× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το ΚΚΕ απαντά στον Ιάσονα Πιπίνη

Οι Κομματικές Οργανώσεις Υγείας του κόμματος σε Μανταμάδο και Αγιάσο, εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τα όσα δήλωσε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2023

Το ΚΚΕ απαντά στον Ιάσονα Πιπίνη
' χρόνος ανάγνωσης

Άμεση ήταν η απάντηση του ΚΚΕ Λέσβου και ειδικότερα των Κομματικών Οργανώσεων Υγείας, Μανταμάδου και Αγιάσου, στις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονα Πιπίνη, ο οποίος πραγματοποιεί επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας του νησιού μας. 

Στην ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Υγείας Αγιάσου και Μανταμάδου του ΚΚΕ αναφέρουν: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα, αλλά και στο νησί μας,  για το έγκλημα στα Τέμπη, για την υγεία και ασφάλεια σε Μέσα και υποδομές. Μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων που ιδιωτικοποιούν δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια υγεία και το Παιδιατρικό Ογκολογικό Κέντρο, ήρθε η επίσκεψη του συμβούλου του πρωθυπουργού και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας.

 Επειδή οι Πολίτες της Λέσβου όμως και μνήμη και κρίση έχουν καλό είναι να θυμίσουμε ορισμένα γεγονότα που αφορούν στο πολύπαθο ΚΥ Μανταμάδου και την αλληλεξάρτηση του, με τις κατά καιρούς επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας γενικά αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων πολιτευτών. .(πριν λίγο καιρό για το ίδιο ΚΥ αναφερόταν ο άλλος «Έτερος Καππαδόκης» της ΝΔ κ. Αθανασίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΚΥ Μανταμάδου δεν είναι εφεύρεση ούτε της σημερινής ούτε της προηγούμενης κυβέρνησης!! Υπάρχει στα χαρτιά δεκαετίες τώρα. Μάλιστα ήταν και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που αναφερόταν ονομαστικά ότι υποβιβάζεται από ΚΥ σε ΠΠΙ στο ΦΕΚ της Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  (Υπουργός Υγείας Α. Σ. Γεωργιάδης).

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ το επαναφέρει στο προσκήνιο μαζί με το ΚΥ Αγιάσσου!!! (αυτοί πλειοδοτούσαν). Αποτέλεσμα όχι μόνο κανένα ΚΥ ΔΕΝ φτιάχτηκε αλλά  τα αντίστοιχα  ΠΠΙ έμειναν υποστελεχωμένα και ακόμη και σήμερα δεν λειτουργούν ούτε σαν Κέντρα εφημέρευσης. Παράπλευρη απώλεια της δημιουργίας, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, των δυο ΚΥ, η  μη επαρκής στελέχωση του ήδη λειτουργούντος ΚΥ Μυτιλήνης και η υποβάθμιση του εφημεριακού προγράμματος του και η καρατόμηση του τότε επιστημονικού υπεύθυνου που τεκμηρίωσε την Ερώτηση του τότε βουλευτή του ΚΚΕ  Σταύρου Τάσσου σχετικά με τους γιατρούς που υπηρετούσαν στο ΚΥΜ. 

Σήμερα, προεκλογικά, ξαναχτίζει (;) η κυβέρνηση το ανύπαρκτο ΚΥ Μανταμάδου που η ΝΔ προ δεκαετίας περίπου είχε καταργήσει. Παράλληλα ΚΑΝΕΙΣ δεν ξαναλειτουργεί τα καταργημένα κέντρα εφημέρευσης (τουλάχιστον σε απομακρυσμένα και νευραλγικά σημεία) ΟΥΤΕ σκέφτεται να τα ενισχύσει  με νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Κοινή συνιστώσα όλων των προηγούμενων η εμμονή ΟΛΩΝ των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στην υποστελέχωση του ΕΣΥ, το πέρασμα των υπηρεσιών υγείας, αρχίζοντας από την ΠΦΥ, σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Κατά καιρούς  διάφοροι Μαυρογιαλούροι προσπαθούν να χτίσουν πολιτική καριέρα,  πατώντας πάνω στα ΥΠΑΡΚΤΑ προβλήματα  προκειμένου να μας πείσουν ότι κατόπιν ενεργειών τους έγινε μια τρύπα στο νερό.  Γιατί πχ μπορεί να στάλθηκε επανδρωμένο ασθενοφόρο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής πλησίον της Πέτρας και του Μολύβου αλλά α) το χρονικό διάστημα που έμεινε ήταν μικρό και με την αποχώρηση του οι κάτοικοι της περιοχής αφέθηκαν στη μοίρα τους. β) Η παρουσία του αυτή δεν συνοδεύτηκε από επαναλειτουργία και ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου εφημερίας στην Πέτρα πού όχι μόνο θα επανάφερε και αναβάθμιζε τις υπηρεσίες ΠΦΥ και επείγουσας ιατρικής  στην περιοχή αλλά και θα έδινε ανάσα βοηθείας στο ΚΥ Καλλονής. γ) Τέλος το ασθενοφόρο αυτό έλειψε από ένα άλλο μέρος της Ελλάδας σε μια περίοδο με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες. Άρα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στο νησί, αντί να επαίρονται που ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ τις ελλείψεις αντί να δώσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, έκαναν πασαλείμματα προκειμένου να παρουσιάσουν στους «ιθαγενείς» τα «καθρεφτάκια» που ήρθαν στο νησί «κατόπιν ενεργειών τους».

Καμιά ανοχή στην πολιτική την υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, με πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και ανεπτυγμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο.

 Απαιτούμε να γίνουν πράξη τα αιτήματα των φορέων του νησιού

*Άμεση στελέχωση  των ΚΥ του νησιού, τόσο της περιφέρειας όσο και της πόλης με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού για σύγχρονη, δωρεάν, και υψηλού επιπέδου  υγεία. 

*Άμεση έναρξη  των εργασιών και ενεργειών για τη γρήγορη και πλήρη λειτουργία των ΚΥ Μανταμάδου και Αγιάσσου. Μέχρι τότε να λειτουργούν ως κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ

 *Να επαναλειτουργήσουν ή και να φτιαχτούν κέντρα εφημέρευσης με γιατρό νοσηλευτή και κάλυψη από σταθμό του ΕΚΑΒ σε κομβικά και δυσπρόσιτα σημεία του νησιού.

* Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο (γιατρούς, διασώστες κτλ) ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό ώστε να αναλάβει τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των επειγόντων  και έκτακτων περιστατικών σε όλο το νησί με σύγχρονο και ασφαλή τρόπο.

* Επαναλειτουργία του ΚΥ Μυτιλήνης σε 24ωρη βάση με πλήρη σύνθεση μόνιμου προσωπικού ανάλογη των αναγκών μιας πόλης όπως η Μυτιλήνη.  

Κανείς προστάτης δε θα μας σώσει. ΜΟΝΟ ο ΛΑΟΣ Σώζει το ΛΑΟ, με την συνέχεια του αγώνα του και ισχυρό ΚΚΕ. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης