× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με νόμιμα και νομικά μέσα, έρχεται η απάντηση για την οικοδομική άδεια στο Αφεντέλι

Δεν αιφνιδιάστηκαν από εξέλιξη αυτή, τα μέλη της «Πρωτοβουλίας», δηλώνει ο δικηγόρος Πανάγος Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμοι για τα επόμενα βήματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2022

Με νόμιμα και νομικά μέσα, έρχεται η απάντηση για την οικοδομική άδεια στο  Αφεντέλι
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτήρισε την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το οικόπεδο στο Αφεντέλι της Σκάλας Ερεσού, ο δικηγόρος της Πρωτοβουλίας Υπεράσπισης της παραλίας Πανάγος Σπυρόπουλος, ο οποίος μίλησε την Παρασκευή το πρωί στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

Όπως σημείωσε ο κος Σπυρόπουλος  ήδη η «Πρωτοβουλία Υπεράσπισης της παραλίας», έχει διαμορφώσει στρατηγική για την επόμενη μέρα η οποία θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες όπως σημείωσε και η οποία θα βασίζεται είναι απολύτως νόμιμη και θα βασίζεται σε νομικά μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, ο δικηγόρος της «Πρωτοβουλίας» επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν μετά την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου πριν από δύο μέρες το οποίο ουσιαστικά έδινε εντολή στο Δήμαρχο να σταματήσει την έκδοση της Οικοδομικής άδειας, να βλέπουμε από την πλευρά του Δήμου μια τέτοια αδράνεια.

«Ο Δήμαρχος αυτή τη στιγμή κάνει τον τροχονόμο, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης την ώρα της ψηφοφορίας προχθές  κοινοποίησε στους συμβούλους το εξώδικο της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου. Θεωρώ ότι η πράξη αυτή είναι αχαρακτήριστη. Για να μην αναφερθώ βέβαια και στο γεγονός ότι η παρέμβαση της που έγινε από το κινητό τηλέφωνο του κου Γελαγώτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Φεβρουαρίου δεν έχει καταγραφεί στα πρακτικά. Γενικότερα γίνονται διάφορα πράγματα που ενάντια στη λογική και στο νόμο και ενάντια στο συμφέρον της  Λέσβου και για όλα αυτά σύντομα θα αναζητηθούν ευθύνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πανάγος Σπυρόπουλος σημείωσε πως ο αγώνας της Πρωτοβουλίας» είναι δίκαιος και ενώνει τον κόσμο διότι έχει σύμμαχο και οδηγό της την αλήθεια. Αυτό άλλωστε, σημείωσε αποδείχθηκε και από τη ψήφο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης της Δυτικής Λέσβου,  οι σύμβουλοι της οποίας ξεπερνώντας τις όποιες διαφωνίες και πολιτικές διαφορές τους προχώρησαν σε μια πολύ σημαντική απόφαση που δικαιώνει των αγώνα των πολιτών».

Αναφερόμενος ο δικηγόρος της Πρωτοβουλίας για το αν είχε τη δυνατότητα ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να σταματήσει την εξέλιξη της οικοδομικής άδειας σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή είχε το χρόνο και τη δυνατότητα να κάνει μια σειρά από ενέργειες, τις οποίες όμως, δεν έκανε. «Ακόμη και η πράξη προέγκρισης, σημείωσε, ανακαλύφθηκε τυχαία, από μέλη της Πρωτοβουλίας. Εάν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις των ανθρώπων αυτών, η άδεια θα είχε εκδοθεί πολύ νωρίτερα. Αν και υπήρχαν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπήρχε μία δυναμική στάση από την πλευρά του Δήμου»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης