× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λήμνο περιόδευσε ο Γιάννης Μπουρνούς

Πανεπιστήμιο και τουριστική ανάπτυξη στο επίκεντρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/5/2022

Στη Λήμνο περιόδευσε ο Γιάννης Μπουρνούς
' χρόνος ανάγνωσης

Τριήμερη περιοδεία στη Λήμνο πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γιάννης Μπουρνούς είχε συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και με τον Πρόεδρο του Τμήματος, κ. Κωνσταντίνο Γκατζιώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φοιτητές εξέφρασαν την αγωνία τους για την μη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος, γεγονός που ο Γιάννης Μπουρνούς δεσμεύτηκε να ξαναφέρει στη Βουλή, όπως είχε πράξει και παλιότερα. Συζητήθηκε ακόμη το υψηλό κόστος μεταφορών από/προς το νησί, καθώς και τα επιπλέον προβλήματα που προκαλεί η διακοπή της σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Λήμνου-Λέσβου κατά τους θερινούς μήνες.

Αιτούμενο για το πανεπιστημιακό τμήμα της Λήμνου παραμένει και η αναβάθμιση της συνεργασίας του τμήματος με την τοπική κοινωνία και της στήριξής του από τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε ακόμη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Αδαμάντιο Φαρμάκη, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λήμνου, κ. Στέλιο Μάντζαρη, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στάθηκαν ιδιαίτερα στην αδήλωτη εργασία, καθώς και στην απουσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από το νησί, που αφήνει περιθώριο για καταπάτηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σ. Μάντζαρης, ενημέρωσε το Γ.Μπουρνού για τα δεδομένα και τις προσδοκίες των επαγγελματιών του τουρισμού για τη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε, τέλος, με τον Δήμαρχο Λήμνου, κ. Δημήτρη Μαρινάκη, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής την τρέχουσα περίοδο, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο του Ομίλου Προστασίας Περιβαλλοντικής και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, «Ανεμόεσσα», κ. Θανάση Λαγόπουλο, ο οποίος παρουσίασε στον Βουλευτή τις διάφορες πτυχές δράσης του ομίλου, με έμφαση στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα και την προστασία του περιβάλλοντος της Λήμνου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο Γιάννης Μπουρνούς συναντήθηκε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενημερώνοντάς τους για τις εκλογές της 15ης Μαϊου για Κεντρική Επιτροπή και Πρόεδρο του κόμματος και καλώντας σε μαζική συμμετοχή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων της Λήμνου, για να σταλεί ηχηρό το μήνυμα της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής στη χώρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα