× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»

Μαζικοί λαϊκοί αγώνες ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί τις ζωές και τα δικαιώματα του λαού αναφέρει η ανακοίκωση του ΚΚΕ μ-λ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2023

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού»
' χρόνος ανάγνωσης

Την αντίθεση του στην προοπτική ιδιωτικοποίησης του νερού εκφράζει με ανακοίνωση του το ΚΚΕ μ – λ και καλεί σε μαζικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί τις ζωές και τα δικαιώματα του λαού. Κατά την άποψη του κόμματος το νομοσχέδιο για την ρυθμιστική αρχή, αποβλήτων ενέργειας και υδάτων  υποχρέωση της κυβέρνησης προς την Ε.Ε. να ολοκληρώσει το έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Θεωρεί δε πως η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθως η ανακοίνωση αναφέρει:

«Για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς και πετσόκομμα των ήδη ισχνών εργασιακών δικαιωμάτων. Για το λαό, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στοχεύει στο παραπέρα γκρέμισμα του βιοτικού επιπέδου του με υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Προμηνύονται τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς, νοικοκυριά με κομμένο από χρέη νερό και, φυσικά, τεράστια κόστη στην ήδη κατεστραμμένη από τις πολιτικές των πατρώνων μας αγροτική παραγωγή. Και όλα αυτά για να συντηρείται η γραμμή της εξάρτησης, που κρατάει δεμένη τη χώρα, ως ένα πεδίο άγριας εκμετάλλευσης και καταλήστευσης του πλούτου του λαού προς όφελος των ιμπεριαλιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Η εγκληματική πολιτική γραμμή της ΕΕ είναι ξεκάθαρη. Τα δίκτυα (γραμμές μεταφοράς και διανομής νερού), τα οποία έχουν μεγάλο κόστος συντήρησης, θα διαχωριστούν από τους παρόχους των υπηρεσιών. Έτσι, όπως έγινε και με το ρεύμα και με τις μεταφορές (τρένα, λεωφορεία κτλ), το κεφάλαιο θα αυξάνει την κερδοφορία του, ενώ το κόστος για τη συντήρηση του δικτύου του νερού και της ενέργειας για τη μεταφορά του, θα επιβαρύνει το λαό. Για το ντόπιο κεφάλαιο και την ΕΕ δεν είναι πάρα ένα ακόμη πεδίο προς εκμετάλλευση. Για το λαό, σημαίνει παραπέρα φτωχοποίηση και μια ακόμη αφαίμαξη, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά, όπως έγινε και στα Τέμπη.

 

Είναι επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η οποία, χτυπώντας την πρόσβαση στο νερό, βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο το δικαίωμά μας στη ζωή. Η ορμή από το μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για το έγκλημα στα Τέμπη, να τροφοδοτήσει τον αναγκαίο αγώνα ενάντια και σε αυτό το μέτωπο της βάρβαρης πολιτικής. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και των ιδιωτικοποιήσεων, ενάντια  στις πολιτικές που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης