× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζεται ο αγώνας υπεράσπισης της παραλίας στο Αφεντέλι

Σε καθημερινή πύκνωση του μπλόκου αποτροπής της τσιμεντοποίησης καλεί η Πρωτοβουλία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2022

Συνεχίζεται ο αγώνας υπεράσπισης της παραλίας στο Αφεντέλι
' χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι της Ερεσού καλώντας σε πύκνωση του μπλόκου υπεράσπισης της παραλίας απέναντι στα σχέδια της ιδιώτη για τσιμεντοποίηση της φυσικού κάλλους περιοχής Αφεντέλι.

Ειδικότερα η Πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας-αμμουδιάς καλεί τους κατοίκους της Ερεσού να συμμετέχουν καθημερινά στο μπλόκο καθώς από αύριο Δευτέρα και μέχρι τις 18 του Μάρτη, απομένουν 15 εργάσιμες μέρες μέχρι τη λήξη της προέγκριση οικοδομικής άδειας που παραχώρησε η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου προκειμένου να τσιμεντοποιηθεί η παραλία Αφεντέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία «15 Εργάσιμες μέρες που θα κρίνουν την τύχη της διεθνούς φήμης, μοναδικής μας παραλίας, που δίνει ΖΩΗ στον τόπο μας ελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.Καλούμε όλους τους Ερεσιώτες και φίλους της Ερεσού να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα δίπλα στο μπλόκο Αφεντέλι, και να συμβάλουμε μαζί στο να παραμείνει η παραλία ένας δημόσιος χώρος και ελεύθερα προσβάσιμος για όλους, να συμβάλουμε μαζί ώστε την παραλία να την γνωρίσουν έτσι όπως την γνωρίσαμε και εμείς οι επόμενες γενιές. Αναλλοίωτη.

Καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 13.00 στηρίζουμε το μπλόκο Αφεντέλι, είμαστε όλοι έτοιμοι αν χρειαστεί να κατέβουμε άμεσα και να υπερασπιστούμε τον τόπο τούτο που μεγαλώσαμε και αγαπάμε. Το κάνουμε 3 μήνες τώρα με αγάπη, περήφανα, και μόνοι μας χωρίς βοήθεια από το δήμο. Το κάναμε μαζικά και ειρηνικά ήδη 2 φορές όταν η παραλία απειλήθηκε. Αν χρειαστεί θα το ξανά κάνουμε ακόμη πιο δυναμικά. Αν χρειαστεί να μας βρει όλο το χωριό μαζί σε ένα Ερεσιώτικο τοίχος που δεν θα περνάει κουνούπι!

Τέλος ενημερώνουμε ότι αύριο στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνέλευση κατοίκων στο μπλόκο Αφεντέλι. Θα γίνει μεταξύ άλλων και ενημέρωση για τις νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσουμε.Ούτε σκέψη για τσιμέντα στην παραλία μας - Καμία παρέμβαση από το δρόμο και κάτω. Ούτε βήμα πίσω»!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά στην Παγανή

Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έξι νέα έργα για την Παιδεία στο Βόρειο Αιγαίο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εντάσσονται στο Πρόγραμμα 2021-2027 έργα άνω των 15,8 εκατ. ευρώ για σχολικές υποδομές σε Σάμο, Χίο και Ικαρία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βαρύ πένθος στις ενορίες της Καλλιθέας Μυτιλήνης

Απεβίωσε ο αγαπημένος ιερέας που υπηρέτησε με σεμνότητα και αγάπη την τοπική Εκκλησία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε κατάσταση ακραίας ξηρασίας η Λέσβος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με την υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Tο επικίνδυνο «διαβατήριο» των εφήβων για κλαμπ και αλκοόλ στη Μυτιλήνη

Ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ανήλικους, άγνωστο όμως σε γονείς και καταστηματάρχες – οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ