× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για το αγροτικό συλλαλητήριο στην Καλλονή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/2/2022

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Με μια συνοπτική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Λέσβου μέσα ασπό γενικές συνελεύσεις να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να εμπλουτίσουν και το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων. Επίσης αναφέρει πως το συλλαλητήριο στην Καλλονή ήταν απόφαση της σύσκεψης που έγινε το προηγούμενο διάστημα στην Αγία Παρασκευή. Παράλληλα καλεί τους αγροκτηνοτρόφους « μέσα στους συλλόγους τους, όπου υπάρχουν και φτιάχνοντας νέους όπου μπορούν, να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις συνελεύσεις τους, συζητώντας το πλαίσιο αιτημάτων αλλά και γιατί πρέπει να παλέψουμε με αυτό, αφού είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, να μείνουμε στα χωράφια και στα κοπάδια μας συνεχίζοντας την Το διεκδικητικό πλαίσιο της ομοσπονδίας έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Μείωση του κόστους παραγωγής με επιδότηση ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 50%, αφορολόγητο πετρέλαιο, απόδοση Ειδικού Φόρου πετρελαίου. Καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή γεώτρηση.

- Κατώτερη εγγυημένη τιμή στα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτει το κόστος παραγωγής, να επιτρέπει την επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων και τη συνέχιση της αγροτικής και παραγωγικής δραστηριότητας.

- Άμεση αποζημίωση από την ακαρπία του ελαιώνα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

- Λήψη μέτρων προστασίας από την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που αισχροκερδούν.

- Δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και κρατική σήμανση ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και παροχές υπηρεσιών (ιατρικές κτηνιατρικές) προς τους κτηνοτρόφους.

- Να σταματήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κλέβει την ονομασία Τσίπουρο από τους παραγωγούς και την χαρίζει φωτογραφικά σε τυποποιητικές μονάδες, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην αμπελοκαλλιέργεια».

Ακόμη η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την  Παρασκευή 18 Φλεβάρη, αλλά και στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο στις 23 Φλεβάρη, για καμιά δομή στο νησί μας και για μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας μας. Τέλος σημειώνει η ανακοίνωση πως μόνο η μαζική συμμετοχή αγροτών – εργατών θα δώσει αποφασιστική απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που ποινικοποιεί τους αγώνες μας και στοχοποιεί στελέχη του αγροτικού και εργατικού κινήματος.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.