× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών»

Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/1/2022

«Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών»

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» χαιρετίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο αναφέροντας τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Χίου και της Λέσβου που απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στο δύο νησιά. Ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν θα έχει κερδηθεί αν δεν ανατραπεί η αντιπροσφυγική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

1. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο προσφύγων. Να σταματήσουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις.
2. ΟΧΙ στην δημιουργία κλειστών αλλά και ανοιχτών στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων-τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
3. Οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα, είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτωχοποίηση των πληθυσμών και η περιβαλλοντική κρίση: η προσφυγιά είναι πρόβλημα πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
4. Ο λαός μας έζησε και συνεχίζει να βιώνει την προσφυγιά και τον ξενιτεμό στο πετσί του. Οι πρόσφυγες είναι αδέλφια μας και αγωνιζόμαστε για την ομαλή ενσωμάτωσή τους στις πόλεις και τα χωριά μας με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όσους το επιθυμούν. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και ελεύθερη - νόμιμη μετακίνηση προς τους τελικούς προορισμούς για όσους θέλει να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει και συμμετέχει στους κοινούς αγώνες ντόπιων και προσφύγων για την ανατροπή του συνόλου της αντιπροσφυγικής πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ελληνικές κυβερνήσεις».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν