× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αλλού τα Κλειστά Γυμναστήρια φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια!»

Ο Πρόεδρος της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου στο μπάσκετ, Δημήτρης Κουκουνιάς και ο ιδρυτής - προπονητής της Άθλησης στο βόλεϊ, Σωκράτης Γιακουμής, αισθάνονται πως εκπροσωπούν αθλητικά ανθρώπους ενός κατώτερου Θεού

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 19/9/2019

«Αλλού τα Κλειστά Γυμναστήρια φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια!»

Στην εκπομπή «99 Και Σήμερα», στο Νησί 99 fm, φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Λέσβου Δημήτρης Κουκουνιάς και ο ιδρυτής – προπονητής της Άθλησης Σωκράτης Γιακουμής. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των αθλημάτων σάλας με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και οι προβληματισμοί που κατέθεσαν στη δημοτική αρχή, αναφορικά με την ανυπαρξία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, εδώ και αρκετά χρόνια, σε ότι αφορά το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νιώθουμε άνθρωποι ενός άλλου, κατώτερου, Θεού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουνιάς, σχολιάζοντας τις αθλητικές υποδομές του νησιού μας, που έχουν μείνει στη δεκαετία του ’90, συμπληρώνοντας πως «όταν σε όλη την Ελλάδα ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ειδικά με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» ενόψει της Ολυμπιάδας της Αθήνας, η Λέσβος ήταν δυστυχώς ουραγός».

«Ήταν η πρώτη φορά που μαζευτήκαμε τόσοι πολλοί φορείς από τα αθλήματα σάλας για να συζητήσουμε ένα μείζον πρόβλημα, που μας καίει πάνω από 20 χρόνια, ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται», συμπλήρωσε ο κ. Γιακουμής και πρόσθεσε: «Θέλω να σταθώ στο ότι δεν πρόκειται να μείνουμε σε αυτή τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο διεκδικητικοί, ώστε να αρχίσουν αυτές οι πιέσεις να έχουν αποτελέσματα και η Λέσβος να αποκτήσει αξιοπρεπή Κλειστά Γυμναστήρια. Γιατί μετά από τόσα χρόνια ανυπαρξίας έργων, το δικαιούται.»

Σημειώνεται ότι η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Λέσβου, όπως διευκρίνισε και στον ίδιο τον Δήμαρχο Μυτιλήνης ο κ. Κουκουνιάς, έχει αποφασίσει αναστολή όλων των πρωταθλημάτων της επ' αόριστον, περιμένοντας να γίνει το αυτονόητο, να δοθεί άδεια λειτουργίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης και να ελεγχθούν ενδελεχώς όλοι οι ανοικτοί αθλητικοί χώροι, όπου διεξάγονται αγώνες και προπονήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε πρώτα κάποιο θύμα, όπως συνέβη στη Χίο, για να αναλάβει δράση ο Δήμος», ανέφερε ο κ. Γιακουμής.

«Βάσει προκήρυξης είμαστε υπόλογοι», πρόσθεσε ο κ. Κουκουνιάς, επισημαίνοντας ότι «δεν γκρινιάζουμε, διεκδικούμε τα αυτονόητα, άδεια καταλληλότητας και παραχώρηση των γηπέδων από τον φορέα που τα διαχειρίζεται στις ομάδες. Αν δεν υπάρξουν έλεγχοι, δεν υπάρχει αθλητική δράση.»

Δείτε αναλυτικά όσα συζητήθηκαν στο βίντεο του «Ν»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024