× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να ξεσηκωθούν οι γυναίκες ενάντια στον πόλεμο»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/3/2022

«Να ξεσηκωθούν οι γυναίκες ενάντια στον πόλεμο»

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την ερχόμενη Τρίτη 8 Μαρτίου, εξέδωσε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση σημειώνεται πως φέτος περισσότερο από ποτέ, η Παγκόσμια Ημέρα βρίσκει τις γυναίκες εργάτρες, άνεργες, με προβλήματα ανασφάλειας και πολλά καθημερινά αδιέξοδα από τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια ώρα, αναφέρεται, πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην Ευρώπη, με τη σύρραξη Ουκρανίας - Ρωσίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία. Το αγωνιστικό της μήνυμα στις σύγχρονες συνθήκες φωτίζει την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες, τις άνεργες, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία αντιμέτωπους με την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, με τις δυσβάστακτες αυξήσεις στο ρεύμα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα τιμηθεί με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν στην περιοχή μας. Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στους πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά.

Στις 8 του Μάρτη δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας αυτή η εμπλοκή. 

Καλούμε τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις φοιτήτριες, τις νέες γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που τσακίζει τις ζωές μας και των παιδιών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και όλους τους φορείς του νησιού να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Τρίτη, 8 Μάρτη 2022, στις 6:30 μμ στην Πλατεία Σαπφούς.

Δυναμώνουμε το σύνθημα «Εκμετάλλευση, εκβιασμοί, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών».

Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας σε βάρος των γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα δικαιώματά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βροντοφωνάζουμε:

-Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

-Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

-Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες πολεμικές αποστολές.

-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

-Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τους εξυπηρετούν.

Προτάσσουμε τις ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία, στην προστασία της μητρότητας, στη μόρφωση, στην ειρήνη. Μετατρέπουμε τον θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ