× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απολογισμός 2021 από την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη

Κριτική στα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου άσκησε η αντιπολίτευση αναφέροντας ότι όσα υλοποιήθηκαν δεν παράγουν ανάπτυξη και δεν βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των νησιωτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2022

Απολογισμός 2021 από την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη
' χρόνος ανάγνωσης

Τον απολογισμό έργου του 2021 παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη με εισηγητή τον ίδιο τον περιφερειάρχη. 

Όπως σημείωσε στην τοποθέτησή του, το 2021 ήταν μία χρονιά με πολλές δυσκολίες και προκλήσεις, πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για οποιαδήποτε καθυστέρηση. Στις σημαντικές δράσεις που υλοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη χρονιά ο Κώστας Μουτζούρης προέταξε την ολοκλήρση του νέου Οργανισμού Εσωτερική Υπηρεσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα έργα και στις δράσεις της περιφερειακής αρχής αναφέρθηκε αναλυτικά και ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού Παναγιώτης Χριστόφας καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού - Οικονομικών 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της Περιφερειακής αρχής οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν επιεικώς ανεπαρκείς και χωρίς ουσία της παρεμβάσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη χρονιά που μας πέρασε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι ενέργειές της έχουν περισσότερο διαχειριστικό παρά πολιτικό χαρακτήρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της παράταξης Καλογήρου το λόγο πήρε ο Λημνιός περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αδαμίδης ο οποίος σημείωσε ότι από τις δράσεις της Περιφέρειας απουσιάζουν οι ενέργειες εκείνες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδράτινων πόρων και σχεδιασμός για το σκοπό αυτό καθώς και διαχειριστικά σχέδια για σημαντικούς φυσικούς πόρους των νησιών μας όπως είναι ο κόλπος Καλλονής 

Δριμεία κριτική άσκησε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών, Γιάννης Σπιλάνης στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη με το λογοπαίγνιο «Άλμα στο κενό» αντί για «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» που είναι η παράταξη του περιφερειάρχη, αναφορικά με τον απολογισμό του 2021.

Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης, αναφέρθηκε στα οικονομικά και παραγωγικά στοιχεία της Περιφέρειας Αιγαίου αναφέροντας ότι τα νησιά μας είναι πρωταθλητές στην ανεργία για το 2021 ενώ όπως είπε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι στο 50% από το αντίστοιχο της Αττικής. Παράλληλα σημείωσε ο Νίκος Μανάβης ότι το 2022 η χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη αφού όπως είπε η ακρίβεια και οι αυξημένες τιμές σε καύσιμα και ενέργεια θα βάλουν λουκέτο σε πολλές μικρές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης των τελευταίων ετών και της ενεργειακής κρίσης που βιώνουμε αυτή την περιόδο, αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης ΄«Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Περιφερειακή Αρχή εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες όμως δεν βελτιώνουν σε καμία περίπτωση τη ζωή των νησιωτών. Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη άσκησε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως ναι μεν οι παρουσιάσεις των αντιπεριφερειαρχών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με νούμερα και πίνακες, όμως πρόσθεσε κανείς δεν μίλησε για το μετρήσιμο αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα