× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επι τάπητος τα προβλήματα του Αγίου Ευστρατίου

Ανοικτή συνάντηση με πολίτες πραγματοποίησε ο Ιάσων Πιπίνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2023

Επι τάπητος τα προβλήματα του Αγίου Ευστρατίου

Το νησί του Αγίου Ευστρατίου επισκέφθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, όπου πραγματοποίησε ανοικτή συνάντηση με πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πιπίνης συνομίλησε με κατοίκους του ακριτικού νησιού στο καφενείο «Αρτεμώνας», ενώ περπάτησε στις γειτονιές και συνάντησε αλιείς και άλλους επαγγελματίες. «Επισκέφθηκα το πανέμορφο ακριτικό μας νησί τον Άγιο Ευστράτιο, όπου άκουσα με προσοχή και κατέγραψα τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο κ. Πιπίνης και προσθέτει: «Στο νησί συντελείται ένα μικρό θαύμα, με τα έργα που πραγματοποιούνται για την πράσινη ενέργεια, αποτελώντας πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας ακόμη περισσότερο σε αυτό το νησί και να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, ώστε οι νέοι μας να παραμείνουν εδώ και να προκόψουν. Να δώσουμε και άλλα κίνητρα και καλύψουμε τις πραγματικές τους ανάγκες. Πραγματικά αξίζει τον κόπο».

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού συναντήθηκε και με την Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακκαλή, η οποία τον ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Διαπιστώνω ότι η κ. Μαρία Κακκαλή έχει αναλάβει με επιτυχία να επιβλέψει και να συντονίσει αυτή τη συλλογική προσπάθεια, που μεταμορφώνει το νησί μας», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και κατέγραψε τις ανάγκες, που όπως του ανέφεραν, έχουν. «Οι εργαζόμενοι μου τόνισαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για έναν οδηγό ασθενοφόρου. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας στο Νομό Λέσβου και ειδικά το Ιατρείο του Αγίου Ευστρατίου έχει ενισχυθεί. Χρειάζεται όμως κάθε τόσο να επικαιροποιούμε τις ανάγκες και είμαι βέβαιος πως το Ιατρείο του νησιού θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο», αναφέρει ο κ. Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε και το Μουσείο Δημοκρατίας, ενώ παρακολούθησε «με συγκίνηση», όπως αναφέρει, και τα δοκιμαστικά που έκαναν οι 24 μαθητές του Αγίου Ευστρατίου για την παρέλαση που θα κάνουν για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα συσκευασία ελαιολάδου από το Συνεταιρισμό Αντισσας

Συνεχίζει την τυποποίηση του έξτρα παρθένου ελαιολάδου των μελών του
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο η διαχείριση των δασών πεύκης στη Μεσόγειο

Το πρόγραμμα «PineOptim» θα τροφοδοτήσει μοντέλα για την πρόβλεψη της απόκρισης των δασών αυτών σε διαφορετικές πρακτικές δασικής διαχείρισης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μυτιλήνη το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Με τη συμμετοχή του Νίκου Ανδρουλάκη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοιχτή πρόβα‑συναυλία και διεθνής διαγωνισμός σύνθεσης

Μουσικό Φεστιβάλ δήμου Μυτιλήνης 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Η αποσυμφόρηση της Μυτιλήνης περνάει από τη Νότια παράκαμψη»

Ο αρχιτέκτονας - πολεοδόμος Ηρακλής Πιτσιλαδής αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του έργου, τα προβλήματα και αντικρουόμενα συμφέροντα τα οποία βρήκε ο ίδιος μπροστά του ως μελετητής του ΓΠΣ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο συστράτευσης για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος από την εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος τόνισε την ανάγκη για έναν ισχυρό και ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών.
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απαιτούν το κλείσιμο του Καρά Τεπέ

Κοινή ανακοίνωση των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα και Παμφίλων που ζητούν η κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εποικοδομητική συνάντηση Χριστόφα – Φάμελλου

Οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο χαρακτήρισε τη δομή της Βάστριας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σωκράτης Φάμελλος στην αγορά της Μυτιλήνης

Την τραγική κατάσταση των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση ασφαλίστρων εισφορών για τους αγρότες

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον ΕΛΓΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Φάμελλου – Μουτζούρη

Στο επίκεντρο τα ζητήματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τα σπίτια μας»

Σε θέση μάχης είναι οι κάτοικοι της περιοχής που περιλαμβάνεται στη χάραξη της Νότιας Παράκαμψης. Σε αυτοψία που έγινε την Παρασκευή είπαν στους δημοσιογράφους ότι θίγονται περίπου 150 ιδιοκτησίες
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ