× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο «σκληρός» του Χόλιγουντ στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του

Ο «πολύ σκληρός για να πεθάνει» Αμερικανός ηθοποιός, Μπρους Γουίλις με τις δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την υποκριτική στα 67 του για λόγους υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2022

Ο «σκληρός» του Χόλιγουντ στην πιο δύσκολη μάχη της ζωής του
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Μπρους Γουίλις ήρθε πια η ώρα να κλείσει τον κύκλο του ως ηθοποιός, αποχαιρετώντας την υποκριτική την οποία υπηρετεί με αξιοσημείωτη επιτυχία ήδη από τη δεκαετία του 1980.

Ο 67χρονος αποσύρεται, καθώς, όπως έγινε γνωστό, διαγνώσθηκε με αφασία. Την σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα, μέσω των social media, η οικογένειά του: η 59χρονη πρώην σύζυγός του, Ντέμι Μουρ, η 43χρονη νυν σύζυγός του, Έμα Χέμινγκ, και τα παιδιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και έπειτα από πολλή σκέψη, ο Μπρους απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή της η οικογένεια του 67χρονου Αμερικανού ηθοποιού.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται, βέβαια, ως Τζον ΜακΚλέιν στη σειρά ταινιών Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει (ο λόγος για συνολικά πέντε ταινίες: του 1988, του 1990, του 1995, του 2007 και του 2013). Οι ρόλοι του στο Αρμαγεδδών του 1998 και στους Αναλώσιμους του 2012 τον κατατάσσουν μεταξύ των ηθοποιών που τείνουν να «λάμπουν» στις ταινίες δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπρους Γουίλις είχε ωστόσο και μια άλλη, περισσότερο «ατμοσφαιρική» πλευρά, η οποία έχει μείνει μάλιστα στην ιστορία του κινηματογράφου και ως εξαιρετικά επιτυχημένη.

Οι Δώδεκα Πίθηκοι (1995), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997), Η Έκτη Αίσθηση (1999), η Αμαρτωλή Πόλη (2005) είναι κάποιες από τις ταινίες στις οποίες ο Μπρους Γουίλις έλαμψε κατά τρόπο πολύ διαφορετικό.

Το – ανάλαφρο πλην όμως διασκεδαστικό – πέρασμα που εκείνος έκανε από Τα Φιλαράκια είναι επίσης αξιομνημόνευτο, όπως άλλωστε και η συμμετοχή του στο Pulp Fiction, ενώ οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται και από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1980 Moonlighting.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειωτέων πως στη διάρκεια της πολυετούς και λαμπρής καριέρας του, ο Μπρους Γουίλις τιμήθηκε και με δεκάδες βραβεία, πλην όμως όχι και με Όσκαρ.

«Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας. Όπως λέει πάντα ο Μπρους, ”Ζήσ’ το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.

“Our beloved Bruce…has recently been diagnosed with aphasia, which is impacting his cognitive abilities,” read the statement. “As a result of this and with much consideration Bruce is stepping away from the career that has meant so much to him” https://t.co/eRcg7RRQ7X
— The Hollywood Reporter (@THR) March 30, 2022
Η αφασία συνήθως συνοδεύεται από δυσκολίες στην ομιλία. Παρατηρείται, δε, πιο συχνά σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος ήταν ο Γουίλις πάντως εξαιρετικά δραστήριος ως ηθοποιός έως και την τελευταία στιγμή της καριέρας του. Μόνο από τις αρχές του 2021 και έπειτα, εκείνος έχει εμφανιστεί σε δέκα ταινίες ενώ υπάρχουν, όπως σημειώνει ο Guardian, και άλλες οχτώ ταινίες με τον ίδιο που έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να αρχίσουν να προβάλλονται φέτος και του χρόνου.

Ο πολυετής κύκλος που κλείνει ωστόσο τώρα για τον Μπρους Γουίλις είναι μεγάλος και εντυπωσιακός, καθώς εκείνος μπορεί να καυχιέται πως έχει πρωταγωνιστήσει όχι σε λίγες αλλά σε ουκ ολίγες ταινίες που ήταν όχι μόνο εμπορικές αλλά και συναρπαστικές ταυτόχρονα.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Με αγροτικό περνούν οι πολίτες τον πλημμυρισμένο δρόμο

Πρωτόγνωρες εικόνες στην Αθήνα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Ανατολικό Αιγαίο στο μάτι της κακοκαιρίας

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προειδοποιεί για βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους μέχρι το Σάββατο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η επιστροφή ενοικίου

Tι ωρα θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νησιά με κοινή μνήμη και κοινό μέλλον

Ομοσπονδίες και σύλλογοι ενώθηκαν στην Αθήνα για μια γιορτή ιστορίας, ταυτότητας και συλλογικής συνέχειας
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν όλα στις οικοδομικές άδειες

Mεταφορά της έκδοσης οικοδομικών αδειών και του ελέγχου κατασκευών από τους δήμους στο Κτηματολόγιο
ΕΛΛΑΔΑ

Η έλλειψη κεφαλαίων παγώνει τις διασυνδέσεις του Αιγαίου

Η αδυναμία χρηματοδότησης φρενάρει έργα κρίσιμα για Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο ενώ παραμένει ανοικτό το σενάριο αύξησης κεφαλαίου με ξένους επενδυτές
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κάλεσμα για υποβολή πολιτιστικών δράσεων για το 2026

Στόχος η ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και η ενίσχυση θεσμών με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κραύγη αγωνίας από τον πρωτογενή τομέα των νησιών του βορείου Αιγαίου

Η ακαρπία «ξηλώνει» επιχειρηματικά σχέδια και επαγγελματική ιδιότητα – Επείγον αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη για προστασία των Νέων Αγροτών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στην Ικαρία η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο Κώστας Μουτζούρης τονίζει ότι η δέσμευση για συνεδριάσεις σε όλα τα νησιά γίνεται πράξη με στόχο την άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Βούλγαρης αθέτησε τις υποσχέσεις του για την κάλυψη κενών στα σχολεία της Λήμνου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αργύριος Μοσχίδης» καταγγέλλει ότι δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς παραμένουν σοβαρές ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες και ζητά άμεση κάλυψη των κενών
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή στις παγίδες της Black Friday

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών προειδοποιεί για παραπλανητικές εκπτώσεις και ψυχολογική πίεση στους αγοραστές
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κλειστή η οδός Γαροφαλλίδη στη Μύρινα

Από τις 12.00 – 14.00 την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου