× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αναρμόδιος ο Πλακιωτάκης για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη ‑ Μυτιλήνη ‑ Σμύρνη;»

Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/5/2022

«Αναρμόδιος ο Πλακιωτάκης για το δρομολόγιο  Θεσσαλονίκη ‑ Μυτιλήνη ‑ Σμύρνη;»
' χρόνος ανάγνωσης

Αναρμόδιος δηλώνει, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σχετικά με την προσθήκη της Λέσβου, ως ενδιάμεσου σταθμού, στην επικείμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης. Σε απάντηση που απέστειλε ο Υπουργός στην ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού ουσιαστικά επαναλαμβάνει ότι το δρομολόγιο σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Μυτιλήνης διακόπτεται τους θερινούς μήνες, χωρίς να δίνει καμία επιπλέον πληροφορία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Μπουρνού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στις αρχές Απριλίου κατατέθηκε  ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, σχετικά με την προσθήκη της Λέσβου, ως ενδιάμεσου σταθμού, στην επικείμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης.

Αφορμή για την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση ήταν η αδικαιολόγητη απουσία της Λέσβου από τον σχεδιασμό του εν λόγω δρομολογίου, σύμφωνα με την προαναγγελία έναρξής του – τον προσεχή Ιούνιο - από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κατσαφάδο, σε τοπικό τηλεοπτικό μέσο της Θεσσαλονίκης στα τέλη Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένη τη σθεναρή στήριξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των λιμένων Θεσσαλονίκης – Μυτιλήνης – Σμύρνης στο παρελθόν, που δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της ρευστής, τότε, πολιτικής κατάστασης στη γειτονική χώρα, απευθυνθήκαμε, ως οφείλαμε, στον αρμόδιο Υπουργό επισημαίνοντας την παράλειψη και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει για την οικονομία και τις επιχειρήσεις των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου ο εισερχόμενος τουρισμός από την Τουρκία.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση, δια του κ. Πλακιωτάκη, δηλώνει, ως συνήθως, αναρμόδια για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τη Σμύρνη, εντείνοντας τον αποκλεισμό της Λέσβου από κάθε δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης και τουριστικής ανάπτυξης εν όψει θερινής περιόδου.

Στην απάντησή του, ο αρμόδιος Υπουργός, αφού επαναλαμβάνει απλώς ότι το δρομολόγιο Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη σταματά τη θερινή περίοδο, δηλώνει αναρμόδιος και δείχνει την έλλειψη πολιτικής βούλησής του για στήριξη του αιτήματός μας – που είναι και αίτημα όλου του κόσμου που επιχειρεί στον τουρισμό, την εστίαση και άλλους συναφείς τομείς στη Λέσβο - «συμβουλεύοντάς» μας να… πείσουμε την πλοιοκτήτρια εταιρία, να εξετάσει το ενδεχόμενο συμπερίληψης της Λέσβου στο δρομολόγιο Σμύρνη - Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένης λοιπόν της πολιτικής απροθυμίας του αρμόδιου Υπουργείου να βοηθήσει στην προσπάθειά μας, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια, Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Επιμελητήριο, Εμπορικούς Συλλόγους Μυτιλήνης & Καλλονής, Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Ένωση Ξενοδόχων, φορείς τουρισμού κ.α.) να παρέμβουμε από κοινού προς την πλοιοκτήτρια εταιρία, ώστε να εξετάσει σοβαρά την προσθήκη του νησιού μας στο δρομολόγιο Σμύρνη-Θεσσαλονίκη.

Στους αδιάφορους κυβερνώντες, που απαξιούν να συμβάλουν στην προσπάθεια  τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας, υπενθυμίζουμε ότι η ώρα που οι τοπικές κοινωνίες του Βόρειου Αιγαίου θα «κάνουν ταμείο» πλησιάζει και τότε θα τους «ανταμείψουν» όπως τους ταιριάζει».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα