× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοβουλία «για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα»

Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση στην Μυτιλήνη την Κυριακή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2022

Πρωτοβουλία «για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα»
' χρόνος ανάγνωσης

Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 6το απόγευμα η «Πρωτοβουλία για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα’» διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση στη Μυτιλήνη. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Κώστας Τριχιάς μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο Openspace (απέναντι από τον ΟΤΕ) στην οδό Βουρνάζων 25.

Η «Πρωτοβουλία για το σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα»’ επιδιώκει να υπερβεί την αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς και των οργανώσεων και κομμάτων κομμουνιστικής αναφοράς, στη διατύπωση μιας συνολικής επαναστατικής στρατηγικής, που να θέτει ως άμεσο στόχο να ανατραπεί το καπιταλιστικό πλαίσιο εκμετάλλευσης και καταπίεσης, να διεκδικηθεί μια νέα διεθνιστική κομμουνιστική προοπτική όπου η οικονομία, οι κοινωνικές σχέσεις, η κοινωνική ζωή και ο πολιτισμός ευρύτερα, οι διεθνείς σχέσεις, οι σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση ακόμη, θα ορίζονται με όρους δημόσιου κοινωνικού οφέλους και όχι ατομικής ιδιοποίησης και κέρδους, εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα στόχο έχει να απαντήσει στο «τι» πρέπει να γίνει, «πως» πρέπει να γίνει, από «ποιους/ες»
Η προσπάθεια αυτή δεν καταργεί τις σημερινές κατακτήσεις σε κινηματικό ή άμεσο πολιτικό επίπεδο απαντήσεων, αντίθετα τις εμπεριέχει, τις μετασχηματίζει θετικά πολιτικά, τις υπερβαίνει σε συνολική και επαναστατική κατεύθυνση, συγκροτεί τελικά ένα αντίπαλο δέος στην αστική πολιτική.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις της “Πρωτοβουλίας” σε όλη την χώρα, το επόμενο διάστημα έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν τρεις θεματικές που θα αναλύσουν πτυχές του σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος. Μέσα από όλη αυτή την διαδικασία θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο των θέσεων του ιδρυτικού συνεδρίου της νέας κομμουνιστικής οργάνωσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα