× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Χρυσή Αυγή είναι στην φυλακή εσείς γιατί είστε έξω;»

Επιχειρηματίας επιτέθηκε στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης λέγοντας πως η θέση τους είναι στην φυλακή την Τετάρτη το βράδυ στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2023

«Η Χρυσή Αυγή είναι στην φυλακή εσείς γιατί είστε έξω;»

Διακόπηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βορείου Αιγαίου το βράδυ της Τετάρτης , την ώρα που συζητούνταν  η  πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για τροποποίησης της  Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά την παραχώρηση της χρήσης του συγκροτήματος του Σάρλιτζα Παλλάς από τον ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Την διακοπή της συνεδρίασης, για πέντε λεπτά, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αρώνης όταν «άναψαν» τα αίματα. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θερμής ο κ. Δημήτρης Μακρής εκφράστηκε υποτιμητικά για τους ηλικιωμένους κατοίκους της Χίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μακρής είπε: «Χρειαζόμαστε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο όχι γιαγιάδες και παππούδες από την Χίο, που είχαμε μέχρι το 2014». Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου της ΛΑΣ από την Χίου Γιώργου Αμπαζή ο οποίος θεώρησε την φράση αυτή προσβλητική και υποτιμητική και αντίδρασε πολύ έντονα απαιτώντας από τον κ. Μακρή να την ανακαλέσει.

Ο ομιλητής απέφυγε να ανακαλέσει την παραπάνω φράση και επέμενε να συνεχίσει την τοποθέτηση λέγοντας ότι θα διευκρινίσει την φράση που παρεξήγησε ο κ. Αμπαζής. Στο ίδιο πλαίσιο με τον κ. Αμπαζή κινήθηκε και η επικεφαλής της ΛΑΣ  Αγλαΐα Κυρίτση. Ο πρόεδρος Κώστας Αρώνης προσπάθησε να παρέμβει κατευναστικά στην αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα. Στην συζήτηση παρενέβη και ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης λέγοντας πως πρέπει να ανακληθεί ο προσβλητικός χαρακτηρισμός που ειπώθηκε για τους ηλικιωμένους κατοίκους της Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε όταν ο κ. Μακρής κατηγόρησε τους περιφερειακούς συμβούλους της ΛΑΣ για λαϊκισμό και είπε πως δεν θεωρεί προσβλητική την αναφορά που έκανε στους κατοίκους  της Χίου. Παρεμβαίνοντας η κ. Κυρίτση αναφέρθηκε στην ουσία το θέματος, δηλαδή και είπε πως η συζήτηση αφορά την παραχώρηση του Σάρλιτζα σε ιδιώτη επιχειρηματία εξέλιξη που θα είναι αρνητικά για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τους κατοίκους της περιοχής.

 Ο κ. Μακρής επέμενε σε αυτά που είχε πει και πρόσθεσε πως η δραστηριοποίηση ενός μεγάλη ιδιώτη επιχειρηματία μπορεί να εξασφαλίσει τουριστική κίνηση στην περιοχή για όλη την διάρκεια του χρόνου. Ακολούθησαν νέες έντονες αντιδράσεις από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της ΛΑΣ με την κ. Κυρίτση να αποκαλεί τον κ. Μακρή φασίστα. Τότε εκείνος της απάντηση «από που με ξέρεις και λες ότι είμαι φασίστας; Εσείς είστε φασίστες». Λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή είναι στην φυλακή εσείς γιατί είστε έξω».

 Τελικά με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ο οποίος είχε προσκαλέσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία απομακρύνθηκε από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Μακρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου