Ο Αθανασίου «δείχνει» τη Βάστρια χωρίς να την κατονομάζει
Υπέρ της δομής στη Βάστρια μέσω... Αγίας Παρασκευής και επίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ ο Χαράλαμπος Αθανασίου, κατ’ απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/1/2022

Χωρίς να κατονομάζει το χώρο της Βάστριας της Κοινότητας Νέων Κυδωνιών όπου η Κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευασθεί η νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή ο κυβερνητικός βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου λέει ΝΑΙ στη δημιουργία της με μια ανακοίνωση... κατά του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο κ. Αθανασίου στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σύμφωνα με πληροφορίες μετά από απαίτηση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρει: «το Μεταναστευτικό είναι «επίτευγμα» της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τα ελάχιστα μικρά κλειστά κέντρα στα νησιά μας τα μετέτρεψε σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, υλοποιώντας «το δόγμα των ανοιχτών συνόρων» .
Η κυβέρνησή μας, ευθύς αμέσως, μετά τις εκλογές κλήθηκε να διαχειριστεί το ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε, στα τέσσερα χρόνια της Διακυβέρνησής του.
Έτσι, αμέσως μετά τις εκλογές, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φυλάσσονται αποτελεσματικά τα σύνορα και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες επί των αιτήσεων των αιτούντων άσυλο, αποσυμφορήθηκαν τα νησιά (ήδη στη Λέσβο σήμερα από 23.500 περίπου μετανάστες, διαμένουν περίπου 1900, οι οποίοι διαβιούν σε ανθρώπινες συνθήκες.)
Γίνεται αντιληπτό πόσες δομές θα υπήρχαν σήμερα στα νησιά μας αν Κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε όχι μόνο τη μόνιμη εγκατάστασή τους, αλλά και την ενσωμάτωσή τους σε αυτά.».
Μετά από όλα τα παραπάνω και φυσικά χωρίς να αναφέρει ότι ο αριθμός των 23.500 αλλοδαπών στη Λέσβο ήταν επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η οποία παρέλαβε 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια και στις άλλες δομές και σε επτά μήνες τους έφτασε με την πολιτικής της στους 23.500, ο κ. Αθανασίου δείχνει τη Βάστρια χωρίς όμως να την κατονομάζει.
Όπως αναφέρει: «Παράλληλα, οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας υποχρεώνουν να διατηρούμε Κέντρο Υποδοχής, Καταγραφής και Ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο. Έτσι, όσοι ομιλούν για «καμία δομή στα νησιά μας» αγνοούν ή αποκρύπτουν την πραγματικότητα και συνεπώς δεν προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα.
Όσον αφορά τη Λέσβο, η δομή θα είναι μικρή (χωρητικότητας το πολύ 2500 μεταναστών) κλειστή, ελεγχόμενη, και ως εκ τούτου ασφαλής, μακριά από κατοικημένη περιοχή και από περιοχές στις οποίες αναπτύσσεται οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα, όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης έχει αποφασίσει».
Τέλος ο κ. Αθανασίου τοποθετείται και έναντι των αντιδράσεων την ημέρα των Φώτων στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις οποίες συμμετείχε σημαντικός αριθμός πολιτικών του φίλων:
«Οι πρόσφατες, περιορισμένες, αντιδράσεις σε Χίο και Λέσβο από οπαδούς, κυρίως της αντιπολίτευσης, δεν απαντούν στα ερωτήματα:
Θέλετε η δομή στο Μαυροβούνι (ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ) να παραμείνει δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης;
Γιατί δεν αντιδράσατε τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία της κλειστής ελεγχόμενης δομής στη Σάμο;» ρωτά.
Και καταλήγει:
«Τέλος, πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι μία μικρή κλειστή και φυλασσόμενη δομή στην πατρίδα μας, δεν επηρεάζει ούτε την κοινωνική και πολιτισμική ζωή μας, ούτε την ανάπτυξη του νησιού μας, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο οποίο άρχισαν να πραγματοποιούνται.».