× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζεται ο αγώνας υπεράσπισης της παραλίας στο Αφεντέλι

Σε καθημερινή πύκνωση του μπλόκου αποτροπής της τσιμεντοποίησης καλεί η Πρωτοβουλία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2022

Συνεχίζεται ο αγώνας υπεράσπισης της παραλίας στο Αφεντέλι

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι της Ερεσού καλώντας σε πύκνωση του μπλόκου υπεράσπισης της παραλίας απέναντι στα σχέδια της ιδιώτη για τσιμεντοποίηση της φυσικού κάλλους περιοχής Αφεντέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η Πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας-αμμουδιάς καλεί τους κατοίκους της Ερεσού να συμμετέχουν καθημερινά στο μπλόκο καθώς από αύριο Δευτέρα και μέχρι τις 18 του Μάρτη, απομένουν 15 εργάσιμες μέρες μέχρι τη λήξη της προέγκριση οικοδομικής άδειας που παραχώρησε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου προκειμένου να τσιμεντοποιηθεί η παραλία Αφεντέλι.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία «15 Εργάσιμες μέρες που θα κρίνουν την τύχη της διεθνούς φήμης, μοναδικής μας παραλίας, που δίνει ΖΩΗ στον τόπο μας ελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.Καλούμε όλους τους Ερεσιώτες και φίλους της Ερεσού να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα δίπλα στο μπλόκο Αφεντέλι, και να συμβάλουμε μαζί στο να παραμείνει η παραλία ένας δημόσιος χώρος και ελεύθερα προσβάσιμος για όλους, να συμβάλουμε μαζί ώστε την παραλία να την γνωρίσουν έτσι όπως την γνωρίσαμε και εμείς οι επόμενες γενιές. Αναλλοίωτη.

Καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 13.00 στηρίζουμε το μπλόκο Αφεντέλι, είμαστε όλοι έτοιμοι αν χρειαστεί να κατέβουμε άμεσα και να υπερασπιστούμε τον τόπο τούτο που μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Το κάνουμε 3 μήνες τώρα με αγάπη, περήφανα, και μόνοι μας χωρίς βοήθεια από το δήμο. Το κάναμε μαζικά και ειρηνικά ήδη 2 φορές όταν η παραλία απειλήθηκε. Αν χρειαστεί θα το ξανά κάνουμε ακόμη πιο δυναμικά. Αν χρειαστεί να μας βρει όλο το χωριό μαζί σε ένα Ερεσιώτικο τοίχος που δεν θα περνάει κουνούπι!

Τέλος ενημερώνουμε ότι αύριο στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνέλευση κατοίκων στο μπλόκο Αφεντέλι. Θα γίνει μεταξύ άλλων και ενημέρωση για τις νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσουμε.Ούτε σκέψη για τσιμέντα στην παραλία μας - Καμία παρέμβαση από το δρόμο και κάτω. Ούτε βήμα πίσω»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου