× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Περίεργο «χτύπημα» κατά του προέδρου των Βασιλικών

Άγνωστοι κατέστρεψαν με ηλεκτρικό πριόνι 110 κλήματα στο αμπέλι του Μ. Γαβαλά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2022

Περίεργο «χτύπημα» κατά του προέδρου των Βασιλικών
' χρόνος ανάγνωσης

Αναστάτωση στη μικρή ήσυχη κοινωνία της Κοινότητας Βασιλικών έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικός της καταστροφής  110  κλημάτων, την νύχτα της Παρασκευής 18ης Φεβρουαρίου στη Κοινότητα Βασιλικών, σε αμπέλι που ανήκει στον πρόεδρο του χωριού Μ. Γαβαλά.

Το περίεργο αυτό συμβάν όπως είναι φυσικό έχει ανησυχήσει τόσο τον πρόεδρο όσο και τους κατοίκους του χωριού και κυρίως τους επιχειρηματίες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πιθανολογείται ότι έδρασαν μεθοδευμένα, πριονίζοντας τα κλήματα με αθόρυβο ηλεκτρικό πριόνι, ώστε να μην ακουστεί θόρυβος μέσα στη νύχτα. 

«Σχολιάζοντας το περιστατικό της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Βασίλης Μαμώλης, σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο πρόεδρος των Βασιλικών είναι ένας αξιόλογος και δραστήριος κοινοτάρχης ο οποίος αγωνίζεται για το χωριό του και ουδέποτε δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. «Δυστυχώς εμείς οι πρόεδροι πολλές φορές στοχοποιούμαστε και γινόμαστε αποδέκτες τέτοιων εκδικητικών ενεργειών. Προσωπικά δύο φορές στην πολυετή θητεία μου έχω πέσει θύμα εκδικητικών ενεργειών. Γενικά πάντως η υπόθεση του συναδέλφου Μ. Γαβαλά είναι πολύ περίεργη και δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε. Ελπίζω σύντομα η αστυνομία να βρει κάποια άκρη σε όλο αυτό, διότι οι κάτοικοι του χωριού είναι εξαιρετικά ανήσυχοι». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περιστατικό καταδικάζει και το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου, το οποίο, με ανακοίνωσή του,  ζητά από την αστυνομία να προχωρήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό

Μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Η προκλητική αυτή ενέργεια σε αμπέλι ιδιοκτησίας του συναδέλφου Προέδρου της Κοινότητας, αποτελεί βάρβαρη απειλή κάποιου δράστη για δικούς του ανεξήγητους λόγους. Κατά κοινή ομολογία ο συνάδελφος Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών, είναι ένας συνεννοήσιμος άνθρωπος, που προσπαθεί με διάλογο και πειθώ, να προωθεί την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Χωριού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

--Μετά από αυτό το καταστροφικό περιστατικό, υπάρχουν ανησυχίες για επανάληψη και σε άλλες ιδιοκτησίες, καθώς και για βίαιες συμπεριφορές.

---Ζητούμε την άμεση διαλεύκανση και αντιμετώπιση της περίεργης αυτής υπόθεσης, ώστε να επιστρέψει το ήρεμο και ειρηνικό κλίμα στην Κοινότητα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για παιδική χαρά στο Μεσαγρό Γέρας

Στον ίδιο σχεδιασμό και οι παιδικές χαρές σε Πλακάδο και Σκόπελο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Εγκαίνια στο πάρκο Αγίας Ειρήνης με συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»