× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»

Μαζικοί λαϊκοί αγώνες ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί τις ζωές και τα δικαιώματα του λαού αναφέρει η ανακοίκωση του ΚΚΕ μ-λ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2023

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»

Την αντίθεση του στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού εκφράζει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ μ – λ και καλεί σε μαζικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί τις ζωές και τα δικαιώματα του λαού. Κατά την άποψη του κόμματος το νομοσχέδιο για την ρυθμιστική αρχή, αποβλήτων ενέργειας και υδάτων  υποχρέωση της κυβέρνησης προς την Ε.Ε. να ολοκληρώσει το έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Θεωρεί δε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ακολούθως η ανακοίνωση αναφέρει:

«Για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς και πετσόκομμα των ήδη ισχνών εργασιακών δικαιωμάτων. Για το λαό, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στοχεύει στο παραπέρα γκρέμισμα του βιοτικού επιπέδου του με υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Προμηνύονται τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς, νοικοκυριά με κομμένο από χρέη νερό και, φυσικά, τεράστια κόστη στην ήδη κατεστραμμένη από τις πολιτικές των πατρώνων μας αγροτική παραγωγή. Και όλα αυτά για να συντηρείται η γραμμή της εξάρτησης, που κρατάει δεμένη τη χώρα, ως ένα πεδίο άγριας εκμετάλλευσης και καταλήστευσης του πλούτου του λαού προς όφελος των ιμπεριαλιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η εγκληματική πολιτική γραμμή της ΕΕ είναι ξεκάθαρη. Τα δίκτυα (γραμμές μεταφοράς και διανομής νερού), τα οποία έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης, θα διαχωριστούν από τους παρόχους των υπηρεσιών. Έτσι, όπως έγινε και με το ρεύμα και με τις μεταφορές (τρένα, λεωφορεία κτλ), το κεφάλαιο θα αυξάνει την κερδοφορία του, ενώ το κόστος για τη συντήρηση του δικτύου του νερού και της ενέργειας για τη μεταφορά του, θα επιβαρύνει το λαό. Για το ντόπιο κεφάλαιο και την ΕΕ δεν είναι πάρα ένα ακόμη πεδίο προς εκμετάλλευση. Για το λαό, σημαίνει παραπέρα φτωχοποίηση και μια ακόμη αφαίμαξη, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά, όπως έγινε και στα Τέμπη.

 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η οποία, χτυπώντας την πρόσβαση στο νερό, βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο το δικαίωμά μας στη ζωή. Η ορμή από το μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για το έγκλημα στα Τέμπη, να τροφοδοτήσει τον αναγκαίο αγώνα ενάντια και σε αυτό το μέτωπο της βάρβαρης πολιτικής. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια  στις πολιτικές που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες