× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κυκλοφορία στις μισές λωρίδες της Προκυμαίας από Δευτέρα

Ξεκινά το έργο ανάπλασης παραλιακού μετώπου και πλατείας Σαπφούς Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2023

Κυκλοφορία στις μισές λωρίδες της Προκυμαίας από Δευτέρα
' χρόνος ανάγνωσης

Με πολύμηνη καθυστέρηση ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 27 Μαρτίου το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, προκυμαίας Μυτιλήνης και Πλατείας Σαπφούς. Ουσιαστικά θα μειωθούν οι λωρίδες κυκλοφορίας κατά το ήμισυ μπροστά από την πλατεία Σαπφούς, και εξετάζεται να μεταφερθεί η στάση του Αστικού ΚΤΕΛ για διευκόλυνση των πολιτών.

Το Γραφείο Τροχαίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ενημερώνει τους οδηγούς όλων των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων, τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, τους κατοίκους της πόλης της Μυτιλήνης και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στην προκυμαία Μυτιλήνης ότι από πρωινές ώρες της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 θα τεθούν σε ισχύ προσωρινά μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης και της ανάδοχης εταιρείας ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» θα επεκταθεί στο πεζοδρόμιο και μέρος του δρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος έναντι του καταστήματος «VERDE» Π. Κουντουριώτη 47, έως την διάβαση πεζών στο ύψος έναντι του Παλαιού Λιμεναρχείου «από την πλευρά της θάλασσας».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και με την επίβλεψη οργάνων της Τροχαίας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης θα λαμβάνονται μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης.Προκειμένου να αποφευχθεί η επιπλέον ταλαιπωρία, παρακαλούνται οδηγοί και πεζοί για τα εξής:

  • Να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις και την σήμανση για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να μην σταθμεύουν κατά μήκος των εργασιών.
  • Να κινούνται προσεκτικά και με μικρή ταχύτητα κατά μήκος των εργασιών λόγω στενότητας του ρεύματος κυκλοφορίας.
  • Οι οδηγοί όλων των οχημάτων και ιδιαίτερα των βαρέων (Φορτηγά – Λεωφορεία) να αποφεύγουν την διέλευση μέσω της προκυμαίας κατά τις ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής κίνησης.
  • Η έξοδος των φορτηγών από τον Επιβατηγό και Εμπορικό λιμένα να γίνεται προς την Επάνω Σκάλα και την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αντίστοιχα.

Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες των οδών για την πλήρη συμμόρφωση τους για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία κατά την διάρκεια των εργασιών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αγιασώτικοι ήχοι ενός αιώνα ζωντάνεψαν ξανά «Στο Χάνι»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών παρουσίασε το τέταρτο ντοκιμαντέρ του για τη μουσική παράδοση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Νόμιμη η κοπή δέντρων στον δρόμο Μανταμάδου

Στόχος η οδική ασφάλεια και η πυροπροστασία – Σταμάτησαν οι εργασίες μετά τις έντονες αντιδράσεις.
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Αγιάσος τιμά τους εθελοντές αιμοδότες της

Απολογισμός δράσης, ευχαριστίες και ένα μήνυμα αγάπης!
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ταλαιπωρία στη νυχτερινή πτήση Μυτιλήνη – Αθήνα

Τέσσερις ώρες καθυστέρηση για τους επιβάτες της Aegean
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το ΦΕΚ που «φωνάζει» εγκατάλειψη στη Λέσβο

Άγρα, Αντίσσα, Συκαμνέα, Σκουτάρος βλέπουν τα σχολεία τους να υποβαθμίζονται – το Υπουργείο Οικογένειας υπάρχει μόνο στα χαρτιά, χωρίς πολιτικές για να κρατήσουν οι νέοι στα χωριά τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στον όμιλο Vivartia η εταιρεία Ελαΐτις

Η μεγάλη επιχείρηση της Λέσβου που δραστηριοποιείται στον τομέα του catering μπήκε υπό την «ομπρέλα» του μεγάλου ελληνικού ομίλου τροφίμων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η Ειρήνη Μπουντούκη μιλά μόδα, αποδοχή και ζωή χωρίς ετικέτες

Το μοντέλο με καταγωγή από την Πέτρα, επισκέπτεται τη Λέσβου κάθε καλοκαίρι και μίλησε εφ' όλης της ύλης στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κάλεσμα σε συστράτευση για το Πνευματικό Κέντρο «Μίλτης Παρασκευαΐδης»

Ο Μάκης Κουρσούνης, αντιπρόσωπος του Συλλόγου Παφλιωτών Αθήνας στην Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), μίλησε στο ρ/σ 99 fm «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» για το ζήτημα που απασχολεί τους συντοπίτικους συλλόγους της Αθήνας.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μείωση των επιβατών στις πτήσεις εσωτερικού τον Ιούλιο

Στο 2,7% η αύξηση των επιβατών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Τα στοιχεία που έδωσε η Fraport για τα 14 αεροδρόμια της χώρας δείχνουν υποχώρηση μικρή βελτίωση της επιβατικής κίνησης.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Πάνω από 150 έργα μικρών δημιουργών εντυπωσίασαν το κοινό
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον Μανταμάδο για τις κοπές δέντρων

Μετά τον Σύλλογο «Ηλιαχτίδα», και η Κοινότητα καταγγέλλει απαράδεκτη ενέργεια χωρίς καμία ενημέρωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενίσχυση δεσμών Βορείου Αιγαίου – Γαλλίας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στην Αθήνα, παρουσία της επίτιμης Προξένου Λέσβου Σ. Μπαρουτσάκη