× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκδήλωση στην Κάπη για την επέτειο του Κιλελέρ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους στην τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2023

Εκδήλωση στην Κάπη για την επέτειο του Κιλελέρ

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού την Κυριακή 19 Μάρτη στην Κάπη στις 11.30 το πρωί  για να τιμήσουν  σε μια σεμνή τελετή τη μνήμη και τον ηρωισμό των κολίγων της Θεσσαλίας στο πλαίσιο της  113η επετείου  από το ξεσηκωμό του Κιλελέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου αναφέρει:

«Φέτος μέσα στην ανασφάλεια για την ίδια μας τη ζωή μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που ξεγύμνωσε διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, που βάζουν τις ζωές μας στη ζυγαριά κόστους – οφέλους. Σήμερα που ο επαγγελματικός μας ορίζοντας είναι σκοτεινός, αφού το κόστος παραγωγής δεν μας αφήνει περιθώρια για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Σήμερα που η εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ πετσοκόβει ακόμα πιο πολύ τις επιδοτήσεις, βάζοντας εμπόδια στους βιοπαλαιστές αγρότες – κτηνοτρόφους, ενισχύοντας παράλληλα μεγαλοαγρότες και ομάδες μεγαλοπαραγωγών, στο όνομα της πράσινης , φιλοπεριβαλλοντικής και ευφυούς γεωργίας. Τη στιγμή που ακόμα και το νέο πρόγραμμα «Σχέδια Βελτίωσης», απλά ενισχύει τη βαριά βιομηχανία των τεχνολογικά αναπτυγμένων χωρών, αφήνοντας εκτός προγράμματος νέους αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ιδία συμμετοχή σ’ αυτό. Σήμερα που αυτός που παράγει δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα πάγια έξοδά του, που δεν μπορεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές του, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα αγροεφόδια για την παραγωγική διαδικασία και δεν μπορεί να γεμίσει με πετρέλαιο ούτε το αγροτικό του μηχάνημα. Σήμερα λοιπόν έρχεται πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου.

         Τους άκληρους τότε αγρότες, μας σπρώχνουν να μιμηθούμε στον 21ο αιώνα με τις αντιλαϊκές – αντιαγροτικές πολιτικές που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις οδηγώντας στο ξεκλήρισμα βιοπαλαιστές και μικρομεσαίους αγρότες, δυναμώνοντας παράλληλα επιχειρηματίες του κλάδου να συγκεντρώσουν τη γη και την παραγωγή. Όλοι εμείς που παλεύουμε «ήλιο με ήλιο» για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να παράγουμε υγιεινά προϊόντα για το λαό, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη παραμονή  στις δουλειές μας και γι’ αυτό υπάρχει ένας μόνο δρόμος, αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

           Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού την Κυριακή 19 Μάρτη στην Κάπη της Λέσβου για να τιμήσουμε σε μια σεμνή τελετή τη μνήμη και τον ηρωισμό των κολίγων της Θεσσαλίας και να υψώσουμε τη φωνή μας και το ανάστημα μας απέναντι στη κυβέρνηση και την Ε. Ε. διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση. Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά Kwh. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων. Ουσιαστική επιδότηση των αγροτικών μέσων και εφοδίων, ζωοτροφών, λιπασμάτων, φυτοφάρμακα κ.α.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ όπου εκκρεμούν. Να αποζημιωθούν άμεσα οι πυρόπληκτοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Πολυχνίτου. Να αποζημιωθούν τώρα οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού μας για την ακαρπία του 2020-2021.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

 

    Όλοι στην Κάπη την Κυριακή 19 Μάρτη στις 11:30 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμούμε την 113η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού των κολίγων του Κιλελέρ»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη