× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φταίει… και το υπουργείο είναι μακριά!

Ο Δημήτρης Βούλγαρης προϊστάμενος της ΔΠΕ εξηγεί στο «Ν» γιατί το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς έχει σοβαρό πρόβλημα με τις ελλείψεις δασκάλων και απαντά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/3/2023

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν φταίει… και το υπουργείο είναι μακριά!
Υπό επισκευή το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς μετά τον σεισμό

Στην καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Συκαμνιάς, Νικολέτας Βεμβέτσου ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου αισθάνονται β’ κατηγορίας μαθητές και αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα με την έλλειψη δασκάλων απαντά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Δημήτρης Βούλγαρης μέσω του «Ν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βούλγαρης αρχικά εξήγησε ότι όταν ο σεισμός προκάλεσε ζημιές στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς, προτάθηκε τα παιδιά να μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Κάπης, «αλλά το ένα τους ξίνιζε, το άλλο τους βρώμαγε και εν τέλει οι ίδιοι επέλεξαν να μεταφερθούν στο κτήριο του νηπιαγωγείου Λεπετύμνου, φοβούμενοι ότι θα κλείσει το σχολείο τους στη Συκαμνιά αν πήγαιναν στην Κάπη».

Σε σχέση με τις ελλείψεις των δασκάλων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόνισε ότι «δεν έχουμε αποθήκη εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε δασκάλους όταν χρειαστεί να λείψει κάποιος με αναρρωτική άδεια». Ο κ. Βούλγαρης εξήγησε ότι το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς από την αρχή της σχολικής χρονιάς ταλαιπωρήθηκε: Τοποθετήθηκε δάσκαλος, ο οποίος στη συνέχεια πήρε αναρρωτική. Δηλώθηκε το κενό και έπειτα από ένα μήνα επέλεξε άλλη εκπαιδευτικός, η οποία στη συνέχεια έλαβε και εκείνη αναρρωτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βούλγαρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να δηλωθεί το κενό, παρά έναν μήνα μετά, ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν πού θα πάνε και ότι καθώς το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς είναι μονοθέσιο, δεν δικαιούται εκπαιδευτικό για τα αγγλικά. Πρόσθεσε ότι οι γονείς έχουν κάθε δικαίωμα να μεταφέρουν τα παιδιά τους από ένα ολιγοθέσιο σχολείο σε ένα άλλο, αλλά η μεταφορά των παιδιών είναι δική τους ευθύνη.

Βάσει νόμου λοιπόν τα μονοθέσια σχολεία, όπως αυτό της Συκαμνιάς αφήνονται στη μοίρα τους και το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται πρόθυμο να αλλάξει τη νομοθεσία, ώστε τα παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου απομακρυσμένης περιοχής να χαίρουν της εκπαίδευσης που αναλογεί σε όλα τα παιδιά της χώρας.

Το μόνο «παρήγορο» είναι ότι ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών του Δημοτικού Σχολείου. Όμως το ερώτημα των παιδιών στον επόμενο δάσκαλο που θα συναντήσουν θα παραμείνει: «Κύριε, μπορείτε να μας πείτε ότι δεν θα φύγετε;»…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου