× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Oxygene Academy Καλλονής: Δημιουργική απασχόληση παιδιών, χειμώνα ‑ καλοκαίρι

Το παράρτημα της Καλλονής λειτουργεί 2 χρόνια με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ποικιλία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο οποίο συμμετέχει το Oxygene Academy

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/8/2022

Oxygene Academy Καλλονής: Δημιουργική απασχόληση παιδιών, χειμώνα ‑ καλοκαίρι
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Μία αξιόλογη επιλογή Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά της Δυτικής Λέσβου, αποτελεί το παράρτημα του Oxygen Academy στην περιοχή της Καλλονής το οποίο χειμώνα καλοκαίρι προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες εκπαίδευσης, διασκέδασης και παιχνιδιού μέσα από ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες βοηθούν και υποστηρίζουν την ομαλή κοινωνική και ψυχολογική τους ανάπτυξη.

Το Oxygene Academy της Καλλονής όπως άλλωστε και τα δύο άλλα παραρτήματα του γνωστού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης που λειτουργούν στη Μυτιλήνη, σε Χρυσομαλλούσα και Προκυμαία, εδώ και δύο χρόνια δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή παιδιών από όλη την ευρύτερη περιοχή και γενικά το Δήμο Δυτικής Λέσβου. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22530-29334, www.oxygenacademy.gr 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή της στο «Ν» η υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου της Καλλονής  Μερόπη Καπνουλά η οποία είναι Κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία εξηγεί πόσο σημαντική είναι η Δημιουργική Απασχόληση στα παιδιά της σχολικής ηλικίας και πως το εκπαιδευτικό παιχνίδι σε συνδιασμό με τις αθλητικές δραστηριότητες, βοηθούν στην καλύτερη και ευκολότερη κοινωνικοποίηση των παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η καραντίνα και η πανδημία του κορονοϊού μας λέει η κ. Καπνουλά τα τελευταία χρόνια, ήταν αρνητικός παράγοντας στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών τα οποία έμαθαν να λειτουργούν και να πηγαίνουν σχολείο μέσα από έναν υπολογιστή. Η δημιουργική απασχόλησης,μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικά και αυτό το βλέπουμε πλέον στην πράξη από τα τα παιδιά μας που συμμετέχουν με πολύ κέφι και μεράκι στις δραστηριότητές μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Oxygene Academy της Καλλονής λειτουργεί στο κέντρο της πόλης κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα και διαθέτει έναν πολύ μεγάλο άνετο χώρο, εξωτερικό και εσωτερικό  κατάλληλο για δραστηριότητες όλες τις εποχές του χρόνου.

Το χειμώνα λειτουργούμε τις απογευματινές ώρες, από τις 2 το μεσημέρι και μετά και διαθέτουμε τμήματα μελέτης για τα μαθήματα της επόμενης μέρας, ρομποτική, Θεατρική Αγωγή, Zumba, Lego και Stem που είναι πειράματα φυσικής και χημείας τα οποία είναι προσαρμοσμένα στα δεδομένα των παιδιών. Τους καλοκαιρινούς μήνες στον άνετο εξωτερικό χώρο του παραρτήματός μας, λειτουργούμε τις πρωινές ώρες το  θερινό μας Camp το οποίο φέτος ειδικά είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Στις δραστηριότητές μας περιλαμβάνεται και το κολύμπι μαζί με παιχνίδια και Aqua Zumba στην όμορφη πισίνα που έχουμε τοποθετήσει στις εγκαταστάσεις μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επαγγελματικής και Οικογενειακής Εναρμόνησης που υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ και δίνει τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς, οι οικογένειες της Δυτικής Λέσβου, μπορούν να επιλέξουν Oxygene Academy της Καλλονής για την απογευματινή απασχόληση των παιδιών τους τη νέα σχολική σεζόν που ξεκινά.

Όπως αναφέρει η Μερόπη Καπνουλά, οι πλούσιες δραστηριότητες του Oxygene Academy της Καλλονής αποτελούν εγγύηση ότι τα παιδιά τη νέα περίοδο που ξεκινά θα περάσουν όμορφα και δημιουργικά τα απογεύματά τους, με μελέτη, άσκηση, εκπαιδευτικό παιχνίδι, διασκέδαση και χαλάρωση. 

Παράλληλα οι επιτυχόντες του προγράμματος, δικαιούνται και συμμετοχή στα καλοκαιρινά camp του Oxygene Academy της Καλλονής για το 2023 έως τις 31 Ιουλίου. 

«Είμαστε στη διάθεση των γονιών και κάθε ενδιαφερόμενου από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ με πληροφορίες και οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησής τους στην ΕΕΤΑΑ. Θυμίζουμε ότι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ξεκίνησαν αρχές της εβδομάδας και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 12 Αυγούστου και αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Για τους γονείς τώρα, που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ισχύουν προνομιακές τιμές όλο το χρόνο για τα προγράμματα του Oxygene Academy της Καλλονής», επισημαίνει η υπεύθυνη λειτουργίας του παραρτήματος.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Oxygene Academy της Καλλονής από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Δυτικής Λέσβου για δημιουργική απασχόληση παιδιών πυρόπληκτων οικογενειών προκειμένου να στηρίξει τους συμπολίτες μας που επλήγησαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μερόπης Καπνουλά στο «Ν»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα

Με πολύ χορό, τραγούδι και άφθονο κρασί
Υποδεχτήκαν τον Αύγουστο με τη «Γιορτή του Κρασιού» τα Πάμφιλα
ΓΕΥΣΗ

Ο Πορτοκαλεώνας των Παρακοίλων «σερβιρίστηκε» στο Μουσείο

Ξεχωριστές γεύσεις από πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι και νεράντζι δοκίμασαν οι επισκέπτες της Γιορτής Αγροτουρισμού στο Σίγρι
Ο Πορτοκαλεώνας των Παρακοίλων «σερβιρίστηκε» στο Μουσείο
ΘΕΑΤΡΟ

Το παραδοσιακό παραμύθι της Μήλου ζωντανεύει στο Κάστρο Μυτιλήνης

Η ομάδα Elephas tiliensis παρουσιάζει την παράσταση o Μοσχάμπαρης στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»
Το παραδοσιακό παραμύθι της Μήλου ζωντανεύει στο Κάστρο Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γεύσεις και αρώματα από τον Πορτοκαλεώνα των Παρακοίλων

Ο Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων παρουσιάζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι γλυκά, μαρμελάδες και παραδοσιακές συνταγές με εσπεριδοειδή
Γεύσεις και αρώματα από τον Πορτοκαλεώνα των Παρακοίλων
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Μαγική» πεζοπορία στο Απολιθωμένο Δάσος με οδηγό το φεγγάρι

Νέα νυχτερινή περιήγηση στο Πάρκο Πλάκας Σιγρίου, με επιστημονική ξενάγηση, ηλιοβασίλεμα και εικόνες από το αρχαίο δάσος
«Μαγική» πεζοπορία στο Απολιθωμένο Δάσος με οδηγό το φεγγάρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ταξιδέψαμε από την οπερέτα... στην καντάδα»

Στο προαύλιο του Άγιου Θεράποντα με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά
«Ταξιδέψαμε από την οπερέτα... στην καντάδα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πρόσκοποι από το Χαλάνδρι ανακαλύπτουν το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου

Διήμερη εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με επίκεντρο τη γεωλογική κληρονομιά, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη βιωματική μάθηση των νέων
Πρόσκοποι από το Χαλάνδρι ανακαλύπτουν το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η Δρώτα» προσκαλεί τον κόσμο στις «Μουσικές εκεί που σκάει το κύμα»

Σε συνεργασία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Μυτιλήνης
«Η Δρώτα» προσκαλεί τον κόσμο στις «Μουσικές εκεί που σκάει το κύμα»
ΓΕΥΣΗ

Η Γιορτή Κρασιού και φέτος στα Πάμφιλα με άφθονο κρασί και γλέντι

Στις 8 το απόγευμα στο λιμανάκι των Παμφίλων
Η Γιορτή Κρασιού και φέτος στα Πάμφιλα με άφθονο κρασί και γλέντι
ΓΕΥΣΗ

Η «ΑΣΠΙΔΑ» καλεί τους παραγωγούς της Λέσβου στο μεγάλο φινάλε του Taste Lesvos

Το «Taste Lesvos – Sunset Experience» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στην Επάνω Σκάλα – Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 7 Αυγούστου
Η «ΑΣΠΙΔΑ» καλεί τους παραγωγούς της Λέσβου στο μεγάλο φινάλε του Taste Lesvos
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Τα παιδία παίζει…»: Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πνεύμα και την ψυχή των παιδιών

Με τη συνεργασία πολλών φορέων στο προαύλιο του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης
«Τα παιδία παίζει…»: Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο πνεύμα και την ψυχή των παιδιών
ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Μάγος του Οζ» ταξιδεύει στη Μυτιλήνη

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αγαπημένο έργο σε μορφή μιούζικαλ το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 20:30, στο Θέατρο Κάστρου
Ο «Μάγος του Οζ» ταξιδεύει στη Μυτιλήνη