× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στης Νέας Δημοκρατίας την ποδιά... «σφάζονται παλληκάρια»

Έντονο παρασκήνιο ενάμιση χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια. «Κόκκινη κάρτα» στον Κώστα Μουτζούρη και σύγκρουση Μουτζούρη – Αθανασίου για το χρίσμα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/3/2022

Στης Νέας Δημοκρατίας την ποδιά... «σφάζονται παλληκάρια»

Έντονο παρασκήνιο για το χρίσμα του κυβερνητικού κόμματος για την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν της αυτοδιοικητικές εκλογές.Ο Κώστας Μουτζούρης επιθυμεί διακαώς να έχει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και αυτό το κάνει γνωστό σε κάθε κατεύθυνση. Τόσο με δηλώσεις του που λένε πως «πάντα άνηκε και ανήκει στο χώρο» όσο και με δηλώσεις συνεργατών του που ανήκουν – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο - στο κυβερνητικό κόμμα και σπεύδουν εκ μέρους του να πουν δημόσια ότι «με την Κυβέρνηση έχουμε μόνο μια διαφορά, το που θα φτιαχτεί η δομή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος σε αυτά τα πλαίσια, στο συλλαλητήριο της πλατείας Σαπφούς ενάντια στη δομή στη Βάστρια στις 23 Φεβρουαρίου, προκαλώντας μάλιστα και αντιδράσεις από μερίδα συμμετεχόντων, έσπευσε δημόσια να επαινέσει την Κυβέρνηση για την εν γένει πολιτική της στο μεταναστευτικό ενώ «έδειξε» πως θα μπορούσε να συναινέσει «σε ένα κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης (σ.σ. κάτι σαν τη Μόρια του 2014) σε ένα γυμνό τοπίο». Η φράση του κ. Μουτζούρη εκλήφθηκε από ορισμένους ως υπόδειξη περιοχής της δυτικής Λέσβου ως «το γυμνό τοπίο» όπου μπορεί να δημιουργηθεί το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

Πληροφορίες πάντως από έγκυρους κύκλους αναφέρουν ότι από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου μεταφέρθηκε στον κ. Μουτζούρη πως «όχι τη δυτική Λέσβο αλλά και τη βίλα του στην Κηφισιά να μας διαθέσει για την κατασκευή της νέας δομής στήριξη στις εκλογές από το κόμμα ο Μουτζούρης δεν θα έχει».Κάπως έτσι η Κυβέρνηση και ο κομματικός μηχανισμός έσπευσαν να ξεκινήσουν την αναζήτηση ενός υποψηφίου ικανού να νικήσει τον Κώστα Μουτζούρη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και αυτός όπως όλοι λένε δεν είναι άλλος από τον πρώην Υπουργό και σημερινό βουλευτή και Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου. Τον άνθρωπο που συνέβαλε όσο κανείς άλλος στην εκλογή του «αντάρτη» Μουτζούρη στη θέση του Περιφερειάρχη τροφοδοτώντας τον με ψήφους και στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κύκλοι προσκείμενοι σον κ. Αθανασίου αναφέρουν ότι «ο Χαράλαμπος δέχεται ισχυρές πιέσεις να είναι υποψήφιος» ενώ ο ίδιος ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν η πρόταση να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης είναι μια τιμητική πρόταση ή μια τιμητική «αποστρατεία» η οποία θα τον οδηγήσει εκτός Βουλής χωρίς κλυδωνισμούς για τη Νέα Δημοκρατία στη Λέσβο.

Εδώ ας σημειωθεί ότι η διαρροή της πληροφορίας αυτής οδήγησε σε ρήξη στις σχέσεις Μουτζούρη – Αθανασίου. Μάλιστα λένε πως πριν μέρες επίσκεψη του πρώτου στο γραφείο του δευτέρου στην οδό Καβέτσου και μάλιστα δις στην ίδια μέρα οδήγησε σε καυγά. «Οι φωνές ακουγόταν στο διάδρομο της πολυκατοικίας» λέχθηκε χαρακτηριστικά.Βεβαίως τυχόν υποψηφιότητα του κ. Αθανασίου αποδυναμώνει σοβαρά το Μουτζούρη.

Απογυμνώνοντας τον από στελέχη που θεωρούνται «ανθρωποι του Χαράλαμπου», αφήνοντας τον με απλά προσωπικούς του φίλους, κάποιους «ακραίους» (με τους οποίους έχει διατηρήσει μια στενή σχέση) και με τους οποίους κανείς δεν ξέρει τι έχει ο Μουτζούρης επενδύσει σε αυτούς. Και τέλος με μικρή ομάδα πολιτικών παραγόντων που κανείς δεν ξέρει επίσης αν θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν εφόσον υπάρξει μια τέοια εξέλιξη.

Γεγονός πάντως είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα, το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και προσωπικά ο Πρωθυπουργός αποφάσισαν «να καθαρίσουν για πάντα από το κακό σπυρί του λαϊκισμού του Κώστα Μουτζούρη» όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε. Και η «κολώνια» αυτή κρατά δυο ολόκληρα χρόνια τώρα. Από εκείνο το βράδυ στην Παγανή με το γνωστό βίντεο που μεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα. Το βίντεο που έδειξε το πού ο κ. Μουτζούρης γράφει τον Πρωθυπουργό. Και ως γνωστόν ο κ. Μητσοτάκης αποδεδειγμένα και πέραν όλων των άλλων «δεν ξεχνά» ακόμα και αν κάποιοι θα το ήθελαν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δωρεά στεγνωτηρίου στο Ιδρυμα Θεομήτωρ

Το παρέλαβε το πρωί ο πρόεδρος, Δημήτρης Παραδέλλης από τον διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περισσότερες ώρες λειτουργίας στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Διευρύνεται το ωράριο έως τέλος Οκτωβρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε χώρους εργασίας και χωριά η Μαρία Κομνηνάκα

Συναντήσεις και περιοδείες του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλεύτρια Ν. Λέσβου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Εξηγήσεις για το «Πράσινο σημείο» ζητούν οι Δαφιώτες

Διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες δημιουργίας χώρου αποβλήτων και για το ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου