× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες από τον Μπουρνού

Συμμετοχή του βουλευτή στην ολομέλεια για την ευρωπαϊκή Δημοκρατία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/1/2022

Έκκληση για τους Ευρωπαίους πολίτες από τον Μπουρνού

Στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στις 21-22 Ιανουαρίου συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς εκ μέρους της ελληνικής Βουλής. Ο Γ. Μπουρνούς, που συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας της Διάσκεψης για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, παρενέβη στη 2η σύνοδο της Ολομέλειας που είχε και το σχετικά θέμα συζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρέμβασή του, ο Γ. Μπουρνούς συνεχάρη τις Επιτροπές Πολιτών της Διάσκεψης για τις 39 συστάσεις που προετοίμασαν σχετικά με την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου, τις Αξίες και τα Δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συστάσεις των ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση διακρίνονται για την καινοτομία τους, αλλά και για τον προοδευτικό και φεντεραλιστικό χαρακτήρα τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράμμισε ο Γ. Μπουρνούς, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λογοδοσίας και τη συνεπαγόμενη αποξένωση των Ευρωπαίων πολιτών:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ηγείται της ευρωπαϊκής διοίκησης, δεν εκλέγεται και δεν υποβάλλεται σε πραγματικό έλεγχο και αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των ευρωπαίων πολιτών, κάνοντας χρήση μάλιστα και μιας γραφειοκρατικής «αργκό» που απωθεί τους ευρωπαίους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση, όπως σε κάθε ομοσπονδιακή δημοκρατία, έχει ανάγκη από ένα ισχυρό κοινοβούλιο που θα ασκεί έλεγχο επί των αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας. Απαιτείται η ανάπτυξη πραγματικής υπερεθνικής ευρωπαϊκής πολιτικής και η πανευρωπαϊκή εκλογή των μελών της εκτελεστικής εξουσίας της Ένωσης, ώστε να απομακρυνθούμε από το σημερινό διακυβερνητικό μοντέλο διοίκησης της Ευρώπης, το οποίο πριμοδοτεί σκανδαλωδώς τις μεγάλες και ισχυρές χώρες σε βάρος των μικρότερων ή ασθενέστερων.

Άτυποι θεσμοί, όπως το Γιούρογκρουπ ή Αρχές που δεν λογοδοτούν, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ασκούν τεράστια επιρροή στις ζωές των απλών πολιτών τόνισε ο Γ. Μπουρνούς, και μπορούν να ρίξουν μια χώρα στον οικονομικό μαρασμό και τη μαζική ανεργία, ιδίως των νέων.

Δεν μπορούμε πραγματικά να έχουμε δημοκρατία με εκατομμύρια φτωχών και ανέργων, ούτε να προσδοκούμε τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον πολιτών που αγωνιούν για την καθημερινή τους επιβίωση. Ούτε βεβαίως μπορούμε να αναμένουμε ότι οι ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν την πληροφόρηση που χρειάζονται από ΜΜΕ που ελέγχονται από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα ή προωθούν εθνικιστικές και ρατσιστικές πολιτικές επιδιώξεις.

Τόσο οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες, όσο και η Οικονομική Διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αλλάξουν ριζικά, κατέληξε ο Γιάννης Μπουρνούς, αν θέλουμε η Ένωση να έχει μέλλον».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια