Φωτο αρχείου
Τι συμβαίνει και εδώ και λίγες μέρες στέλεχος της αρμόδιας για το θέμα υπηρεσίας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου μαζί με Αστυνομικούς επισκέπτονται χώρους τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης όσο και σε χωριά προκειμένου να ελέγξουν τη λειτουργικότητα τους ως καταφύγια;
Το γεγονός αφού δεν συνδυάζεται με επίσημη ενημέρωση από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την διεθνή κατάσταση έχει προκαλέσει πολύ έντονη ανησυχία μεταξύ των πολιτών.
Ας σημειωθεί ότι πραγματοποιούνται επισκέψεις ακόμα και σε χώρους που ουδέποτε στο παρελθόν οι περίοικοι ή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είχαν ενημερωθεί πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια. Και βέβαια τα καταφύγια πρέπει να είναι γνωστά στους πολίτες και όχι απλά στοιχεία σε κάποιο φάκελο μιας γραφειοκρατικής διασικασίας αφού οι πολίτες θα τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Άμεσα η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και επειδή καμία υπηρεσία δεν είναι αυτόνομη, ούτε υπάλληλοι μπορούν να λειτουργούν αυτόβουλα, να ενημερώσει τους πολίτες για το τι συμβαίνει.