× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν επιτρέπουν στον Ιππικό Όμιλο Μυτιλήνης να συμμετέχει στην παρέλαση

Ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου για την απόρριψη του αιτήματός του από το Δήμο Μυτιλήνης ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν στην παρέλαση δεκάδες πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2023

Δεν επιτρέπουν στον Ιππικό Όμιλο Μυτιλήνης να συμμετέχει στην παρέλαση
' χρόνος ανάγνωσης

Την απόρριψη της αίτησης του Ιππικού Συλλόγου Μυτιλήνης για συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι εμμονικά ο Δήμος απορρίπτει τα αιτήματα του, ενώ την ίδια ώρα επιτρέπει σε δεκάδες συλλόγους να λάβουν μέρος.

Αναλυτικά ο Ιππικός Όμιλος Μυτιλήνης αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για πολλοστή φορά ο Ιππικός Όμιλος Μυτιλήνης προσπάθησε να πάρει την άδεια συμμετοχής στην εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δυστυχώς όμως η ευθυνοφοβία των ιθυνόντων αποκλείουν τον σύλλογο μας από την εκδήλωση μνήμης του έθνους μας.

Βλέπετε οι σύλλογοι των πολεμικών τεχνών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι γυμναστικοί σύλλογοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τον δικό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς οι αρμόδιοι φορείς ξεχνούν  ότι τα άλογα και οι όνοι αποτέλεσαν το κυριότερο μέσο μεταφοράς και ανεφοδιασμού των στρατευμένων μας που αγωνίζονταν στις βουνοκορφές των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας και ξαφνικά έχουν γίνει τα επικίνδυνα ζώα που μπορεί να αναστατώσουν και να αναταράξουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Μετά από πολλά αιτήματα που καταθέσαμε στο Δήμο Μυτιλήνης μας  ζήτησαν να πάρουμε εγγράφως άδεια από το Λιμεναρχείο καθώς επίσης και την έγγραφη αποδοχή του, ότι  θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

 Όπως είναι κατανοητό ο Λιμενάρχης  δεν μπορεί να υπογράψει μία τέτοια επιστολή διότι το Λιμενικό Σώμα περιφρουρεί και επεμβαίνει όταν χρειάζεται και απαιτείτε αλλά δεν μπορεί εκ τον προτέρων να διασφαλίσει και μάλιστα εγγράφως το οτιδήποτε ανεξαρτήτως συμμετοχής του συλλόγου μας ή όχι και τα παραδείγματα είναι πολλά και τρανταχτά σε ατυχή γεγονότα ή προμελετημένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει κάτι τέτοιο είναι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του συλλόγου τα οποία στην αίτηση μας για την συμμετοχή μας αναφέραμε αναλυτικά την περιφρούρηση της διμοιρίας μας με μέλη γνώστες της ιππικής τέχνης και της γήτευσης των αλόγων.

Εξάλλου τα μέλη μας που θα συμμετείχαν στην παρέλαση  είναι έμπειρα, καταξιωμένοι αθλητές αγώνων και όλη αυτή η αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή  μας θίγει αφού υπονοούν με  ανορθόδοξο τρόπο ότι τα άλογα μας θα αναστατωθούν και οι αναβάτες δεν θα μπορέσουν να τα χαλιναγωγήσουν προκαλώντας αναστάτωση την ώρα της παρέλασης.

Ξεχνούν  βέβαια, αν και τους το υπενθυμίσαμε, ότι οι αναβάτες, μέλη του συλλόγου μας, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές  στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία το πόσο καλοί  γνώστες της ιππασίας είναι και τα άλογα πόσο εκπαιδευμένα είναι να υπακούν στις «εντολές» του αναβάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μας στέλνουν από  τον Άννα  στον Καϊάφα με ευθυνοφοβία και ατελείωτη γραφειοκρατία όταν σε άλλα μέρη της χώρας και αναφέρουμε ενδεικτικά τον Πειραιά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κιλκίς, Λαμία, Μάνη και  Βόλο, οι ιππικοί όμιλοι κάνουν παρέλαση  υπερήφανοι όπως όλοι οι σύλλογοι. Από την άλλη μεριά απορούμε πως συμμετέχουν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, γυμναστικοί, πολεμικών τεχνών, πολιτιστικοί όταν του Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι κάθετο στο ποιοι συμμετέχουν στις παρελάσεις (σωματεία αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών).

 Από τη στιγμή λοιπόν,  που δεν δίνεται άδεια στον σύλλογο μας ερωτούμε τους αρμόδιους όλοι αυτοί οι άσχετοι με βάση το Υπουργείο,  με ποια άδεια και με ποιόν τρόπο συμμετέχουν στις παρελάσεις και απορρίπτεται συνεχώς η δική μας αίτηση; Επίσης θα θέλαμε να μας πούνε οι αρμόδιοι  αν ζητάνε την διασφάλιση της κάθε παρέλασης από την Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα διότι ποιος μας εγγυάται ότι ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να μπει στον χώρο της παρέλασης και να αρχίσει να πυροβολεί! Μάλλον τελικά ο μόνος επικίνδυνος σύλλογος σε όλη την Μυτιλήνη είναι ένας, ο Ιππικός Όμιλος».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διπλή υποψηφιότητα για τη Μηλένα Κοντού στα Gazzetta Awards 2025

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της κωπηλασίας διεκδικεί τον τίτλο της Αθλήτριας της Χρονιάς και της Ομάδας της Χρονιάς – Γυναίκες, με βάση τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες της το 2025
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα με δώρα και ευχές για το «Δελφίνι»

Εκδήλωση με την παρουσία φορέων, μελών και πλούσια λαχειοφόρο αγορά πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη του Συλλόγου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θερμαινόμενη αίθουσα στη Μυτιλήνη

Από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού λιμανιού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγή διοίκησης στη 98 ΑΔΤΕ

Στη Λέσβο ο υποστράτηγος Σταύρος Μιχάλης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο Μιχαλέλλειο γηροκομείο ο Ερυθρός Σταυρός

Γεύμα αγάπης μετά μουσικής Πάνου Γαληνού
ΧΩΡΙΑ

Στο περίμενε ξανά η Γεωργική Σχολή Ερεσού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερεσού καταγγέλλει καθυστερήσεις μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ζητά άμεσες παρεμβάσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με έργα, λογοδοσία και σχέδιο πορεύεται ο Δήμος Μυτιλήνης

Η ομιλία Χριστόφα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε το στίγμα της δημοτικής πολιτικής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και έντονο κρύο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία -Πού αναμένονται χιόνια
ΧΩΡΙΑ

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος προκαλούν προβλήματα υδροδότησης στο Πλωμάρι

Βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις σε Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Μελίντα και περιοχές του οικισμού
ΧΩΡΙΑ

Ζημιές στο οδόστρωμα της Εφταλούς

Υποχωρήσεις της ασφάλτου στον δρόμο προς Μόλυβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διατηρητέος ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι από τη Δευτέρα

Έναρξη εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο πλακόστρωτο από τη Λέσχη Βενιαμίν έως το κατάστημα Παύλου Κουβαρά