× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πεζοπορικές διαδρομές και μονοπάτια στη Δυτική Λέσβο

Το έργο προϋπολογισμού 224.000 ευρώ περίπου, υπογράφηκε τη Δευτέρα το πρωί από το Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/3/2023

Πεζοπορικές διαδρομές και μονοπάτια στη Δυτική Λέσβο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος υπέγραψε σήμερα Δευτέρα το πρωί τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση, Αναβάθμιση και Επέκταση του δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών και Μονοπατιών» της Δυτικής Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 223.953 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Leader και αφορά στην επέκταση του δικτύου μονοπατιών από τα 127 χλμ. στα 222 χλμ.

Αναλυτικότερα, το μήκος των οργανωμένων και πιστοποιημένων πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Δυτικής Λέσβου επεκτείνεται, ώστε να αποτελεί ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν πανευρωπαϊκού επίπεδου που θα εδραιώνει τον περιπατητικό τουρισμό στον Δήμο Δυτικής Λέσβου που είναι ο μεγαλύτερος σε χωρική επικράτεια Δήμος της νήσου Λέσβου και αποτελεί αναμφισβήτητα την ναυαρχίδα του τουρισμού στο νησί.

Η πράξη αφορά στην επέκταση των υφιστάμενων μονοπατιών και την πιστοποίηση συνολικά του δικτύου με βάση τις σύγχρονες και κατά το νόμο προδιαγραφές. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος, που να ενισχύει την ελκυστικότητα της περιοχής, με έμφαση στη νησιωτική ιδιαιτερότητα, προστατεύοντας, βελτιώνοντας και αξιοποιώντας ορθολογικά, το φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν τα στοιχεία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής και σχεδιάστηκαν οι αναγκαίες εργασίες για την υλοποίηση της πράξης.

Οι προτεινόμενες εργασίες και δράσεις, περιλαμβάνουν βελτίωση βατότητας μονοπατιών, αποκατάσταση στοιχείων μονοπατιών (λιθόστρωτα, ξηρολιθοδομές κρήνες κλπ), σήμανση και δημιουργία διαδραστικών πινακίδων των μονοπατιών καθώς αναβάθμιση σημειακών παρεμβάσεων ανάδειξης και δασικής αναψυχής.

Στις προτεινόμενες δράσεις προβλέπεται και προώθηση του δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών, με τη δημιουργία καινοτόμου ιστοτόπου, μικρής διάρκειας βίντεο κάθε πεζοπορικής διαδρομής, οδηγό, χάρτες, έντυπα και προσπέκτους των διαδρομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη πράξη, όπως και ο περιπατητικός τουρισμός γενικότερα, κατατάσσεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και είναι συμβατή με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς πρόκειται για μια ήπια τουριστική επένδυση, ένα τουριστικό προϊόν δημιούργημα της φυσιογνωμίας της περιοχής.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ