες. «Επισκέφθηκα το πανέμορφο ακριτικό μας νησί τον Άγιο Ευστράτιο, όπου άκουσα με προσοχή και κατέγραψα τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο κ. Πιπίνης και προσθέτει: «Στο νησί συντελείται ένα μικρό θαύμα, με τα έργα που πραγματοποιούνται για την πράσινη ενέργεια, αποτελώντας πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας ακόμη περισσότερο σε αυτό το νησί και να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν εδώ και να προκόψουν. Να δώσουμε και άλλα κίνητρα και καλύψουμε τις πραγματικές τους ανάγκες. Πραγματικά αξίζει τον κόπο».

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού συναντήθηκε και με την Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακκαλή, η οποία τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Διαπιστώνω ότι η κ. Μαρία Κακκαλή έχει αναλάβει με επιτυχία να επιβλέψει και να συντονίσει αυτή τη συλλογική προσπάθεια, που μεταμορφώνει το νησί μας», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και κατέγραψε τις ανάγκες, που όπως του ανέφεραν, έχουν. «Οι εργαζόμενοι μου τόνισαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για έναν οδηγό ασθενοφόρου. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας στο Νομό Λέσβου και ειδικά το Ιατρείο του Αγίου Ευστρατίου έχει ενισχυθεί. Χρειάζεται όμως κάθε τόσο να επικαιροποιούμε τις ανάγκες και είμαι βέβαιος πως το Ιατρείο του νησιού θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο», αναφέρει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε και το Μουσείο Δημοκρατίας, ενώ παρακολούθησε «με συγκίνηση», όπως αναφέρει, και τα δοκιμαστικά που έκαναν οι 24 μαθητές του Αγίου Ευστρατίου για την παρέλαση που θα κάνουν για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι