× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Πλωμάρι χρειάζεται έργα υποδομής»

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μαλλιαρού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2021

«Το Πλωμάρι χρειάζεται έργα υποδομής»
' χρόνος ανάγνωσης

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Δημήτρης Μαλλιαρός σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρεται στην δύσκολες στιγμές που πέρασε το Πλωμάρι το βράδυ της 29 προς 30η Δεκεμβρίου όταν για ακόμη μια φορά πλημμύρησε ο ποταμός Σεδούντας. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο ημέρων ξεπέρασαν τις 6 ίντσες νερού. Με αποτέλεσμα να φουσκώσει ο ποταμός Σεδούντας, να γεμίσουν οι δρόμοι με λάσπες και  φερτά υλικά και παράλληλα πλημμύρησαν μαγαζιά και σπίτια.

Πρόβλημα  αντιμετώπισε και το Πολιτιστικό Κέντρο για το οποίο θα πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την επισκευή του, δεν είναι δυνατόν να  στάζει η στέγη και να καλούνται οι Εθελοντές να πραγματοποιήσουν με τέτοιες συνθήκες την αιμοδοσία μια ημέρα μάλιστα πριν τη νεροποντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ακολούθως ο κ. Μαλλιαρός σημειώνει: «Υπήρξε και εγκλωβισμός πολιτών οι οποίοι χρειάστηκαν βοήθεια για τη μεταφορά τους σε ασφαλές χώρο. Επίσης θα πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση των ξύλινων κιγκλιδωμάτων σε πολλά σημεία σε γέφυρες και κατά μήκος του ποταμού διότι όπως θα δείτε και στο βίντεο ο ποταμός παρασύροντας μεγάλους κορμούς δέντρων έσπασε τα κάγκελα σε διάφορα σημεία κάτι που τα καθιστά πλέον επικίνδυνα για πεζούς και οχήματα. Σε σωστή κατεύθυνση κινείται ο Δήμος Μυτιλήνης όπου έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχτεί το Πλωμάρι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να λάβουν αποζημιώσεις.


Το Πλωμάρι φυσικά έχει ταλαιπωρηθεί και χρειάζεται έργα υποδομής, και όταν λέμε Πλωμάρι εννοούμε όλη τη Δημοτική Ενότητα συμπεριλαμβανομένων και των χωριών, δεν γίνεται κάθε φορά που βρέχει να φοβάται ο κόσμος για την ασφάλεια του και την ασφάλεια της περιουσίας του είτε λόγων πλημμυρών είτε κατολισθήσεων. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση για να λυθούν αυτά τα χρόνια προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στο βίντεο μπορείτε να δείτε την φάση που ο ποταμός είχε φουσκώσει
καλύπτοντας τις γέφυρες αλλά και το χαμό που δημιούργησε με τη λάσπη και τα φερτά υλικά που έφτασαν μέχρι την κεντρική πλατεία και το πρώην δημαρχείο. Ευχόμαστε αυτές οι εικόνες να μείνουν στο 2021 και το 2022 να είναι μια ευτυχισμένη χρονιά χωρίς προβλήματα για όλο το κόσμο».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό