× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει στην απεργία γιατί έχει συνέδριο στο Καβούρι

Η διοίκηση της ξορκίζει τις κατηγορίες για πολιτικά παιχνίδια πίσω από την απόφαση της,

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2023

Η ΓΣΕΕ δεν συμμετέχει στην απεργία γιατί έχει συνέδριο στο Καβούρι

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αύριο, Τετάρτη, χωρίς ωστόσο τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ. Όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωση της, έχει προγραμματίσει για τις 9 Μαρτίου το 38ο συνέδριο της στο Καβούρι «γεγονός το οποίο δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της» στις κινητοποιήσεις.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ ξορκίζει τις κατηγορίες για πολιτικά παιχνίδια πίσω από την απόφαση της, σημειώνοντας πως «Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται».


Παράλληλα, αναφέρει ότι στις εργασίες του συνεδρίου κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ζωές.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Αύριο 8 Μάρτη μια σειρά Εργατικών Κέντρων και Σωματεία έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μεθαύριο 9 Μάρτη είναι προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γεγονός το οποίο αφενός δεν βοηθά στην ενεργή εμπλοκή της, αφετέρου οι «καλοθελητές» κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε συνδικαλιστική υποκρισία.

Είμαστε στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται.


Στις εργασίες του Συνεδρίου κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ζωές. Το πλαίσιο αυτό θα υποστηριχθεί και από απόφαση για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Είναι αδιανόητο να παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.

Τα Συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Θέλουμε απαντήσεις στα ΓΙΑΤΙ

Θέλουμε απαντήσεις στο ΠΩΣ δε θα ξαναζήσει η χωρά τέτοιες τραγωδίες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις στο βόρειο Αιγαίο

691 γεννήσεις και 1.300 θάνατοι στο νομό Λέσβου το 2022
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει τις τραπεζικές συναλλαγές η υπηρεσία IRIS

Επανάσταση στις συναλλαγές για καταναλωτές, επιχειρήσεις και Δημόσιο φέρνει η υπηρεσία IRIS με απευθείας άμεσες πληρωμές δια μέσου τραπεζικών λογαριασμών
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ελαιοκομική χρονιά με το έξτρα παρθένο στα 8,4 ευρώ

Η αγορά έχει προεξοφλήσει τα μειωμένα αποθέματα αλλά και την μικρή παραγωγή ελαιολάδου
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν μπαίνει πλαφόν στο ελαιόλαδο δηλώνει η κυβέρνηση

Προειδοποιεί με πρόστιμα τις τυποποιητικές επιχειρήσεις αν κερδοσκοπήσουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας
ΕΛΛΑΔΑ

10 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη Λέσβο

Η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη Λέσβος; Μα φυσικά το ούζο! Είναι η Λέσβος όμως απλά ένα νησί που παράγει ούζο; Φυσικά και όχι!
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 2 ‑ 6 Οκτωβρίου

Δείτε τα επιδόματα και τις συντάξεις που θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Δοκιμαστική ενεργοποίησης των σειρήνων συναγερμού

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» σε όλη την χώρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών του Οκτωβρίου

Δείτε τις μέρες και τις ώρες αναχώρησης των πλοίων από τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς νερό παραμένουν οι κάτοικοι του Βόλου

Υποχωρούν τα νερά στην Καρδίτσα
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Group Attica

Αύξηση τζίρου στα 47,49 εκατ. ευρώ πέτυχε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ακτοπλοϊκή εταιρεία και λειτουργικά κέρδη.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακάμπτουν οι τουριστικές εισπράξεις του Βορείου Αιγαίου

Στα 52,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2023 και ξεπέρασαν τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου του 2019
ΕΛΛΑΔΑ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ» παράταση ως τις 10 Οκτωβρίου

Νέα προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους