× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν πάει άλλο με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας»

Παρέμβαση Κομνηνάκα στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2022

«Δεν πάει άλλο με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Τη διαχρονική υποστελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στη νησιώτικη χώρα, επισήμανε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο, τη Σύμη και άλλα νησιά, ανέδειξε τις σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που έχουν καταστήσει αποδεκατισμένες και υποστελεχωμένες τις δημόσιες δομές στα νησιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατήγγειλε ότι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών απουσιάζουν βασικές ιατρικές ειδικότητες, οι γιατροί μετακινούνται από χωριό σε χωριό ως «γκεστ σταρ» για να καλύψουν τα κενά, οι βάρδιες βγαίνουν μετά βίας,  νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό δουλεύουν σε 10ωρες και 12ωρες βάρδιες, απουσιάζει προσωπικό για να λειτουργήσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ ασθενείς στέλνονται σε άλλα νησιά για μια απλή ακτινογραφία. «Αντί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα η σημερινή κυβέρνηση, τελικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του ΕΣΥ στους ιδιωτικούς ομίλους και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τη διασφάλιση των κερδών τους», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που παρουσιάζει «ως εμβληματική αλλαγή στο νομοσχέδιο, τον προσωπικό γιατρό, που τελικά θα λειτουργεί σε ρόλο πορτιέρη που θα κρατάει τον κόφτη στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας για τον περιορισμό του κόστους του ασθενούς». Υπενθύμισε πως «αντίστοιχο όρο είχε και ο οικογενειακός γιατρός που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι στο βωμό της ενιαίας στρατηγικής για το ξήλωμα του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, ένας θεσμός που θα μπορούσε να έχει έναν χρήσιμο ρόλο, στο πλαίσιο ενός πλήρως εξοπλισμένου συστήματος Υγείας, μετατρέπεται σε κόφτη των παροχών Υγείας και εργαλείο για περαιτέρω συμπίεση της κρατικής δαπάνης και των ασφαλιστικών παροχών, δηλαδή και της πολυπόθητης για το κεφάλαιο μείωσης του μη μισθολογικού κόστους των εργαζομένων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Κατήγγειλε ακόμα την κυβέρνηση που στις ατέλειωτες ντροπιαστικές λίστες αναμονής για τα χειρουργεία, βρήκε ως λύση τα απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή, κάτι που δεν αποτελεί πρωτοτυπία, αφού ήταν νόμος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που δεν κατάργησε καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση σημείωσε χαρακτηριστικά: «Λες και αυτό που έλειπε σήμερα ήταν το να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη οι ασθενείς, αυτές τις πολλαπλές επιλογές δίνετε στους ασθενείς και όχι τους εντατικολόγους, τους αναισθησιολόγους, τους νοσηλευτές σε ΜΕΘ και ΜΑΦ, αυτά που λείπουν και πραγματικά χρειάζονται για να γίνονται χειρουργεία πρωί και απόγευμα, χωρίς να πληρώνουν οι ασθενείς».

 

Καταλήγοντας, παρουσίασε την ολοκληρωμένη και σύγχρονη πρόταση του ΚΚΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σημειώνοντας  πως «ελευθερία σημαίνει να μπορείς να καλύψεις εγκαίρως, πλήρως και δωρεάν τις σύγχρονες ανάγκες σου με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των διαφόρων περιοχών και όχι να κλωθογυρνάς στα όρια της στοιχειώδους περίθαλψης».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μεγάλες πυρκαγιές στα Τουρκικά παράλια

Δύσκολες ώρες και για τους γείτονες που τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζονται όπως οι κάτοικοι του Πλωμαρίου
Μεγάλες πυρκαγιές στα Τουρκικά παράλια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κώστας Αρώνης για τους πυροσβέστες: «Αυτοί είναι οι ήρωες»

Στους τρεις πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους σε Ρέθυμνο και Γύθειο και στους δύο τραυματίες του Πλωμαρίου αναφέρεται ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου. Ευχαριστίες και από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη
Κώστας Αρώνης για τους πυροσβέστες: «Αυτοί είναι οι ήρωες»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χασίς δίπλα στις ζωοτροφές σε στάνη στην Καλλονή

Σε ποιμνιοστάσιο εντοπίστηκαν 33 δενδρύλλια και φυτά κάνναβης, περίπου 217 γραμμάρια χασίς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Συνελήφθη ένας άνδρας κατηγορούμενος για καλλιέργεια κατοχή και διακίνηση χασίς
Χασίς δίπλα στις ζωοτροφές σε στάνη στην Καλλονή
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα

Το Σάββατο 1 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Παντελεήμων»
Εθελοντική αιμοδοσία στη Βρίσα
ΧΩΡΙΑ

Σε επιφυλακή το Πλωμάρι υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

Πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές παραμένουν στην περιοχή – Τρόφιμα και νερά στους ανθρώπους
Σε επιφυλακή το Πλωμάρι υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων
ΧΩΡΙΑ

Στη Σκάλα Παμφίλων η 16η Γιορτή Κρασιού

Ζωντανή μουσική, τοπικά εδέσματα και δύο θεατρικά κείμενα το Σάββατο 1η Αυγούστου
Στη Σκάλα Παμφίλων η 16η Γιορτή Κρασιού
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αρχαιρεσίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, από τις 8:30 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας Μόριας
Αρχαιρεσίες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μόριας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έχετε βαρύτατες ευθύνες για τη φωτιά στο Πλωμάρι»

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνης έφερε στη βουλή το θέμα της φωτιάς και καταλόγισε σοβαρές ευθύνες στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Έχετε βαρύτατες ευθύνες για τη φωτιά στο Πλωμάρι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βοστάνειο ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης για τους τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Δύο εποχικοί και ένας εθελοντής τραυματίστηκαν στη μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης στο Πλωμάρι. Ο ένας υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Στο Βοστάνειο ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης για τους τρεις τραυματίες πυροσβέστες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά που έγινε «Όνειρο Καλοκαιριάτικου Μεσημεριού» χάρις τη μουσική

Μια εκδήλωση στο Διαβατικό, στο Επάνω Κάστρο στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ της Μυτιλήνης
Μια βραδιά που έγινε «Όνειρο Καλοκαιριάτικου Μεσημεριού» χάρις τη μουσική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από το Σάββατο 1η Αυγούστου η εξασθένηση των ανέμων

Η ένταση των βόρειων ανέμων φτάνει έως και τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και την Παρασκευή 30 και 31 Ιουλίου
Από το Σάββατο 1η Αυγούστου η εξασθένηση των ανέμων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην προκυμαία της Μυτιλήνης

Λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης και προκειμένου να γίνει αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στένωση της δεξιάς λωρίδας στην οδό Π. Κουντουριώτου από τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής 31 Ιουλίου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην προκυμαία της Μυτιλήνης