× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο μισθός επί Μητσοτάκη δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος»

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ που υπενθυμίζει ότι το 2019 με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει το μισθό 11% και σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης με πληθωρισμό πάνω από 9% τον αυξάνει κατά 7,7%

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2022

«Ο μισθός επί Μητσοτάκη δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς ρεύματος»
' χρόνος ανάγνωσης

Εσπευσμένη λόγω της οργής των πολιτών και ανεπαρκή σε σχέση με τα δεδομένα, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε ότι από 1 Μαΐου ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «έχει ήδη εξανεμιστεί από τις πρωτοφανείς συνθήκες της ακρίβειας» τονίζει ότι τελικά «καλύπτει ελάχιστο μέρος της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι το 2019 με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει το μισθό 11% και σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης με πληθωρισμό πάνω από 9% τον αυξάνει κατά 7,7%, «ενώ τον έχει κρατήσει καθηλωμένο τρία χρόνια και με αντεργατικές ρυθμίσεις έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων».

«Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ό,τι και να κάνει, όμως, η κατάρρευσή του είναι πλέον οριστική και ανεπίστρεπτη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμενος ότι «η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, θα ξηλώσει την εργασιακή ζούγκλα των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη και θα μειώσει δραστικά τους λογαριασμούς που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης με καθυστέρηση τριών ετών και τρομοκρατημένος από την οργή του κόσμου για τους λογαριασμούς και την πρωτοφανή ακρίβεια και υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανακοίνωσε σήμερα άρον άρον μια ανεπαρκή σε σχέση με τα δεδομένα αύξηση του κατώτατου μισθού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αρνητικό πληθωρισμό είχε αυξήσει το μισθό 11% το 2019 και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης με πληθωρισμό πάνω από 9% τον αυξάνει κατά 7,7%, ενώ τον έχει κρατήσει καθηλωμένο τρία χρόνια και με αντεργατικές ρυθμίσεις έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα των εργαζομένων.

Η αύξηση αυτή έχει ήδη εξανεμιστεί από τις πρωτοφανείς συνθήκες της ακρίβειας και εν τέλει καλύπτει ελάχιστο μέρος της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων.

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Πρωθυπουργός επί των ημερών του οποίου ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επέσπευσε τις ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να έχουν κάτι να πουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα βγουν στις περιφέρειές τους για το Πάσχα και θα είναι αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μισό μήνα πλέον. Ό,τι και να κάνει, όμως, η κατάρρευσή του είναι πλέον οριστική και ανεπίστρεπτη.

Η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής, θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, θα ξηλώσει την εργασιακή ζούγκλα των κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη και θα μειώσει δραστικά τους λογαριασμούς που γονατίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται οι εμπορικές συναλλαγές με IRIS

Υποχρεωτική η αποδοχή των πληρωμών με το σύστημα άμεσων συναλλαγών από την 1η Νοεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πάνος Ρούτσι άνοιξε το δρόμο

Η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να υποχωρήσει όταν είδε πως εκτός από τους συγγενείς και την κοινωνία σταδιακά χάνει και την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Μήθυμνα οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου του 2026

Πρόκειται για κορυφαίο αθλητικό γεγονός που κάθε χρόνο ενώνει τη νεολαία του Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι και για τοξικολογικές εξετάσεις

Στις 26 Σεπτεμβρίου είχε ικανοποιηθεί εν μέρει το αίτημα Ρούτσι, με παραγγελία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι

«Ήρθα να δω έναν άνθρωπο που υποφέρει», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη συμβολική του επίσκεψη στον απεργό πείνας
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ιωάννης Μουτζούρης στην πρωτοπορία της βιώσιμης ναυτιλίας

Ο ακαδημαϊκός του Bayes Business School, γιος του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη αναλύει τα εμπόδια και τις ευκαιρίες για μια ναυτιλία μηδενικών εκπομπών
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από βουλευτής

«Επειτα από 16 χρόνια στη Βουλή, ως βουλευτής, αρχηγός κόμματος, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρωθυπουργός, έλαβα μια απόφαση συνείδησης»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Αιγαίο έτρεξε ενωμένο στη Χίο στους 36ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Περισσότερες διανυκτερεύσεις, αλλά στάσιμες οι εισπράξεις

Προβληματίζει η εξέλιξη των βασικών οικονομικών δεικτών του τουριστικού τομέα του Βορείου Αιγαίου – Χρειάζονται όλο και μεγαλύτερες προσπάθειες για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι μικροπιστώσεις από την θεωρία στην πράξη

Πέντε είναι τα αδειοδοτημένα ιδρύματα από την Τράπεζα της Ελλάδος που δίνουν μικροχρηματοδοτήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τα έργα εγγείων βελτιώσεων

Προτάσεις στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν οι Περιφέρειες και τα υπουργεία Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συρρικνώθηκε ο πληθυσμός του Βορείου Αιγαίου

Το 2024 οι γεννήσεις αντιστοιχούσαν στο 57,2% των θανάτων στα νησιά της Περιφέρειας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ