× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρώτη στάση στους κρατούμενους στην Αστυνομία

Κούλογλου και Αποστολόπουλος στη Μυτιλήνη και το βράδυ στη συναυλία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2022

Πρώτη στάση στους κρατούμενους στην Αστυνομία

Στις 8.30 το βράδυ, σήμερα Τετάρτη, θα ξεκινήσει η συναυλία της  πρωτοβουλία «Καλλιτέχνες υπέρ μιας δίκαιης δίκης για τον Μοχάμαντ και κάθε Μοχάμαντ» διοργανώνει  συναυλία συμπαράστασης στη Μυτιλήνη σήμερα, στις 8.30 το βράδυ στο «Πανελλήνιον» με ελεύθερη είσοδο και μεγάλες φωνές: Φ. Δεληβοριάς, Μ. Φριντζήλα, Μ. Παπαγεωργίου, Δ. Μητσοτάκης, Δ. Μυστακίδης, Φ. Σιώτας, Σπ. Γραμμένος, SaLia Balia Band, Ν. Φασουλή και ο Κ. Πλατανιάς.


Αύριο 17 Μαρτίου δικάζονται στη Λέσβο, οι Αμίρ και Ακίφ που έχουν καταδικαστεί σε 50 χρόνια o καθένας, με την κατηγορία του διακινητή, ενώ δεν είναι. Στην πραγματικότητα, οι πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν αυτές τις εξοντωτικές ποινές, βρίσκονται τυχαία να κρατούν το τιμόνι, όταν οι διακινητές εγκαταλείπουν τις βάρκες και παλεύουν να σώσουν το πλήθος.


Ο βραβευμένος διεθνώς διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, θα ανοίξει τη βραδιά της συναυλίας μιλώντας μέσα από την εμπειρία του στη διάσωση ενώ θα παρευρεθεί την επόμενη μέρα στη συνέντευξη τύπου ευρωβουλευτών της Αριστεράς, οι οποίοι έχουν κληθεί από τον ευρωβουλευτή Στ. Κούλογλου προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη και να υπογραμμίσουν την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για τους πρόσφυγες- μετανάστες καθώς και τον σεβασμό της διεθνούς νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



 Δηλώσεις Αποστολόπουλου και Κούλογλου στην κάμερα του «Ν»



Νωρίτερα, σήμερα το απόγευμα, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου επισκέφθηκαν τους δύο πρόσφυγες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου της Μυτιλήνης. Στις δηλώσεις του στην κάμερα του «Ν» ο Ιάσονας Αποστολόπουλος: είπε:  «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δηλώσουμε την στήριξη μας σε δύο νέους ανθρώπους που καταδικάστηκαν άδικα. Αλλά κυρίως με αυτή την καμπάνια θέλουμε να φέρουμε στην δημοσιότητα, αυτή την κατάσταση που καταδικάζει ανθρώπους σε εκατοντάδες χρόνια φυλάκιση με μοναδικό στοιχείο ότι βρισκόταν κοντά στο τιμόνι της βάρκας. Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής κ. Κούλογλου σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να συναντήσουμε τους δύο πρόσφυγες και στην συνέχεια το βράδυ θα τραγουδήσουμε 50 τραγούδια για τα 100 χρόνια φυλάκισης που είναι η ποινή των δύο προσφύγων. Αύριο θα είμαστε μαζί με τους πρόσφυγες στο δικαστήριο και θα καταθέσουμε τόσο εγώ όσο και οι άλλοι ευρωβουλευτές που είναι από διαφορετικά κόμματα και διάφορες χώρες. Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και κινητοποίηση. Δεδομένου ότι οι ποινές αυτές είναι εξωπραγματικές και απαράδεκτες».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις εδώ:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου