× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Ελλάδα καταδικάζει την ωμή βία»

Μητσοτάκης στο ΚΥΣΕΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2022

«Η Ελλάδα καταδικάζει την ωμή βία»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

«Από θέση αρχής η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών. Καταδικάζει, συνεπώς, ανεπιφύλακτα αναθεωρητικές ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες. Και πολύ περισσότερο καταδικάζει την ωμή βία από την οποία, δυστυχώς, πολλοί αθώοι θα χάσουν τη ζωή τους».

Αυτό τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, προσθέτοντας ότι η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θέτει με δραματικό τρόπο την παγκόσμια κοινότητα ενώπιον των ευθυνών της. Γιατί στην Ουκρανική κρίση δοκιμάζονται πολλά: Τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, η ισχύς των Συνθηκών αλλά και το ίδιο το δικαίωμα των κρατών να ζουν ελεύθερα. Όπως και απειλούνται πολλά: από τη γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη μέχρι τη διεθνή ενεργειακή ισορροπία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας. Και, βέβαια, κρατάμε πάντα στραμμένο το βλέμμα μας στους ομογενείς μας, ειδικά στην περιοχή της Μαριούπολης.

Σε ότι αφορά την χώρα μας ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προσαρμόζει τις πολιτικές της στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται ενώ σε εθνικό επίπεδο έχει, ήδη, εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια και επεξεργαζόμαστε σενάρια που θα αφορούν την, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη απορρόφηση των διακυμάνσεων των τιμών της ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, κατά τον ίδιο αυτό είναι ένα πρόβλημα, όμως, το οποίο είναι πανευρωπαϊκό και γι’ αυτό και απαιτεί μία πανευρωπαϊκή λύση. Και αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων, όσο αυτές διαρκούν.

«Η παγκόσμια κοινότητα έχει την ευκαιρία να αντισταθεί στην ισχύ των όπλων και στην αμφισβήτηση των συνόρων και των διεθνών συνθηκών. Ο πολιτισμός και οι κατακτήσεις του 21ου αιώνα δεν πρέπει να επιτρέψουν την επιστροφή του κόσμου στις συνθήκες βίας άλλων εποχών και στις ένοπλες λύσεις των διακρατικών διαφορών.

Η ήπειρός μας έχει υποφέρει πάρα πολύ από αυτές τις αντιλήψεις. Και ο ιστορικός αναθεωρητισμός με τη χρήση των όπλων πρέπει να βρει απέναντί του όλον τον δημοκρατικό πλανήτη. Και σε αυτό το μέτωπο κρίνεται τώρα η ευθύνη των κυβερνήσεων, των λαών, αλλά και της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εξάλλου αυτά θα είναι και τα ζητήματα τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, σήμερα, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες», είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση

Η εποχή των υψηλών επιτοκίων ήρθε για να μείνει
Μπροστά σε νέα οικονομική κρίση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου

Ένας 28χρονος φέρεται να επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Αθήνα με ξένο έγγραφο – Αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος.
Δύο συλλήψεις στη Σάμο για μετακίνηση με ταυτότητα άλλου προσώπου
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ

Δείτε εδώ τις καταβολές που θα κάνουν ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 25 Σεπτεμβρίου
Πληρώνουν συντάξεις και επιδόματα ύψους 1,39 δις ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης

Θετικό outlook από τη Moody’s και αναβάθμιση σε BBB+ από τη Scope
«Εθνική επιτυχία» οι νέες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας λέει ο Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πλαίσιο για την αλιεία

Οικονομική ενίσχυση 25.000 ευρώ για την απόσυρση της βιντζότρατα
Νέο πλαίσιο για την αλιεία
ΕΛΛΑΔΑ

15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010

Στοιχεία Eurostat για το 2025 δείχνουν πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα μειωμένο κατά 22,3% και μεγάλη απόσταση από την Ευρώπη στην αγοραστική δύναμη
15 χρόνια μετά, τα ελληνικά εισοδήματα παραμένουν κάτω από το 2010
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δωρεών με δημόσια ενημέρωση για το συνολικό ποσό – «Λίγα από πολλούς» το μήνυμα του κόμματος
Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη ανοίγει τα οικονομικά της στους πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, έργο περίπου 2 εκατ. ευρώ με αίθουσες εκθέσεων και εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και χώρους φιλοξενίας
Το Αρχοντικό Γεωργιάδη ξαναζωντανεύει ως «Σπίτι του Πολιτισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Έφυγε από τη ζωή στα 102 της χρόνια, λίγες ημέρες πριν από τα 103α γενέθλιά της
Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου
ΕΛΛΑΔΑ

Η «άλλη» επικαιρότητα χωρίς φίλτρα

Θράσος Αβραάμ και Ανθή Παζιάνου σχολίασαν στον «αέρα» του ΣΤΟ ΝΗΣΙ 99 FM τις μετρήσεις μετά τη ΔΕΘ, τη συζήτηση για το επίδομα ανεργίας, την υπόθεση Μαζωνάκη και την αποφυλάκιση Κασιδιάρη λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
Η «άλλη» επικαιρότητα χωρίς φίλτρα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το οχηματαγωγό «Τάλως» επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο

Οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις του πλοίου στις 23 Σεπτεμβρίου και το τριήμερο 7–9 Οκτωβρίου
Το οχηματαγωγό «Τάλως» επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο και αστυνομικό μετά από συμπλοκή στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου

Μια παράνομη στάθμευση οδήγησε σε ένταση, αλληλομηνύσεις και τραυματισμούς
Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο και αστυνομικό μετά από συμπλοκή στο ΑΤ Αρκαλοχωρίου