× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πεζοπορία στο Σκαλοχώρι την Κυριακή

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής οι αιτήσεις συμμετοχής στον Σύλλογο «Ορειάς»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/3/2022

Πεζοπορία στο Σκαλοχώρι την Κυριακή
' χρόνος ανάγνωσης

Ο γέρο Χειμώνας είναι ακόμα εδώ. Πεισματάρης καθώς είναι βάλθηκε να κλέβει από το χρόνο της κυρα Άνοιξης μη θέλοντας να πάρει τη θέση του στο παρασκήνιο. Μάλιστα τα τελευταία του τραγούδια αναμένονται ιδιαιτέρως βαριά. Όμως συνοδός στην πεζοπορία του Συλλόγου «Ορειάς» της Κυριακής 13 Μαρτίου θα είναι η υπέρμετρη Αγάπη, η άσβεστη Ελπίδα η ακατάπαυστη θέληση για Ζωή... Τη Γυναίκα!

Η  ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ραντεβού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στη λιμνούλα με τις χελώνες (λιγότερο από 1 χλμ πριν) στο Σκαλοχώρι. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας. Θα είναι κυκλική, απόστασης περίπου 7,5 χλμ που θα διανύσουμε σε περίπου 3,30 ώρες.

Θα κινηθούμε βορειοδυτικά ανεβαίνοντας προς τον Προφήτη Ηλία στον οποίο θα κάνουμε στάση για να θαυμάσουμε την ανυπέρβλητη ομορφιά του τοπίου. Έπειτα θα κατηφορίσουμε προς τη κατεύθυνση του Σκαλοχωρίου για να πάρουμε το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στο ξωκλήσι της περιοχής. Στη συνέχεια και κάτω από το ακούραστο βλέμμα των βελανιδιών θα φτάσουμε σε περιοχή με τελείως διαφορετικά στοιχεία… αιωνόβιους πλάτανους, ποτάμι, ρυάκια, καταρράκτες και νερόμυλους! Και επειδή πολύ θα θέλαμε να μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους, προνοήσαμε να μας συντροφεύσουν στη πεζοπορία μας αυτή άνθρωποι του χωριού αλλά και του "ΔΡΥΣ" Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σκαλοχωρίου Λέσβου! Από εκεί και πάνω από λιθόστρωτα μονοπάτια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στο Σκαλοχώρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι και τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running). Καλό θα ήταν να υπάρχει μια αλλαξιά παπούτσια ή / και κάλτσες στο σάκο σας. Δέντρα, νερά, καταρράκτες αλλά και πολικές θερμοκρασίες θα έχει το μενού της πεζοπορίας και για τους τολμηρούς… με το θερμόμετρο με το ζόρι να αγγίζει τους 6 θα δούμε αν σας βαστάει!!!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας ενημερώνουμε πως λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου θα αναγκαστούμε να δεχτούμε δηλώσεις συμμετοχής μόνο από πλήρως εμβολιασμένους ή όσους μας επιδείξουν αρνητικό RAPID TEST (εως 48 ωρών), PCR ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης. Θα γίνει έλεγχος κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, δυστυχώς δε θα τους επιτραπεί η είσοδος σε αυτό.

 

Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε δύο ταβέρνες της περιοχής όπου θα γίνει και 2ος έλεγχος πιστοποιητικών (από τους ταβερνιάρηδες αυτή τη φορά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στη Φόρμα Υποβολής Συμμετοχής για το πιστοποιητικό που κατέχετε, το λεωφορείο αλλά και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τους ταβερνιάρηδες για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες λόγω μέτρων κατά του COVID-19 και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

 

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Ο Συντονιστής Γ. Μήλιος απαντά στον Σταύρο Πολίτη και επισημαίνει ότι η υποψηφιότητα αποσύρθηκε με email προς την ΕΔΕΚΑΠ
Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά

Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και ανάπλαση γειτονιών σε ένα έργο που δίνει φως, ασφάλεια και προοπτική στο κέντρο -Η δημοτική αρχή Χριστόφα σχεδιάζει ενιαία πολιτιστική διαδρομή και μεγάλη ανάπλαση 4.890.000 ευρώ στο ιστορικό κέντρο
Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζουρη μετά από ατυχημα στην είσοδο του αερολιμένα Οδυσσέας Ελύτης
«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης με φόντο τον φετινό βροχερό χειμώνα, μιλά για την κατάσταση στην ύδρευση του νησιού, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις καθώς και τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν
Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού