× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μπηχτές Χατζηκομνηνού σε Μουτζούρη για προσφυγικό

Κυρίτση: Η συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς ήταν μεγάλη αλλά τα τοπικά ΜΜΕ σήκωσαν νωρίς τα ντρόουν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/2/2022

Μπηχτές Χατζηκομνηνού σε Μουτζούρη για προσφυγικό

Εκτενής συζήτηση έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το απόγευμα της Πέμπτης για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης. Η συζήτηση ξεκίνησε με ερωτήσεις του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Άρη Χατζηκομνηνού προς τον Περιφερειάρχη για το αν είναι ικανοποιημένος από την συμμετοχή κατοίκων της Λέσβου στην κινητοποίηση. Καθώς ήταν φανερό πως η συμμετοχή ήταν κατά πολύ μικρότερη της συμμετοχής που είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια στο συλλαλητήριο που είχε γίνει τότε, όπως είπε. Παράλληλα ο κ. Χατζηκομνηνός ρώτησε: α) Πως πληρώθηκαν τα λεωφορεία για την μετακίνηση των διαδηλωτών; και β) Αν άλλαξε κάτι ως προς την θέση της Περιφέρειας πως δεν δέχεται την δημιουργία καμίας δομής προσφύγων σε Λέσβο και Χίο διότι - όπως είπε ο κ. Χατζηκομνηνός - ο κ. Μουτζούρης ανέφερε πως δέχεται την δημιουργία μιας δομής σε απομακρυσμένη περιοχή με γυμνό έδαφος.

 

Ο κ. Μουτζούρης απάντησε πως δεν έχει αλλάξει σε τίποτα η θέση της Περιφέρειας και επανέλαβε ότι αυτό που είπε είναι πως μπορεί να γίνει μια μικρή εγκατάσταση για την καταγραφή όσων φθάνουν στη Λέσβο, αλλά όχι οργανωμένη δομή. Επίσης διέψευσε ότι υπέδειξε συγκεκριμένη περιοχή του νησιού.  Σε ότι αφορά τον τρόπο που πληρώθηκαν τα λεωφορεία για την μεταφορά των διαδηλωτών είπε πως έγινε με τον τρόπο που έγινε και στο παρελθόν. Σε ότι αφορά την συμμετοχή στην κινητοποίηση ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος.

 

Λίγο αργότερα για την κινητοποίηση μίλησε και η επικεφαλής της ΛΑΣ Αγλαΐα Κυρίτση απαντώντας στον κ. Χατζηκομνηνό αλλά και σε  όσους μετά το μεσημέρι της Τετάρτης μιλούσαν για μειωμένη συμμετοχή. Κατά την εκτίμηση της υπήρξε μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Λέσβου στην κινητοποίηση. Η ίδια είπε πως οι διαδηλωτές κατά την εκτίμηση της Αστυνομίας ήταν 1.800, εκτίμηση που για την ίδια είναι πολύ συντηρητική κι ανέφερε πως εκτιμά τους διαδηλωτές στους 2.500. Κι αμέσως μετά έκανε μια μομφή πως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας πως «σήκωσαν νωρίς ντρόουν και γι’ αυτό οι εικόνες που έδειξαν δεν έδειχναν την πλατεία γεμάτη».

Στην συνέχεια η κ. Κυρίτση έκανε σαφές πως η παράταξη της θα επιθυμούσε η ομιλία του Περιφερειάρχη να είναι λίγο διαφορετική. Θα ήθελε να έχει δύο - τρία σημεία που θα είναι αποδεκτά από όλους τους διοργανωτές.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού