× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παρέμβαση Μπουρνού για την οδηγία του Κτηματολογίου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, με αφορμή επιστολή του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/1/2022

Παρέμβαση Μπουρνού για την οδηγία του Κτηματολογίου
' χρόνος ανάγνωσης

Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την αυθαίρετη και αντίθετη,όπως την χαρακητρίζει, στην κείμενη νομοθεσία οδηγία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» προς τους αναδόχους των μελετών κτηματογράφησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών και των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Ο Γιάννης Μπουρνούς στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, επισημαίνει στον κ. Σκρέκα και στον κ. Πιερρακάκη ότι για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το άρθρο 62 του ν.998/1979, το άρθρο 152 του ν.4819/2021 (ΦΕΚ Α’ 129/23.7.2021) καθώς και την πρόσφατη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ/ΔΠΔ/115255/6217/02.12.2021), δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου για τις ως άνω εκτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου στηλιτεύει την, σε ευθεία αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία, οδηγία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.» κατά την οποία προκρίνεται το Ελληνικό Δημόσιο ως κύριος των εν λόγω εκτάσεων, ακόμα και όταν δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, έναντι των ιδιωτών, που διαθέτουν δικαιώματα με τίτλο και εναντιώνεται έντονα στην περαιτέρω ταλαιπωρία και τη δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου, που θα κληθούν, συνεπεία της οδηγίας,  να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξουν και να κατοχυρώσουν την κυριότητα των εκτάσεών τους.

Τέλος, ο κ. Μπουρνούς καλεί τους Υπουργούς να προβούν στις, κατά αρμοδιότητα τους, απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διορθωθεί η προβληματική, αντίθετη στο νόμο και άδικη για τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου οδηγία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης