× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Μπουρνού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ικαρίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ικαριώτες νεφροπαθείς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/4/2022

Παρέμβαση Μπουρνού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ικαρίας
' χρόνος ανάγνωσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ικαριώτες νεφροπαθείς αιμοκαθαιρόμενοι, εξαιτίας της υπολειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας.

 Ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρει ότι η σημερινή κατάσταση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία είναι πολύ κατώτερη των αρχικών προσδοκιών που είχε δημιουργήσει κατά την περίοδο έναρξης της λειτουργίας της – μέσω διθυραμβικών ανακοινώσεων και επίπλαστων, τελικά, δεσμεύσεων – η κυβέρνηση ενώ σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται οι υφιστάμενες ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η υποστελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, τονίζει ο Βουλευτής, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους περίπου 30 αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς του νησιού, αφού η υπολειτουργία της Μονάδας τους υποχρεώνει να συνεχίζουν να μεταβαίνουν στη Σάμο - δύο με τρείς φορές την εβδομάδα - για την αιμοκάθαρσή τους. Οι ευσυνείδητες και φιλότιμες προσπάθειες του ενός ιατρού και της μιας νοσηλεύτριας που απασχολούνται στη Μονάδα δεν αρκούν, όπως είναι λογικό, ενώ η ένταξη της Μονάδας στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, που, όμως, δεν διαθέτει Παθολόγο, δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα ασφάλειας για τους ασθενείς και ευθύνης για το ιατρικό προσωπικό.

Εν συνεχεία, ο κ. Μπουρνούς επισημαίνει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ότι  αποτελεί επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί το νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Ικαρίας, που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναδιοργανωθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ως αυτοτελές τμήμα της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, να αυξηθούν οι συνολικές οργανικές θέσεις και να αναπτυχθεί Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Πλεύρη να προβεί στην άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, στην πρόσληψη δεύτερου γιατρού για την αναπλήρωση του ήδη υπηρετούντος καθώς και στην πρόσληψη μόνιμου παθολόγου στο Νοσοκομείο για την ασφαλή λειτουργία της Μονάδας, που χρήζει, επίσης, χωροταξικής αναδιοργάνωσης προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητά της και η δυνατότητα κάλυψης περισσότερων ασθενών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα