× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ζητήσαμε έλεγχο των μαθητών από τον ΕΟΔΥ και δεν μας απάντησαν ποτέ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου καταγγέλλει με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των σχολείων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2022

«Ζητήσαμε έλεγχο των μαθητών από τον ΕΟΔΥ και δεν μας απάντησαν ποτέ»
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου «καταγγέλλει την κυβέρνηση που έτι μία φορά αρνείται να αφουγκραστεί τις ανησυχίες μας και ανοίγει τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών».

«Σαν σύλλογος, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι γονείς και οι κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου της Αγιάσου, κάναμε αίτημα στις 15 Νοεμβρίου του 2021 στον ΕΟΔΥ για διενέργεια rapid test μαθητών αλλά δε λάβαμε ποτέ κάποια απάντηση. Στις 20 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ήρθε στο πολυδύναμο ιατρείο του χωριού και αποχώρησε χωρίς να διενεργήσει κανένα τεστ λόγω έλλειψης χώρου για τη διενέργειά τους. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, τα ανήλικα παιδιά, δεν είναι σε θέση να αφήσουν το χώρο του σχολείου χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους για να μετακινηθούν έξω από το σχολείο προς το χώρο του πολυδύναμου ιατρείου. Για το λόγο αυτό και δεδομένου ότι αρκετοί γονείς δε μπορούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους και να συνοδέψουν τα παιδιά, είχαμε ζητήσει εξ' αρχής να διεξαχθεί ο έλεγχος εντός του σχολείου, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τέλος, αναφέρει ακόμα ο Σύλλογος, στο αίτημά μας προς το Δήμο Μυτιλήνης και τη Σχολική Επιτροπή σχετικά με το σχολικό τροχονόμο, λάβαμε μόνο υποσχέσεις πως θα το φροντίσουν στο νέο έτος και πως θα το δουν στον προϋπολογισμό του 2022. Καμία επίσημη απάντηση δηλαδή, εκτός από προφορικές υποσχέσεις.».

Όπως σημειώνεται ακόμα στην ανακοίνωση «πολλοί γονείς αναρωτιούνται γιατί ενώ πέρυσι με 8.000 κρούσματα τα σχολεία έκλειναν και τα μαθήματα γίνονταν με τηλεκπαίδευση, φέτος με 50.000 κρούσματα τα σχολεία ανοίγουν κανονικά. Η συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας και τη Cisco αφήνει τα παιδιά μας χωρίς πλατφόρμα για τηλεκπαίδευση. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως σε καμία περίπτωση η δια ζώσης εκπαίδευση δεν αντικαθίσταται απ' την τηλεκπαίδευση και δεν επιθυμούμε να καθιερωθεί. Θα μπορούσε όμως να υπάρχει αυτή η δυνατότητα για μία δύο εβδομάδες λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ή σε περιόδους χιονόπτωσης που συμβαίνει συχνά στο χωριό μας. Με πολύ απλά λόγια δεν υπάρχει πλατφόρμα για τηλεκπαίδευση για έκτακτες περιπτώσεις μετά το σκάνδαλο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και το ελληνικό κράτος δε μερίμνησε γι αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντ' αυτού η κυβέρνηση εγκληματικά αποφασίζει να ανοίξει τα σχολεία, αφήνοντας εκτεθειμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς παρά τις αντιδράσεις των ειδικών. Και σα να μη συμβαίνει αυτό, το προσωπικό καθαριότητας αποτελείται από μόνο ένα μόνιμο άτομο καθώς και ακόμα ένα αλλά με σύμβαση ορισμένου χρόνου και δεν είναι επαρκές ώστε να υπάρχει δυνατότητα απολύμανσης όλων των χώρων του σχολείου τόσο τακτικά όσο απαιτούν οι υγειονομικοί κανόνες.

Την ίδια στιγμή που οι άριστοι της κυβέρνησης χρησιμοποιούν τον όρο “ατομική ευθύνη” καλώντας τους γονείς να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη (rapid και μοριακά τεστ, μάσκες) και αρχίζουν να κάνουν λόγο ακόμη και για υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών, αρνούνται κάθε κρατική ευθύνη. Στοιβάζουν τα παιδιά μας σε 18 ή σε 20 ανά τμήμα ενώ στο σχολείο μας υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες αίθουσες αλλά όχι αρκετοί δάσκαλοι, δηλαδή όχι επαρκές διδακτικό προσωπικό».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αιτήματα

Οι γονείς και οι κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Αγιάσου καταλήγουν υποβάλλοντας τα παρακάτω αιτήματα:

«Δε θα επιτρέψουμε να τεθούν άλλο σε κίνδυνο τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί και ως συνέπεια οι οικογένειές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε δεχόμαστε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών από τη στιγμή που δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος. Με την υγεία των παιδιών μας δεν αστειευόμαστε και δε ρισκάρουμε.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, δωρεάν rapid, μοριακά τεστ και ειδικές μάσκες.
  • Καμπάνια εμβολιασμού μέσα στα σχολεία και μόνο εφόσον είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
Ως 151 εκατ. ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026

Ο Παναγιώτης Χριστόφας ευχαριστεί υπηρεσίες και συνεργάτες για τη συλλογική προσπάθεια σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Πρώτος στο Βόρειο Αιγαίο ο Δήμος Μυτιλήνης με εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργος μίλησε στην εκδήλωση μνήμης για τον Σήφη Βαλυράκη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στό κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την ευκαιρία των πέντε χρόνων, από την δολοφονία του.
Ο Σήφης Βαλυράκης, μέσα από τα μάτια του Νίκου Σηφουνάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ
Ανοιχτή εκδήλωση ΚΚΕ ‑ ΚΝΕ στη Λέσβο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης

Η πρώτη συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ορχήστρα νέων ετοιμάζει ο Δήμος Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αναφέρθηκε στο ήθος και στον χαρακτήρα του εκλιπόντα
Δήλωση Μουτζούρη για τον δάσκαλο Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Ένας σπουδαίος παιδαγωγός και πνευματικός άνθρωπος που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο
Έφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης