× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έγκλημα κατά της κοινωνίας το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς μέτρα»

Οι 10 προτάσεις μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για άνοιγμα ή μη των σχολείων μετά τις διακοπές των εορτών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/1/2022

«Έγκλημα κατά της κοινωνίας το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς μέτρα»
' χρόνος ανάγνωσης

Δέκα προτάσεις για ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει εγκληματική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε 3,5 μήνες λειτουργίας των σχολείων είχαμε πάνω από 100.000 κρούσματα σε μαθητές. Μόλις χθες – και με κλειστά σχολεία - σχεδόν 8.000 από τα 50.000 κρούσματα ήταν σε παιδιά που μεταφέρουν τον ιό στους γονείς και τους παππούδες μέσα στα σπίτια. Με αυτά τα δεδομένα και με την υπερμεταδοτική μετάλλαξη «Ο» να επελαύνει, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν. Δεν αλλάζει καν το εγκληματικό πρωτόκολλο 50+1, που επιστήμονες της Επιτροπής καταγγέλλουν πως αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης και όχι εισήγησή τους και το οποίο δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μαζί με επιστήμονες έχει καταθέσει εγκαίρως δέσμη μέτρων για το ασφαλέστερο δυνατό άνοιγμα των σχολείων, αλλά ο κ. Μητσοτάκης τα απορρίπτει όλα αλαζονικά και οδηγεί όχι μόνο τα σχολεία αλλά ολόκληρη την κοινωνία σε ανεξέλεγκτη διασπορά, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση εδώ και 3 μήνες και η χώρα με πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ απωλειών αναλογικά με τον πληθυσμό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαιτούμε για πολλοστή φορά τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με τη συμμετοχή Λοιμωξιολόγων και φορέων της εκπαίδευσης, για να συζητηθούν τα ακόλουθα μέτρα:

1. Επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

2. Μέτρα για την επιτάχυνση του καθολικού εμβολιασμού όλων των παιδιών σχολικής ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Κατάργηση της ρύθμισης "50%+1" νοσούντων μαθητών για τη διακοπή λειτουργίας σχολικού τμήματος. Διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για χρονικό διάστημα που θα καθορίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ και υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων, αφού πρώτα όλοι οι μαθητές υποβληθούν σε δωρεάν μοριακό τεστ ώστε να "σπάσει" η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

4. Αραίωση των μαθητικών τμημάτων στα σχολικά τμήματα με πάνω από 24 παιδιά (αφορά 200.000 μαθητές). Πρόσληψη των επιπλέον αναπληρωτών που θα απαιτηθούν.

5. Κατάργηση των συγχωνεύσεων που οδηγούν σε τμήματα ακόμη και 28-29 παιδιών. Μέτρα για τον τακτικό αερισμό των αιθουσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6. Συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (όταν κρίνονται ιατρικώς απαραίτητα) σε όλο τον πληθυσμό και παρουσία μονάδων του ΕΟΔΥ στα σχολικά συγκροτήματα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ.

7. Άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα που θα την αιτηθούν.

8. Προμήθεια από τους Δήμους και χορήγηση δωρεάν των ειδικών μασκών για την προστασία από την "Ο" σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

9. Κατάργηση για εφέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της Τράπεζας Θεμάτων και του πρόσθετου εξεταστικού φόρτου. Επικέντρωση στη διδασκαλία και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών.

10. Εξασφάλιση ασφαλούς και κατάλληλης δημόσιας υποδομής για την -απευκταία- πιθανότητα να μεταπέσει ξανά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση το εκπαιδευτικό σύστημα. Απαλλαγή από το σύστημα Cisco μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την καταδικαστική απόφαση - κόλαφο για το Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ο Μουτζούρης «βάζει πλάτη» για το λιμάνι του Μολύβου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη επέκτασης του προσήνεμου μόλου
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

«Ο Μόγλης στο Νησί»: η επιστροφή της παρέας στον αέρα

Θοδωρής Χατζημήτρος, Ανθή Παζιάνου και Νικόλας Αθανάσης στήνουν ραδιοφωνικό κύκλο με μνήμη, χιούμορ και ματιά στο σήμερα